„Na place máme rádi rušno,“ vypráví Tereza Vlasáková Březovská, jednatelka společnosti Ventura Group, která provozuje několik pražských restaurací a hotelů. „Jsme česká rodinná firma, proto chceme rozvíjet českou tradici jak na gastronomické, tak na společenské rovině.“
Rodinný live stream u jednoho stolu
Každá neděle je zasvěcená řízkům. „Chceme v této uspěchané době vytvořit příležitost, aby se naši hosté sešli a udělali si čas na dobré jídlo a společnost,“ představuje koncept Březovská. U stolů se schází rodina a přátelé, dávají si navzájem ochutnat, povídají si. Sdílení jídla a zážitku z něj tu probíhá v přímém přenosu a bez sociálních sítí.
- Při Řízkových nedělích kombinujete několik druhů masa, obalů a příloh tak, abyste si užili sváteční oběd přesně podle své chuti.
Nenápadný půvab sobotního brunche
Poslední sobota v měsíci bývá zasvěcená poklidnému posezení ve stylu „all you can eat and all you can talk“. Času na jídlo a povídání s blízkými tu máte, co hrdlo ráčí. „Spěch je nepřítel zdravého jídla a zdravých vztahů. Sobotní brunch je příklad akce, která je pravým opakem fastfoodového a konzumního stylu života,” objasňuje vizi Březovská. „Schválně – kolik jídel jste během týdne snědli v poklusu nebo sami u televize, aniž byste věděli, co doopravdy jíte?“
- Dezerty na brunchi jsou veliké tak akorát, aby hosté mohli ochutnat od každého kousek a ještě si párkrát přidat.
Baby nebude sedět v koutku- S dětmi se počítá. Kuchaři připravují speciální dětské pokrmy. Malí hosté vyžadují od jídla hru – kuchaři jim např. připravují palačinky, které si děti samy ozdobí, ovocné špízy, které mohou namáčet v polevách apod. Součástí velkých akcí je často také profesionální hlídání s animačním programem. Přímo pro děti jsou tu akce jako Halloween, Mikuláše nebo čarodějnice. Celoročně je dětem k dispozici koutek se skluzavkou a trampolínou nebo bowling, na kterém je možné nastavit mantinely pro začátečníky, aby byla hra vyrovnanější.
- Součástí Halloweenu je kromě her a soutěží samozřejmě i tematický raut.
Hry a soutěže pro malé i velké
I dospělí tu mohou kreativně soutěžit. Každý rok se přihlašují do Kotlíkobraní, kuchařské klání o nejlepší kotlíkový guláš, který vaří na otevřeném ohni. Kvalitu hodnotí veřejnosti i odborná porota z řad uznávaných kuchařů. Každé pondělí na Kameře také pořádají kulturně vědomostní soutěž Nakvíz, při které v partě přátel zhodnotíte svoje všeobecné vědomosti.
- Amatérské týmy kuchařů přikládají pod kotlík, ve kterém bublá možná nejlepší guláš na Barrandově.
Highligty, na které se sjíždí celá Praha
Nejoblíbenější akcí zimní sezóny je domácí zabijačka a samozřejmě Silvestr. Večírek nese vždy originální téma, kterému je přizpůsobená tabule. Hosté už zažili např. Gastro cestování časem a těšit se můžou na Maraton filmových pokrmů, který byl vzhledem k pandemické situaci optimisticky přesunutý na letošní rok.
- Na ledu máte vyskládané fláky masa, ryby, mořské plody a potvory. Ale také sýry, plněnou zeleninu nebo rafinované špízy. Na co ukážete, to vám ugrilují.
V letní sezóně je nejnavštěvovanějším dnem úterý, kdy se koná Grilovací tržnice. Na ledu jsou vyskládané ryby, mořské plody, nakládané maso a další lahůdky. Na co ukážete, to přímo před vámi ugrilují. Přes zimu se zase konají úžasné zabijačky. Přijďte strávit příjemné chvíle a dobré jídlo se svými blízkými.
- Zabijačku dělají 2x do roka. Těšte se na domácí jitrnice, jelítka, obě barvy tlačenky, prejt, škvarky, ovar nebo slavnou prdelačku.
- Kontaktní informace:
- Plzeňský restaurant Kamera
- Tilleho náměstí 792
- 150 00 Praha 5
info@restauracekamera.cz- +420 777 850 202
Web: www.restauracekamera.cz- FB: restaurantkamera
- Inst: restaurantkamera