Tradiční gastronomický festival pokrmů, kávy, nápojů a řemeslných výrobků z Kolumbie a Latinské Ameriky obohacený o doprovodný program.
Pokud navštívíte náměstí Jířího z Poděbrad, čeká vás atmosféra Kolumbie a Latinské Ameriky plná chutí a vůní této části světa. Atmosféru vyladí bohatý doprovodný program.
Milan Wimmer je už pět let ředitelem vyhlášeného pivovaru a restaurace Hostivar. Co všechno jeho práce obnáší, jak se popral s covidovým lockdownem nebo na jaké novinky se můžeme těšit, poodhalil v našem rozhovoru.
Vinařství je jeho splněným snem! Jiří Káfuněk se jako mladý chlapec rozhodl, že se stane vinařem a za svým životním cílem si tvrdě šel. Svůj podnik založil v malebných Velkých Bílovicích v roce 2008 a od té doby ušel pořádný kus cesty. V rozhovoru pro Pragmoon.cz se rozpovídal o tom, proč své vinařství označuje jako tradičně netradiční, co ho vedlo k vytvoření veganského vína nebo po jaké láhvi z vlastní nabídky nejčastěji sám sáhne a také představí unikátní systém rozvozu lahví po celém Česku.
Na palubě cestuje první český loutkonaut. Hurvínek bude s dětmi sdílet zkušenosti z kosmického letu. Z floridského mysu Canaveral na Floridě odstarto-vala 25. května ve 20:35 našeho času raketa Falcon 9 společnosti SpaceX s 59 družicemi na palubě. Jed-nou z nich byla historicky jedenáctá česká/československá družice s názvem Planetum-1, kterou vyslalo Planetum (Hvězdárna a planetárium hl. m. Prahy). Planetum se tak stalo první institucí svého druhu na světě, která operuje vlastní družicí na oběžné dráze.
Záhorie (česky Záhoří) je region na jihozápadě Slovenska, nacházející se v oblasti Záhorské nížiny. Název Záhoří vznikl v 17. století. Záhoří rozděleno na Horní Záhoří, Střední Záhoří a Dolní Záhoří. Díky výhodné geografické poloze a příznivým klimatickým podmínkám Záhoří patří k nejstarší osídleným územím na Slovensku.
Je pevná a osvědčená, sahá daleko do historie, utváří naši kulturu a spojuje lidi – taková je tradice pivovarnictví u nás. Češi dali vzniknout celé kategorii piva – českého ležáku, a na to můžeme být právem pyšní. Na dlouhou tradici a zkušenosti navazují i nově vznikající pivovary a minipivovary s novými koncepty a rozmanitými pivy, která baví.