Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
19. dubna 2024, svátek má Rostislav
Výsledky soutěže o nejlepší Český produkt 2021

Výsledky soutěže o nejlepší Český produkt 2021

Zapojeno bylo 23 výrobců, mezi které jste rozdělili obrovský počet hlasů (Celkem hlasovalo 7379 uživatelů! Wau). Přestože šlo o těsný souboj, vítězem přirozeně může být, jak nás kdysi naučil Highlander, jen jeden. Naše redakce gratuluje všem, neboť každá firma slavila v ohlasech čtenářů ohromný úspěch. A důležité je přeci se zúčastnit, nikoliv vyhrát.

Redaktoři časopisu Pragmoon vybrali 23 českých výrobců, nám věnovali do soutěže poukázky v celkové hodnotě 23 000 korun (!) a jejichž produkty by Vám rozhodě neměli doma chybět. Soutěž, jejímž hlavním partnerem je Budějovický Budvar, probíhala na Facebooku a Instagramu PRAGMOONu od 17. května do 16. srpna 2021, kdy jsme každý týden zveřejnili dva soutěžní produkty, pro které jste Vy, čtenáři časopisu Pragmoon a fanoušci vybraných produktů, hlasovali.

Jednalo se o dvě kategorie. V té první hlasovala veřejnost, čtenáři a fanoušci. Ve druhé kategorii se jednalo o tip redakce. Což znamenalo, že redaktoři časopisu hodnotili konkrétní produkty, jenž nám byly zaslány podle jednotlivých kritérií.

Které tři produkty od Vás a redaktorů získaly nejvíce ohlasů? A kdo obdrží PRAGMOON certifikát pro první, druhé a třetí místo v soutěži Český produkt 2021 a za tip redakce? Podívejte se na následující výsledky.

Výherci soutěže o nejlepší český produkt (uvádíme první 3 místa):

1. místo - České Ghíčko

Ghíčko je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla. Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Ideální na smažení – pravý vídeňák se dělá na přepuštěném másle. Dá šmrnc vaší polévce i omáčce. Dušená zelenina na ghí je bezkonkurenční. Při pečení lze ghíčkem nahradit všechny margaríny a máslo. Lze i namazat na chléb a jíst za studena.

Facebook, Instagram, www.ceskeghicko.cz

 

2. místo - Včelařství Domovina

Zásadou rodinného Včelařství Domovina z Vysočiny je poctivé řemeslo a produkce zdravých, přírodních produktů nejvyšší kvality. Nabízí med květový, pastovaný a tmavý lesní medovicový. Specialitou včelařství je ochucený med Medvěd, zdravá a roztíratelná medová pomazánka. Obsahuje pouze med a ovoce či koření. Zahrnuje příchutě ovocné (malina, jahoda), speciální (skořice, káva) nebo se superpotravinou (chilli, maca) a mnohé další. Lze ho využít na pečivo, do něčeho teplého (krupicová i ovesná kaše, mléko, čaj, káva) i při vaření.

Facebook, Instagramwww.vcelarstvi-domovina.cz

 

3. místo - zKokosu

Všechno to začalo na Bali. Kde přičichli k lokální ruční výrobě z kokosu. Zjistili, že miliony kokosových skořápek jsou každoročně spáleny a proměněny v odpad. Rozhodli se těmto skořápkám vdechnout nový život v podobě ECO-friendly kokosových misek. Kokosové misky se dočkaly takové obliby, že nakonec neměli na výběr a museli přihodit i pár příborů - jak jinak než taky z kokosu. A co teprve jejich novinky kokosovo-oříškových krémů. Dejte si radši do nosu ten nejlepší krém zKOKOSU. Příchutě: Kešu krém zKOKOSU & BÍLÉ ČOKOLÁDY - křup, Arašídový krém zKOKOSU & SLANÉHO KARAMELU nebo Lískooříškový krém zKOKOSU & BÍLÉ ČOKOLÁDY.

Facebook, Instagramwww.zkokosu.cz

 

Výherci soutěže o nejlepší český produkt - Tip redakce časopisu Pragmoon (uvádíme první 3 místa):

 

1. místo - Chimpanzee

Čistě přírodní energetická strava. Všichni potřebujeme kvalitní zdroj energie jak v běžném životě, tak především při sportu. CHIMPANZEE Energy Bar je chutným a vhodným zdrojem energie pro všechny druhy aktivit. Zastoupení základních živin (sacharidy 27 g, bílkoviny 9 g, tuky 7 g, vláknina 6 g) je v ideálním poměru pro potřeby organismu při fyzické aktivitě. Z největší části je tvořena sacharidy, které ve výživě člověka představují nejvýhodnější energetický zdroj. Nemusíš být profesionální atlet, abys poznal, že Chimpanzee sportovní výživa funguje.

Facebook, Instagramwww.chimpanzee.cz

 

2. místo - Goodie

Goodie je tým mladých talentovaných lidí, kteří spojili síly a stvořili jedinečné místo, kde shromažďují a zpracovávájí produkty a informace, aby mohli ostatním předat to nejlepší z přírody k péči o tělo. Jejich obchod je dnes oázou kvalitních přírodních produktů v džungli bezhlavého konzumu. Ať už jde o funkční superpotraviny, funkční doplňky stravy, nápoje, ručně vyráběnou přírodní kosmetiku, úklidové prostředky, kokosové nádobí nebo potraviny, které sami vyrábí, všemu v Goodie věnují maximální péči a dbají na kvalitu.

Facebook, Instagramwww.goodie.cz

 

3. místo - LOKLOK

 

Pro ty, kdo nechtějí pít alkohol ani sladké nesmysly. Pro ty, kdo o sebe chtějí pečovat s chutí. Pro ty, kdo hledají čistě přírodní povzbuzení. Pro ně je tu Loklok a jejich svěží kombucha, probiotický šumivý čaj. Kombucha se vyrábí už po staletí pro své zdravotní benefity. Díky špičkovým výrobním technologiím nabízí jako první v ČR kombuchu v praktických plechovkách. S Loklokem se potkáte ve stále více kavárnách, restauracích a bistrech, a samozřejmě také na webu loklok.cz. Když v Lokloku říkají "Na zdraví", myslí to opravdu vážně. 

Facebook, Instagramwww.loklok.cz

 

 

Všem dalším účastníkům soutěže velice děkujeme za účast a budeme se těšít na další ročník o nejlepší Český produkt 2022!

Z celé redakce můžeme doporučit všechny produkty, neboť tyhle dobroty prostě musíte taky vyzkoušet:

KVÁSECZECH

KváseCZECH - Kváskové pečivo co se povede. Dopřejte si to nejčerstvější kváskové pečivo pomocí unikátního kváskového balíčku. Vyrobte si kváskové pečivo vlastníma rukama, které u Vás doma krásně zavoní a bude Vám chutnat. Používáme původní recepturu výroby bez droždí, neurychlujeme postup a používáme jen minimum ingrediencí. Vše je jednoduché, balení obsahuje spící kvásek, který si probudíte k životu, směs mouky na 1 kg pečiva a návod co, kdy a jak, každý krok doplněný o fotografie.

Facebook, Instagramwww.kvaseczech.cz

 

VYSUŠ TO

Dokáže připravit tak skvělý jerky, že když otevřeš balíček před kámošema, budeš rád, když ti zbyde jeden kousek. Jsi masožrout, který pořád zkouší nové chutě? Rád experimentuješ? Najdeš u nás sušené vepřové, hovězí, ale i klokaní maso a poctivou klokaní Zmasovku. Pokud do sebe chceš před rande dostat notnou dávku proteinů, mít energii na celej dlouhej večer, kvalitní sušené maso od VysušTo je jasná volba.

Facebook, Instagramwww.vysusto.cz

 

BIOFARMA JURE

V Biofarmě Juré nabízejí ovoce v bio kvalitě, které se prodává ve formě bio sušeného ovoce a zeleniny nebo bio ovocných džemů a povidel. Na výrobě těchto produktů se již 10 let podílejí zdravotně hendikepovaní pracovníci, kteří na farmě pomáhají se zpracováním ovoce. Dále na biofarmě nabízejí agroturistiku a ubytování. Díky stylové hospůdce je biofarma přístupná široké veřejnosti s možností zakoupit si jejich bio výrobky nebo si je objednat přímo domu.

Facebook, Instagramwww.biofarmajure.cz

 

KIMCHI
Superpotravina, která Vám změní život!

Ptáte se, proč zrovna kimchi v Česku? Důvodů to má mnoho! Jedním z nejdůležitějších je, že Česká republika patří v přepočtu na počet obyvatel k zemím s nejvyšším výskytem rakoviny tlustého střeva. A právě kimchi díky svým blahodárným účinkům, je jednou z nejlepších prevencí proti tomuto onemocnění. Proto je tato superpotravina v naší republice na správném místě!

Facebook, Instagramwww.kimchiclub.cz

 

NEKÁVA

Nekáva je přiro-zeně bezkofeinová alternativa kávy. Nekáva spojuje moderní espresso po-dobu s tradiční obilnou chutí i požadavky na poc-tivě vypěstované kvalitní BIO potraviny. Vychutnejte si Nekávu ve verzi Originál s hořko-oříškovou chutí. Nově také oceníte Nekávu pro Regeneraci, zahřívací Masalu či Nekávu pro Detox se směsí prospěšných bylinek a koření. Nekávu milují nejen děti, ale i jejich maminky a každý se zájmem o zdravý životní styl.

Facebook, Instagraminfo@nekava.cz, www.nekava.cz

 

OLEJÁŘSTVÍ Z HORŇÁCKA

Toto malé rodinné olejářství s provozovnou v Lipově lisuje oleje za studena mechanickým způsobem tak, aby byly zachovány výživné prospěšné látky. Konzumní oleje jsou prvotřídní kvality a pro obsah výživových látek se hodí zejména do studené kuchyně (řepkový olej i do teplé). Z kosmetických produktů nabízí tekuté mýdlo na olejové bázi, které je přírodní, bez živočišných látek a velmi rychle odbouratelné v přírodě. Dále doporučujeme meruňkový a trnkový olej z peciček z regionu Horňácka, který velmi dobře adsorbuje a hydratuje pokožku.

Facebookwww.olejarstvi.cz

 

MYSLÍTO

Myslíto je malá rodinná firma, která se specializuje na výrobu kvalitního müsli, jehož základem jsou ovesné vločky. Nenajdete u nich žádné průmyslově zpracované suroviny, náhražky či stabilizátory. Sladí medem od lokálních včelařů, ořechy sami loupou, praží a ručně krájí. Myslíto obsahuje suroviny převážně s certifikací BIO a od nejlepších dodavatelů z celého světa. Pekanové ořechy jsou původem z USA, vlašské ořechy z lokálních domácích ekologických sadů. Opravdové potraviny skutečně chutnají, prospívají lidskému organismu a dodávají energii po celý den.

Facebook, Instagram, www.myslito.cz

 

AŤ ROSTE KONEČNĚ JAKO Z VÝVARU

Láska prochází žaludkem, ale růst celým břichem. Proto jsme začali táhnout Konečně vývar - první český farmářský vývar ve skle. Několika generacemi prověřený, přírodní lektvar, který obsahuje veškerou sílu zeleninovou i zvířecí. Poctivě tažený, pěkně vyčekaný. Najdete v něm jen to dobré. Masokostní vývary také blahodárně působí na střevní mikroflóru - náš druhý mozek. Prostě Konečně superfood pro všechny mámy za všechny táty. Aby děti správně rostly a mámy nevyrostly v kuchyni.

Facebook, Instagramwww.konecnevyvar.cz

 

ZORKY OLEJ

Zoru Kubešovou před pár lety uchvátily extra-panenské oleje, ať již svou chutí, vůní nebo všestranným použitím, které mají léčivé a vždy blahodárné účinky na lidský organismus. Za pomoci svého manžela, který zajistil technické řešení, začala Zorka v jihočeské vesničce Drahotěšice vyrábět a prodávat vlastní za studena lisované oleje (do 40°C), bezlepkové mouky a koření. Výrobky Zorky olej vznikly z nadšení a na jejich vysoké kvalitě je to znát.

Facebook, #zorkyolej, www.zorkyolej.cz

 

APOTHEKE PREMIER ČAJ

Čaj pro Váš aktivní den! Dostane Vás svojí lahodnou chutí pomeranče kořeněného přídavkem hřebíčku, skořice, zázvoru a praženého kořene čekanky. Krom toho jsme do téhle čajové směsi přidali lístky maté, neboli cesmíny paraquayské, které pomohou (nejen) po ránu nastartovat Váš organismus. Maté totiž, díky přirozenému obsahu kofeinu, napomáhá k získání pocitu energie, má stimulační a tonizující účinky. Tento čaj a řada dalších ovocných a bylinných čajů jsou vyráběny v ryze české firmě Mediate, s.r.o. se sídlem v podhůří Orlických hor.

Facebookwww.apotheke.cz

 

GREEN APOTHEKE
Vřetena z Červené čočky 250g

Možná, že nesnášíte čočkovou kaši a luštěniny Vám lezou krkem. Nebo naopak na ně nedáte dopustit. V každém případě byste měli alespoň ochutnat bezlepkové luštěninové těstoviny vyrobené ze 100% čočkové mouky. Vynikají vysokým obsahem bílkovin, rychle Vás zasytí a jejich příprava nezabere moc času. Budou originální přílohou nebo základem těstovinových salátů. Třeba si je právě vy zamilujete! Tyto a řada dalších druhů bezlepkových těstovin jsou vyráběny v malé výrobně s vysokým podílem ruční práce, v divizi zdravé výživy české firmy Mediate, s.r.o.

Facebook, Instagramwww.apotheke.cz

 

SOLOMON - KOŘENÍ KRÁLŮ

Je-li něco kořením života, znamená to, že život obohacuje, dělá ho příjemnějším a zajímavým. A přesně to dělá koření s jídlem. V Solomon - koření králů najdete to nejlepší koření z celého světa. Naším tipem je luxusní dárková kazeta s nejoblíbenějšími kořeními na přípravu masa, těstovin a salátů. Sada obsahuje 16 malých kořenek (80 ml) a je vhodným dárkem pro vášnivého kuchaře či kuchařku nebo třeba jako svatební dar. Dřevěné bedýnky jsou vyráběný na míru a tak i ony sami jsou malým dárkem pro nakupující.

Facebook, Instagramwww.korenikralu.cz

 

PALÍTO

Mladá rodinná firma zabývající se pěstováním a následným zpracováním chilli papriček v ČR. Vše se snaží dělat bez použití zbytečné chemie a to jak při pěstování, tak při samotné výrobě. Zaměřují se na pěstování extrémně pálivých druhů chilli papriček a také pěstují i známé odrudy z celého světa. Nabízí především chilli omáčky a další produkty z chilli (sušené, naložené a čerstvé chilli papričky, pesta, mashe, marmelády) pod značkou Palíto, rovněž také zprostředkovají zážitkové gastroslužby.

Facebook, Instagramwww.palito.cz

 

SIRUP MALINOVÁ S MÁTOU 1 LITR

Sirup z BIO malin a třtinového BIO cukru je opravdovou lahůdkou. Po naředění chutná jako malinová šťáva od babičky. Žádná aromata, barviva, jen maliny se špetkou citronové šťávy (samozřejmě bio). Ta intenzivní chuť Vás dostane. Kdo ochutná, už nechce jinak. Karáskovy limonády a sirupy vycházejí z více než stoleté historie společnosti Kalabria a z hodnot jejího prvorepublikového majitele Josefa Karáska. Zásadou je použití přírodních surovin nejvyšší kvality, osvědčených výrobních postupů a místně obvyklých příchutí, v některých případech inovovaných pro 21. století.

Facebook, Instagramwww.karaskovalimonada.cz

 

NIKOLETA MARIA

Nikoleta Mária je nejen dívčí jméno, ale i výjimečná marmeláda. Čím je tak výjimečná? Tajemství spočívá ve způsobu přípravy. U těchto marmelád hraje roli teplota, která u většiny nepřesahuje 85°C. Díky tomu se zachovává přírodní a svěží chuť. Tyto marmelády jsou díky koncentrovanému a luhovanému ovoci velmi chuťově výrazné a jsou tím nejlepším co můžeme dopřát sobě a hlavně svým dětem. Tato firma vznikla na popud otce, který chtěl pro svou dceru, jen to nejkvalitnější a na trhu jinde není.

Facebook, Instagramwww.nikoleta-maria.cz

 

WINKA

WINKA® je svěží nápoj ciderového typu na bázi vína. Unikátní, díky lahodné chuti a čistému složení několika primárních ingrediencí, dohromady tvořících tuto nenapodobitelnou svěžest. Kvalitní hroznové víno, pramenitá voda, čistý hroznový cukr, dodávající plnost, 100% citronová šťáva pro trochu kyselin, odlišeno pár pouze přírodními aromaty, celé podtrženo jemným perlením. Nic víc. To je Winka®.

Facebook, Instagram, www.winka.cz

 

 

VAGANS JERKY 

Zakousni se do Vagans Jerky. Dostanete pořádný kus masa, ne žádnou drť! Bez éček a stabilizátoru, produkt obsahuje pouze přírodní koření. Za to s opravdu skvělou chutí! Toto je jejich heslo: Měli byste vědět, co jíte! Vím, co jím. Kupte právě nyní skoro v každé večerce, nebo na e-shopu www.vagans.eu/eshop. #VAGANSJERKY

Facebook, Instagramwww.vagans.eu

 

ČTĚTE DÁLE

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!

Rozhovor se zakladatelem TOMCHAi, Tomášem Stankovským

Vše začalo u zakladatele Toma, který procestoval kus světa od Srí Lanky, přes Indii až do Nepál. Po cestě nacházel inspiraci, ochutnával místní speciality a získal myšlenku. Myšlenku cestovat a šířit východní holistický přístup skrze tento skvělý orientální nápoj.

Máme pro Vás křupavou novinku, nové bistro na Na chlebu.

Bistro se inspiruje jednoduchostí a komplexností chleba. Pár základních surovin, spousta péče, tvořivosti, trpělivosti, kuchařské zdatnosti, a… Voila! Skvělá, voňavá, křupavá a chutná věc je na světe.

Jeden z nejznámějších českých výživových poradců

Sezení na zadku, žádný pohyb a pojídání cukroví, vánočky, smaženého kapra, řízků, klobás, k tomu lavor bramborového salátu, chlebíčky, brambůrky a plno alkoholu… Tak nějak vypadalo posledních pár dní většiny z nás. Po tomto hodování se asi mnohým z nás protočily na váze panenky a padly nápady jako: »od prvního přestanu jíst a každý den budu dvě hodiny cvičit«. Je to ale správná cesta? Na to jsme se zeptali jednoho z nejznámějších českých výživových expertů Petra Havlíčka.

Proč se školit mimo pracoviště?

Efektivitu učení ovlivňuje spousta faktorů a místo je jedním z nich. Pořádání školení nebo workshopu pro zaměstnance mimo pracoviště má mnoho výhod a přínosů, které mohou zásadně ovlivnit produktivitu a spokojenost pracovníků. Proč je důležité, aby bylo místo mimo vaše obvyklé pracoviště?