Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
8. prosince 2022, svátek má Květoslava

Velký knihař → intenzivní knihařský kurz 03/11 – 15/12

Místo:
Reformát
Datum:
3.11.2022 - 15.12.2022
Cena:
4 Kč
Web:
Během 6 lekcí vás seznámíme s knihařskými materiály, představíme několik knižních vazeb a ukážeme, jak pracovat s knihařskými stroji v naší dílně.
Naučte se základy knihařského řemesla a staňte se velkými knihaři či knihařkami. Během 6 lekcí vás seznámíme s knihařskými materiály, představíme několik knižních vazeb a ukážeme, jak pracovat s knihařskými stroji v naší dílně.Pomůžeme vám rozvinout vlastní návrhy tak, abyste je dotáhli do designově čisté podoby a z kurzu si krom nových zkušeností odnesli hotové produkty, jakými jsou sešit, deník/skicák a fotoalbum.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Roman Říčař: Nakonec jsem tomu úplně propadl

V loňské sezoně si Roman Říčař na kladenských prknech zahrál sice menší, ale zato dost výraznou roli zhýčkaného Ludvíka XIII. Letos bude v Městském divadle Kladno hostovat znovu. Tentokrát však v hlavní roli Jánošíka a navíc v muzikálu Na skle malované, pro který připravil hudební aranžmá a společně s Jiřím Janouchem vedl i korepetice.

Kojibakers: aneb produkty plné enzymů z plísně koji

Patnáct let pracoval na manažerských pozicích v IT společnosti a neuměl si představit, že by neměl jistotu stálého měsíčního platu. Zejména když se mu postupně narodily čtyři děti, jedno z nich handicapované, které od narození vyžaduje skutečně velkou péči. Postupně ale přišlo několik věcí, které jeho pohled na věc měnily, proto se rozhodl podat výpověď a pustil se do podnikání. Miloslav Laštovička založil v roce 2019 spolu s dvěma kolegy firmu Kojibakers, inspirovanou japonskou tradicí, která vyrábí za pomocí ušlechtilé plísně koji fermentované potraviny jako například miso, miso polévky, shiokoji a další. Ty momentálně dodávají jak do českých domácností, tak i do známých restaurací „Věříme, že tato unikátní »banka enzymů« má co nabídnout nejen v Asii, ale i zde v našich podmínkách,“ říká Laštovička.
Reklama
reklama

Rozhovor: Štěpánčiny Divné čokolády

Štěpánčiny Divné čokolády jsou šokující, originální... prostě divné a to nás na tom nejvíc baví! Jak říká sama Štěpánka: „Mé čokolády se nejí, ale degustují.“

Lázně Pramen nabízejí blahodárné pivní a vinné koupele

Užijte si speciální koupel s teplotou vody 38 °C doplněnou ve správném poměru o lázeňské pivo uvařené podle jedinečné receptury od vlastního sládka a následně relax u solného krbu v originální solné jeskyni. A k tomu všemu, jak jinak, než vynikající České pivo po celou dobu procedury. A že nejste milovníci piva? Nevadí! V druhé provozovně v Dejvicích totiž mají i vinné koupele. Lázně Pramen v Praze jsou tak ideálním místem k relaxaci a též v podobě poukazů nápaditým vánočním dárkem pro muže i ženy.

Přesunuté pavilony na Výstavišti: příběhy objektů, které psaly historii bubenečského areálu

25. října 2022 – Volně přístupná výstava Přesunuté pavilony na Výstavišti, která je od dnešního dne pro návštěvníky Výstaviště Praha připravena na Bruselské cestě u vstupu ze Stromovky poblíž Bistra No.2, mapuje historii vybraných, kdysi na dobu určitou vystavěných veletržních pavilonů. Od roku 1891, kdy se započala psát historie bubenečského areálu, vznikly takových pavilonů desítky, byť většina z nich posloužila pouze pro jednu či několik výstav. Řada těchto dočasně vystavěných pavilonů však byla ale zachována a přesunuta na nové místo, kde některé z nich stojí dodnes. Jejich osud od historie po současnost pro Výstaviště zmapoval historik a publicista Libor Hruška s fotografem Davidem Hávou a nyní se mohou s těmito poutavými příběhy seznámit v rámci komorní výstavy až do prosince také návštěvníci Výstaviště.