Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. října 2021, svátek má Erik

Degustační večeře s ochutnávkou rakouských vín Taubenschuss

Místo:
Atelier Red & Wine
Datum:
14.10.2021 18:00
Cena:
1 Kč
Web:
Zveme vás na výjimečnou degustační večeři s ochutnávkou rakouských vín z vinařství Taubenschuss v Poysdorfu.
Vína představí osobně vinař Thomas Taubenschuss a budou párována k 5-ti chodovému menu během celého večera. Můžete se těšit na neopakovatelný gurmánský zážitek a současně bude možné vína zakoupit k odvozu domů za ceny jako ve vinařství.  Rezervace: 257 218 277 Menu   Aperitiv: Kanapky - ceviche z pražmy a terrina z foie gras  Předkrm: Pstruh duhový, červená čočka, řepa, citronová pěna, koprový olej  Teplý předkrm: Grilovaná chobotnice, pečená rajčata, smažené brambory, avokádo  Hlavní: Telecí svíčková, špenát, houbové pesto s lanýžem, kofitovaný pastyňák, radicchio, telecí šťáva  Dezert: Jablečný koláč, vanilková zmrzlina  U nás v Atelier restaurant máme na vinném lístku asi 150 vín, některá nám přirostla k srdci víc, některá méně, ale s tím našim pomyslným TOP výběrem, se s vámi rádi podělíme.  Vinařství Taubenshuss najdete v zvlněné krajině Weinviertelu, asi 60 kilometrů severovýchodně od Vídně na cestě do Brna, kde leží vinařské městečko Poysdorf. Víno se zde vyrábí od 14. století a v této největší vinařské oblasti v Rakousku hospodaří rodina Taubenschuss na více než 22 hektarech vinic.   Vinice jsou osázeny jen tradičními odrůdami, kterým se dobře daří na místní půdě v kombinaci s polohou a klimatem již od roku 1670. Hrozny až doteď rodina sbírá výhradně ručně. To vše v kombinací s pokorným a udržitelným způsobem výroby poznáte v kvalitě vín, které rodina produkuje již osmou generaci a od roku 1941 také jako první v Rakousku, plní do lahví.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Pivovar Proud: Pivo, v němž je správná energie

Tento experimentální minipivovar sídlí v Plzni v budově bývalé elektrárny na soutoku řek Mže a Radbuzy. Spojili tedy sílu proudu řeky a energii elektrického proudu, proto Pivovar Proud. Stojí za ním Lenka Straková s Michalem Škodou a ve své práci kladou důraz na kvalitu, experimentování a spolupráci.

Tipy na večírky: Ta nejlepší místa, kde můžete zakončit rok 2021

Dva měsíce jsme (konečně) mohli popíjet s přáteli na zahradních oslavách nebo se jen tak toulat přírodou. Máme tu podzim a s ním je třeba znovu začít pracovat na 100%. Není to nic, co bychom vyloženě vyhledávali, ale vydělávat se musí. Práce ale ještě nutně neznamená, že nebude zábava. Je potřeba ventil a na to jsou ideální firemní večírky.
Reklama
reklama

Svatojánský Dvůr - Vše, co si jen můžete přát

Svatojánský Dvůr je restaurace a hotel v historické budově v klidné části Prahy 8 Střížkov s výbornou dopravní dostupností a soukromým parkováním. S přípravou teambuildingů, firemních a vánočních večírků, máme mnohaleté zkušenosti.

TOMI SUSHI: Japonské speciality u náplavky

Přímo u náplavky na Rašínově nábřeží nově najdete sushi bar nabízející lahodné japonské speciality. Otevření TOMI SUSHI bylo podle majitelů splněním dlouholetého snu. O tom, jak má chutnat správně připravené sushi, jak je složité sehnat v Česku kvalitní a čerstvé mořské ryby či o úskalích spojených s budováním nového podniku v pandemické době, jsme mluvili s šéfkuchařem Tomášem Šťovíčkem.

Michal Kacetl: Víno děláme s respektem k přírodě

Malebné vinařství Kacetl ležící v obci Mackovice na Znojemsku je charakteristické svým přírodním přístupem k vínu a jeho šetrnou výrobou i pěstováním. Majitel Michal Kacetl se pro Pragmoon.cz rozpovídal o technologických postupech při výrobě lahodného moku, lásce ke koním nebo třeba o tom, co ho vlastně k profesi vinaře přivedlo.