Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
20. dubna 2024, svátek má Marcela
Zámek Žďár nad Sázavou– inspirace trvající už 770 let

Zámek Žďár nad Sázavou– inspirace trvající už 770 let

Zámek Žďár nad Sázavou je rozlehlý barokní areál uprostřed malebné krajiny Žďárských vrchů. Neobyčejně zajímavé dějiny zde psali cisterciáčtí mniši už od založení kláštera v roce 1252, geniální architekt Jan Blažej Santini Aichel nebo současní majitelé zámku, rodina Kinských. Ti zde v návaznosti na pestrou minulost budují živé, tvořivé a přátelské prostředí. 

mam-100721-galerie-087-websize.jpg

Zámek, kde se nezamyká

V průběhu celého roku můžete začít svůj den na zámku v multimediálním Muzeu nové generace. Rozhovor středověkého mnicha a holčičky ze současnosti, hra světel a stínů nebo animované projekce vás přenesou do období mezi 13. stoletím a současností.Další příběhy vám odhalí prohlídka areálu s průvodcem. Pak už je nejvyšší čas vyrazit na Zelenou horu, která je zapsána na Seznamu světového dědictví UNESCO a naučnou stezku kolem zámku. Váš den na zámku doporučujeme zakončit návštěvou stálé výstavy Umění baroka, která představuje originály sbírek Národní galerie. Odměnit se můžete v zámecké kavárně a obchodu se suvenýry.

zamecke-interiery-2020-plna-kvalita-0013.jpg

Každý měsíc zámek ožívá celou řadou kulturních akcí – ať už je to známý mezinárodní festival současného tance, pohybového divadla a nového cirkusu KoresponDance (10. ročník – 15. – 17. 7.), otevření soukromých zahrad rodiny Kinských Zahrady vyprávějí (28. – 29. 5.), Den venkova (24. 9.) nebo akce pro rodiny s dětmi, koncerty nebo řemeslné kurzy Chytrá ruka.

Tam, kde se potkává minulost s budoucností

Potřebujete s týmem načerpat síly a nasát trošku čerstvého vzduchu?Říkáte si, že spojení nevšedních zážitků a pracovních povinností nejde dohromady? Ve žďárském zámku vás přesvědčí o opaku.

dsc-1082.jpg

Profesionální zámecký tým vám pomůže zorganizovat akci na klíč přesně podle vašich požadavků. V areálu najdete privátní reprezentativní prostory pro důležité klienty, ale také sál s kapacitou až 200 osob. K dokonalému dojmu pomůže také využití lokálních produktů při coffee breaku nebo rautu. Ochutnejte ryby ze zámeckých sádek, regionální specialitu v podobě Žďárského kapra, uzené ryby z Rybárny Kinský, zvěřinu z okolních lesů nebo cider ze zámeckého jabloňového sadu.Po školení, konferenci, teambuildingu nebo firemním večírku můžete relaxovat při návštěvě Muzea nové generace, prohlídce zámku s degustací vín, procházce s lesníkem do pralesa na Žákově hoře zakončené lesním rautem nebo s kolem či běžkami na některé z mnoha tras v okolí. Pokud chcete kromě firemního ducha posílit také vaše dovednosti, rozhodně do programu zahrňte některý z řemeslných kurzů Chytrá ruka. Zdá se vám, že vše není možné stihnout během jednoho dne? Ano, máte pravdu. Právě proto se můžete na zámku ubytovat ve stylových a nově zrekonstruovaných pokojích. Klíč k vašemu pracovnímu úspěchu je v zámku. Přijeďte se přesvědčit!

mam-100721-galerie-037-websize.jpg

Láska na každém kroku

Vysnili jste si nezapomenutelný svatební den na nádherném místě, které okouzlí všechny vaše hosty? Potom prožijte svůj velký den na Zámku Žďár nad Sázavou.

Rozmanitost svatebních prostor, poloha uprostřed republiky nebo skvělý catering. To jsou jen některé z mnoha důvodů, proč si říct své ANO na žďárském zámku. Líbí se vám sakrální svatby, ale nemůžete mít obřad v kostele? Nevadí! Oválný sál v Prelatuře s rozsáhlou nástropní freskou je to pravé. Chcete romantické fotografie v zelené trávě jabloňového sadu? Tak právě pro vás je tu Forota. Oblíbeným místem pro venkovní svatbu je také IV. nádvoří, nejklidnější část bývalého cisterciáckého kláštera s nádhernou kulisou baziliky a bývalých koníren. Právě barokní konírny s klenutým stropem slouží jako další prostor pro svatební obřad. Hostinu doporučujeme uspořádat ve Freskových sálech nebo ve velkém sálu Konventu.

dsc-1363.jpg

Na zámku vám rádi pomohou s organizací hostiny nebo výběrem cateringové služby a lokálních dodavatelů. Svatební hosté budou dlouho vzpomínat na grilované pstruhy ze zámeckých sádek, zvěřinu z Kinského lesů nebo cider vyrobený z jablek ze zámeckého jabloňového sadu.

Třešničkou na dortu každé svatby je ubytování v nově rekonstruovaných a designově navržených pokojích přímo v areálu zámku. Svatební noc můžete strávit v Zahradníkově domku, Barokní věži nebo Mlýně.

V tuto chvíli můžete rezervovat termíny obřadů i hostin na rok 2023 a poslední volné termíny pro obřad na rok 2022.

 

Nezávaznou nabídku vám ráda připraví hospitality manager Eva Kulková / +420 603 210 321, events@zamekzdar.cz.

ČTĚTE DÁLE

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Chci, aby se v mém divadle všichni cítili jako doma

Zatímco se jiná divadla v době pandemie strachovala o přežití, zlatá slavice Lucie Bílá podnikla odvážný krok a pustila se do rekonstrukce bývalé Ta Fantastiky. Díky ní scéna v pražské Karlově ulici prošla velkou proměnou a zároveň dostala nové jméno. Jak se Divadlu Lucie Bílé daří několik let od otevření?

Kuba v srdci Evropy: Habana Social Club vystoupí v rámci rozlučkového evropského turné v Praze a Brně

Skvělá hudba, vášnivý tanec a jedinečný příběh života na karibském ostrově. Hvězda kubánských nocí, skupina Habana Social Club, přinese do Prahy a Brna neopakovatelný kubánský zážitek v rámci svého posledního evropského turné. Kapela navíc svou poslední evropskou jízdu doplnila o sólové tanečníky ze světoznámého klubu Tropicana.

Lvíčkov – největší rodinný zábavní park v centru Prahy od června v Máji Národní

Svět plný her, zábavy, veselých zážitků a nekonečného dobrodružství se dětem a jejich rodičům během června otevře v novém rodinném zábavním parku Lvíčkov. V 5. patře zrekonstruovaného obchodního centra Máj Národní najdou vysněné místo, kde si mohou kdykoliv kvalitně užít společné chvíle přesně podle svých představ. Žádné starosti, jen radost!

Prague Bike Fest Na Výstavišti se blíží! Ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky, adrenalinové zážitky a zábavu pro děti i dospělé

Druhý ročník Prague Bike Fest se blíží a o víkendu 27. – 28. 4. 2024 se opět otevřou brány pražského Výstaviště, kdy areál uvítá všechny cyklo nadšence v rámci největšího cyklistického festivalu v roce. Během dvou dnů si návštěvníci užijí pořádnou porci adrenalinových show, exhibice, workshopy, organizované vyjížďky se známými sportovci, testování kol, ale i večerní doprovodný program a gastronomická potěšení. Chybět nebude prezentace renomovaných i nových značek, které představí to nejlepší ze světa cyklistiky. Na své si přijdou ale i děti. Právě pro ně bude připraven zbrusu nový dětský testovací okruh pod vedením zkušených instruktorů. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude pořádně adrenalinová Big Air show v čele s Teodorem Kováčem. Uprostřed Bruselské cesty ve výšce až 7 metrů předvede své nejtěžší triky jako jsou double-backflip, frontflip nohand nebo otočka o 720 stupňů. Hlavními partnery Prague Bike Festu jsou společnosti Sazka a Škoda Auto. Festival podpořil svou záštitou také Český svaz cyklistiky a ministr dopravy Martin Kupka.

Unikátní dokument Tady Havel, slyšíte mě? v kinech již tento týden!

Prezident, občan, režisér, přítel, manžel, pacient, muž na sklonku života... Časosběrný dokument Petra Jančárka Tady Havel, slyšíte mě? představuje Václava Havla v jeho známých, ale i veřejnosti dosud skrytých polohách. Vychází přitom z nikdy nepublikovaného materiálu, natočeného během posledních let jeho života. Film vstoupí do kin ve čtvrtek 11. dubna.