Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
29. března 2024, svátek má Taťána
Dobrodružné testování LOS KŘUPOS NESPI

Dobrodružné testování LOS KŘUPOS NESPI

Jsme dobrodružné povahy. Milujeme hory, dobrodružství, přírodu a sport. Dostali jsme zajímavou příležitost vyzkoušet v akci novou proteinovou svačinu od Los Křupos.

Byli jsme na novinku NESPI hodně zvědaví, protože jsme si Los Křupos jako outdoorovou svačinu oblíbili a v podstatě bez alespoň jednoho sáčku v některé kapse do žádného dobrodružství nejdeme.

Pro cestovaní v autě jako dělané

Evropa je už hodně civilizovaná a dorazit do pořádné divočiny holt trvá. Autem jezdím rád, ale „nekonečné štreky“ už mne zmáhají. Ještěže na palubě je řidičů více a cesta do národního parku Gran Sasso ve střední Itálii ubíhá dobře. NESPI se osvědčilo jako lehká, příjemně pikantní svačina, co rychle zasytí, křupat se dá pohodlně bez ztráty pozornosti za jízdy. Když už se člověk cítí z monotónní jízdy ukolébaný, NESPI vás jemně pikantní a skvělou chutí znovu nakopne. Prostě jeden sáček nestačí!

8-campo-.jpg

Výstup na Corno Grande Vetta Occidentale

Příjezd na náhorní plošinu Campo Impertore je impozantní. Říká se díky drsným klimatickým podmínkám tomuto místu Malý Tibet. A skutečně voda je hluboko pod povrchem, velmi větrno a z 37 °C dole je rázem příjemných 18 °C. Rozlehlé travnaté pláně se stopami po ledovci, občas polodivoké stádo krav nebo koní. Neuvěřitelně kraji dominuje IMPERÁTOR, nejvyšší masív s vrcholem Corno Grande Vetta Ocidentale (2.912 m n. m.). Je jasné, že jeho atmosféru musíme okusit a v těchto krásných a v něčem exotických horách musíme pobýt ☺

Kraj italských westernů

Campo Imperatore na mne udělalo velký dojem. Točili se zde italské westerny, na kterých jsem vyrostl. Byly skvělou inspirací pro první „fackovačky“ a pro drsné grimasy správných drsňáků ☺ Tady si to musíte v klidu a v pohodě prožít, pozorovat přírodu a pár místních farmářů, od kterých jsme koupili místní sýr a sušené maso. Mám to vyzkoušeno ☺ Na tvrdosti horské trávy, hutnosti sýru a tuhosti sušeného masa poznám, jak tvrdý kraj to je, ale je neuvěřitelně krásný. NESPI s místním sýrem a sušeným masem skvěle chutnalo, vynikající příloha, všechno bez vaření, v absolutní pohodě a se stabilním počasím. Jen ten neustálý vítr a ostré jižní slunko bylo cítit.

8-imperator-.jpg

Dokonce i holkám chutnalo

Trekové toulání mimo nejnavštěvovanější Corno Grande bylo liduprázdné. I holky milovnice moře si tyto hory oblíbily. Asi k tomu přispělo i NESPI  Je jemně pikantní, ale holkám to vůbec nevadilo, spíše naopak. Ani jsem netušil, jak „moderní“ je baštit bezlepkový a bezlaktózový protein ☺ Ale nějak mi to nevadí, když nejsem zrovna „trendy“ a „cool“. Hlavně, že jsme v pohodě. Proteinové NESPI si holky oblíbily, byly spokojené, užívaly si to, já jsem pak byl také spokojený, NESPI totiž v batohu moc neváží.

11-nespi-.jpg

Nejjižnější evropský pevninský ledovec

Byl jsem na něho hodně zvědavý i na samotný výstup. Na Corno Grande je to jiné, nějak ostřejší, jako NESPI ☺ Via ferrátová direttissima, no, nebylo to zadarmo a u holek lehce na hraně. Ale zvládli jsme to jako tým ☺ Takže nahoře není žádné firnové pole, ale ještě stále ledovec, ještě má sílu. Ale je vidět i pouhým okem, že ji ztrácí. Nedá se nic dělat, vše se mění a je relativní i hory Gran Sassa čelí novým klimatickým výzvám.

12-ledovec-.jpg

NESPI je náš nový favorit

Zážitků z Gran Sassa je hodně, obtížně to lze vyjádřit několika větami. Jsou to „svalnaté“ a drsné hory, žádný měkký vápenec ☺ Exotický a polodivoký kraj, zamiloval jsem se do něho. Hlavně svoboda a volnost prostoru. Mimo hlavní výstupové stezky liduprázdné hory, žádná „buzerace“ zákazovými cedulemi, prostě cítíte se zde moc dobře. A novinka NESPI? Je to k neuvěření, ale do těchto hor neuvěřitelně pasovala. Skoro bych řekl, že NESPI je jako CAMPO IMPERATORE, delikátní, ale ostřejší, hutné, ale vyvážené, drsné, ale umí pohladit, jednou okusíte a zamilujete se.

 

www.loskrupos.cz

loskrupos-pohyb-pulmaratonnj.jpg

ČTĚTE DÁLE

Bitcoin je sexy punkáč, na kterého Wall Street letí

Poprvé v historii lidstva můžeme sledovat vznik aktiva, které měli nejdříve obyčejní lidé a až dlouho potom si na něj směly sáhnout finanční „vládci světa“. Jmenuje se Bitcoin a tohle je příběh sexy finančního punkáče, kterému lezou nejmocnější firmy do zadele.

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Obchodní dům Máj v centru Prahy začíná psát novou kapitolu

Po rekonstrukci se veřejnosti znovu otevře už v červnu, láká na nákupy, špičkovou gastronomii i nejmodernější zábavu

BTC Prague 2024. Největší bitcoinová akce v Evropě!

V návaznosti na velmi úspěšný první ročník v roce 2023 se BTC Prague v červnu 2024 vrací do hlavního města. Jedná se o největší konferenci v Evropě zaměřenou pouze na bitcoin.

Show Must Go On!

Společnost se specializuje na realizaci originálních teambuildingových programů po celé České republice i v zahraničí. Správné teambuildingy posilují vztahy, podporují spolupráci a zvyšují motivaci zaměstnanců, což vede k vyšší efektivitě a lepší pracovní atmosféře.

Už jste byli na oslí stezce a vyzkoušeli oslí trekking?

Oslí trekking, neboli procházka s oslíkem je zábavná, ale i rozvíjející aktivita. Putování krásnou přírodou v oslí společnosti vás obohatí o jedinečné okamžiky, uvede do pohody, pomůže zapomenout na stres a načerpat novou energii. Na delších výletech Vás čeká farmářský piknik, který oslík ponese ve speciálních brašnách a tak můžete putovat nalehko a naplno si užívat krásu okolní přírody.