Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
10. srpna 2022, svátek má Vavřinec

Kurz Základy indické kuchyně

Místo:
Národní zemědělské muzeum Praha
Datum:
25.10.2022 17:00
Cena:
3 Kč
Web:
Kurz vaření s lektorem Pavlem Minářem.
Lektor: Pavel Minář Vyučil se kuchařem a pokračoval ve studiu, které zakončil maturitou. Byl šéfkuchařem v hotelu Palcát v Táboře, pomáhal se zavedením provozu nebo poskytoval poradenské služby mnoha restauracím v jižních Čechách. 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Milan Wimmer: Hostivar je součástí místní komunity

Milan Wimmer je už pět let ředitelem vyhlášeného pivovaru a restaurace Hostivar. Co všechno jeho práce obnáší, jak se popral s covidovým lockdownem nebo na jaké novinky se můžeme těšit, poodhalil v našem rozhovoru.

Jiří Káfuněk: Jsme tradičně netradiční vinařství

Vinařství je jeho splněným snem! Jiří Káfuněk se jako mladý chlapec rozhodl, že se stane vinařem a za svým životním cílem si tvrdě šel. Svůj podnik založil v malebných Velkých Bílovicích v roce 2008 a od té doby ušel pořádný kus cesty. V rozhovoru pro Pragmoon.cz se rozpovídal o tom, proč své vinařství označuje jako tradičně netradiční, co ho vedlo k vytvoření veganského vína nebo po jaké láhvi z vlastní nabídky nejčastěji sám sáhne a také představí unikátní systém rozvozu lahví po celém Česku.
Reklama
reklama

Prožijte české pivo – nositele tradice, historie a kultury

Je pevná a osvědčená, sahá daleko do historie, utváří naši kulturu a spojuje lidi – taková je tradice pivovarnictví u nás. Češi dali vzniknout celé kategorii piva – českého ležáku, a na to můžeme být právem pyšní. Na dlouhou tradici a zkušenosti navazují i nově vznikající pivovary a minipivovary s novými koncepty a rozmanitými pivy, která baví.

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Na menších pivovarech je krásné to, že je každý jiný. Kamkoli zavítáte, vždy vás překvapí něco nového. V Karlovarském kraji jich existuje hned několik od těch nejmenších až po ty, co vyvážejí do celé země. Najdete tady klasické ležáky, ale i speciály s vřídelní vodou nebo bylinkami podobnými těm z Becherovky. Každý správný výlet by měl být spojený s ochutnávkou místních specialit. Pokud už vás lázeňské oplatky ničím nepřekvapí, je na čase začít objevovat chutě karlovarského piva.

Degustace domácích vín s výhledem na viniční trať Krásná Hora

V čele rodinného vinařství vyrábějícího vína limitovaných šarží stojí Tomáš Bařina (46), který s rodinou obhospodařuje 3,5 hektarů vlastních vinic v katastru obcí Starý Poddvorov a Čejkovice. „Otec mě už od mala zapojoval do výroby. První víno jsem si sám vyrobil v 16 letech, přičemž své vlastní vinohrady jsem začal obdělávat v roce 1998. Tehdy se jednalo ještě o koníček, v roce 2004 jsem se pak rozhodl věnovat vinařskému řemeslu naplno.“