Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
25. dubna 2024, svátek má Marek
Zoopark Chomutov: Oáza klidu s nevšedním ubytováním

Zoopark Chomutov: Oáza klidu s nevšedním ubytováním

Bydlení na statku, koupání v unikátním jezeře, večerní procházka zoo. Chomutovský zoopark láká na horu zážitků.

Největší zoologická zahrada v České republice a světově unikátní Kamencové jezero. Dva bezprostředně sousedící areály na kraji Chomutova jsou ideální kombinací pro rodinnou dovolenou nebo prodloužený víkend. Nabízejí pestré zážitky, zábavu pro všechny i jedinečné ubytování.

Zoopark Chomutov přišel s nabídkou ubytování přímo v areálu v loňském roce. Přizpůsobil tomu hrázděný statek ve skanzenu Stará Ves, kdo vzniklo několik pokojů ve staročeském stylu. Příjemnou historickou atmosféru dotváří i další stavby ve skanzenu, z okna je vidět funkční větrný mlýn, pár kroků od dvora statku stojí roubenka či kaplička. Přímo u statku je také zahrada, pole a rovněž zázemí pro domácí zvířata.

Bonus k pohádkovému ubytování je například večerní procházka zooparkem, pro dokonalou romantiku je možné si objednat i projížďku kočárem taženým koňmi.

V samotné zoo návštěvníci stráví minimálně celý den. A možná to nebude stačit. Na 112 hektarech můžete vidět na tisícovku zvířat zhruba 160 druhů. Majestátní pižmoně, hravé charzy nebo třeba největšího a nejmenšího osla na světě. K tomu je na výběr z mnoha nejrůznějších atrakcí, ať už je to projížďka zoovláčkem Amálkou, jízda Safari Expresem přes rozlehlý areál Eurosafari nebo komentované krmení tuleňů či opic.

Od sousedního Kamencového jezera, jediného svého druhu na světě, dělí zoopark jen železniční trať. Během pár minut je tak možné slunit se na pláži, vyzkoušet si minigolf, vodní lyže nebo některé z dalších lákadel tohoto rekreačního areálu. I zde je možné se ubytovat, ať už v chatkách nebo turistické ubytovně. Organizačně tento rekreační areál s přírodním koupalištěm spadá právě pod Zoopark Chomutov.

Není náhodou, že spojení těchto dvou areálů je turisty nejvyhledávanějším místem v Ústeckém kraji a patří mezi TOP50 v celé republice, jak potvrdila státní agentura CzechTourism. „Fakt, že jsou areály tak blízko sebe, je zárukou spousty zážitků na mnoho dní bez složitého cestování. Ideální pro rodiny s dětmi, ale třeba i jen pro dospělé páry, které si chtějí užít trochu zábavy i romantiky,“ láká na návštěvu Chomutovska Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov.

www.zoopark.cz

ČTĚTE DÁLE

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

ÚSTECKÝ MAJÁLES ODTAJŇUJE HEADLINERY PRO ROK 2024 A POUŠTÍ DO OBĚHU LIMITOVANOU EDICI

Největší studentský festival v Ústeckém kraji, Ústecký Majáles, s nadšením oznámil hlavní hvězdy, které vystoupí na jejich akci v roce 2024. První jarní akce v kraji se těší, že přivítá 4. 5. 2024 v letním kině Ústí kapely JELEN A DIVOKEJ BILL! Fenomenální hudební interprety, kteří rozproudí dav a přinesou do Ústí úžasnou festivalovou atmosféru již po deváté, doplní hvězdná kapela Poletíme?, Pokáč a domácí neopomenutelní UDG.

Prozkoumejte historii Prátru v novém muzeu

Známý vídeňský zábavní park Prátr existuje už přes 250 let. Za tu dobu se stal nedílnou součástí života Vídeňanů a důležitým místem pro setkávání, návštěvu výstav i zábavu na pouťových atrakcích. Nyní se dočkal nového muzea. Stálá expozice umístěná v moderní a udržitelné budově v blízkosti obřího kola zve k prozkoumání historického vývoje parku, originálních artefaktů i kuriozit.

Prohlídky Plzeňského historického podzemí za svitu baterek

Na pouhé čtyři dny se návštěvníkům otevře cesta k objevování tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek. Speciální prohlídky Plzeňského historického podzemí, které zamíří i do běžně nepřístupné části podzemní chodby, se konají od čtvrtka 18. do neděle 21. dubna – vždy od 17 a 18 hodin.