Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
19. dubna 2024, svátek má Rostislav
V Divadle Lucie Bílé se setkají Bídníci po 30 letech

V Divadle Lucie Bílé se setkají Bídníci po 30 letech

V letošním roce slaví česká muzikálová scéna jedno významné výročí. Je tomu právě třicet let, co byl v pražském Divadle na Vinohradech vůbec poprvé v Čechách uveden muzikál Les Misérables – Bídníci. Své slavnostní premiéry se dočkal 25. června 1992, a přestože byl tehdy uváděn pouhé dva měsíce, doslova okouzlil české diváky a odstartoval muzikálový boom u nás.

Na atmosféru a zážitky spojené s tímto legendárním dílemv Divadle Lucie Bílépo třiceti letech společně zavzpomínají původní představitelé Bídníků. Vedle principálky Lucie Bílése diváci mohou těšit na Jiřího Korna, Petru Janů, Jana Ježka, Karolinu Husákovoua Pavla Poláka. Pozvání přijali také Adam Novák, producent prvních českých Bídníků, a Michael Prostějovský, textař, libretista, rozhlasový novinář a producent.

thenardiere.jpg

„Na léto s muzikálem Bídníci vždy ráda vzpomínám a jsem šťastná, že jsem u jeho uvedení tenkrát mohla být.Nejenproto, že jde o naprosto výjimečné díloplné nádherných písní, ale tehdy došlo i na krásná pracovní setkání, ze kterých vznikla přátelství trvající dodnes. Mám proto velkou radost, že tolik mých kolegůpřijalo pozvání k nám divadla a už se moc těším, až si společně zavzpomínáme a třeba i zazpíváme,“ raduje se ze setkání Bídníků po 30 letech principálka Lucie. „Je nám moc líto, že se našeho setkání nemůže zúčastnit  Helena Vondráčková, její role v Bídnicích byla neopakovatelná a bude nám při vzpomínání velmi chybět. Bohužel je však vázána pracovně jinde stejně jako Tomáš Trapl, který do naší party Bídnici po 30 letech neodmyslitelně patří,“ doplňuje dále Lucie Bílá. 

tym.jpg

Večer plný vzpomínek a jedinečných melodií uvede Divadlo Lucie Bílé v sobotu 4. června od 19 hodin. Vstupenky jsou v předprodeji již nyní na webu divadla: ZDE 

valjean.jpg

ČTĚTE DÁLE

Nová výstava v UPM: Český porcelán tří století

Uměleckoprůmyslové museum v Praze chystá výstavu o historii českého porcelánu.

Chci, aby se v mém divadle všichni cítili jako doma

Zatímco se jiná divadla v době pandemie strachovala o přežití, zlatá slavice Lucie Bílá podnikla odvážný krok a pustila se do rekonstrukce bývalé Ta Fantastiky. Díky ní scéna v pražské Karlově ulici prošla velkou proměnou a zároveň dostala nové jméno. Jak se Divadlu Lucie Bílé daří několik let od otevření?

Kuba v srdci Evropy: Habana Social Club vystoupí v rámci rozlučkového evropského turné v Praze a Brně

Skvělá hudba, vášnivý tanec a jedinečný příběh života na karibském ostrově. Hvězda kubánských nocí, skupina Habana Social Club, přinese do Prahy a Brna neopakovatelný kubánský zážitek v rámci svého posledního evropského turné. Kapela navíc svou poslední evropskou jízdu doplnila o sólové tanečníky ze světoznámého klubu Tropicana.

Unikátní dokument Tady Havel, slyšíte mě? v kinech již tento týden!

Prezident, občan, režisér, přítel, manžel, pacient, muž na sklonku života... Časosběrný dokument Petra Jančárka Tady Havel, slyšíte mě? představuje Václava Havla v jeho známých, ale i veřejnosti dosud skrytých polohách. Vychází přitom z nikdy nepublikovaného materiálu, natočeného během posledních let jeho života. Film vstoupí do kin ve čtvrtek 11. dubna.

Kapela QUEENIE si na své narozeninové koncerty 18. a 19. dubna pro fanoušky připravila opět výpravnou show i nové písně

Kapela QUEENIE, která se stará o repertoár Freddie Mercuryho a Queen, je jednou z nejžádanějších kapel v České republice. Právě díky preciznímu provedení písní světové rockové legendy v původních aranžích a tóninách se skupina těší tak veliké oblibě. Skupina oslaví milník své kariéry ve velkém stylu. Pro své fanoušky si připravila dva koncerty, které se uskuteční 18. a 19. dubna 2024 v pražském O2 universu. Kapela QUEENIE má za sebou už 5 vlastních koncertů v O2 areně, a proto se dohodli na tom, že narozeniny oslaví spíše v „rodinném duchu“.

ÚSTECKÝ MAJÁLES ODTAJŇUJE HEADLINERY PRO ROK 2024 A POUŠTÍ DO OBĚHU LIMITOVANOU EDICI

Největší studentský festival v Ústeckém kraji, Ústecký Majáles, s nadšením oznámil hlavní hvězdy, které vystoupí na jejich akci v roce 2024. První jarní akce v kraji se těší, že přivítá 4. 5. 2024 v letním kině Ústí kapely JELEN A DIVOKEJ BILL! Fenomenální hudební interprety, kteří rozproudí dav a přinesou do Ústí úžasnou festivalovou atmosféru již po deváté, doplní hvězdná kapela Poletíme?, Pokáč a domácí neopomenutelní UDG.