Články

Seznam článků

(strana 2/40)><
Publikováno 10.05.2021 Jan Pirk: Každý správný mužský by měl umět hrát mariáš Již téměř půl století zachraňuje denně lidem životy a z toho je 26 let přednostou celého Kardiocentra IKEMu. Ve svých třiasedmdesáti letech stále podává skvělé výkony na operačním sále, aktivně sportuje, stará se o své veterány. Mimo to si ale kardiochirurg Jan Pirk také rád pochutnává na dobrém pivu, o němž tvrdí, že je to nejlepší iontový nápoj a je velkým milovníkem vína. Až takovým, že má na chatě svůj vlastní vinný sklípek a na podzim by měl s přáteli letět na dovolenou k chilským vinicím.
Publikováno 10.05.2021 Lenka Machovská z vinařství Baraque: Vínu je příliš snadné podlehnout Ve velkopavlovickém vinařství Baraque z mikroregionu Modré Hory to s víny myslí vážně. Ještě aby ne, vždyť po vzoru spisovatele Karla Čapka vínům přisuzují vlastnosti osobností. O hledání toho pravého vína, které by mistru pera nabídli; úctě k vinařské tradici i regionu a všedních starostech "vinařovy ženy" jsme si povídali se spolumajitelkou Baraque Lenkou Machovskou.
Publikováno 04.05.2021 DLUHOPISY E-FINANCE - dluhopisy pro občany Dluhopisy koncernu e-Finance jsou investiční papíry určené občanům České republiky, jejichž základní prospekt dluhopisového programu je každý rok schvalován Českou národní bankou.
Publikováno 03.05.2021 Rozhovor z vinařství MARCUS V mikulovském vinařství MARCUS vyrábí jen kvalitní přívlastková vína a to v limitovaných seriích, 1000 - 3000 lahví z jedné odrůdy a vinařské tratě. Maximální produkce je 20 -30 tisíc lahví. Vína MARCUS zpracovávají s největší péčí a láskou a kladou důraz na šetrný přírodní přístup k hroznům i vinici. Veškeré zelené práce provádějí ručně. Při výrobě pak využívají nejmodernější technologie, mošt zpracovávají metodou řízeného kvašení, pro získání plnosti a výrazného buketu vín. A jak se vinařství MARCUS daří? Přečtěte si v následujícím rozhovoru.
Publikováno 01.05.2021 PROSTĚOŘECHY Z PROSTĚJOVA. REBELOVÉ VŮČI STATUSU QUO! První čistě rostlinná zakázková dílna oříškových produktů na míru, a je jim to ctí! Nespočet společností má z jejich pohledu tendenci komplikovat prosté věci. Přislíbili si držet každé máslo BARENUTS z jejich výroby co nejčistší, válcující díky prémiovému, plně odhalenému složení z ořechů, které chutná báječně a přináší nadpozemské zážitky. Navíc vše v lahodných kombinacích, nebo na Vaše přání... A co nám k jejich máslům řekli?
Publikováno 20.04.2021 Sandra Pogodová: Neměla jsem vůbec nic, jen touhu rozesmát čtenáře Herečka Sandra Pogodová loni zaskočila své fanoušky coby autorka knižního hitu s názvem Hoď se do pogody, který napsala spolu se svým otcem. Během karantény si získala oblibu na sociálních sítích se svou jogínkou Amandou a nyní přichází s pokračováním svého bestselleru, aby se se čtenáři podělila o další porci šílených historek.
Publikováno 20.04.2021 Přijďte si užít LÉTO VE ŠVANĎÁKU Švandovo divadlo na Smíchově letos mimořádně prodlužuje sezónu! Díky nucené několika měsíční pauze se Švandovo divadla rozhodlo, že potěší diváky v letních měsících, kdy tradičně probíhají divadelní prázdniny a současně se po celosezónním hraní divadlo renovuje, oblíbenými tituly ze svého repertoáru.
Publikováno 18.04.2021 Kosmetika & aroma terapie. Pro dobrý pocit z každého dne
Publikováno 07.04.2021 Rozhovor se Stanislavem Popelou ml. z Vinařství Popela Perná Jak tomu tak bývá vinařství si zakládá na svém původu, rodinné tradici, respektu k tradičním hodnotám a lokalitě. A o všech těchto hodnotách jsme si promluvili se Stanislavem Popelou ml. z Vinařství Popela Perná. Co nám řekl o historii jejich vinařství a o této době pro vinaře? To vše se dozvíte v našem rozhovoru.
Publikováno 07.04.2021 Drip it: Dokonalá káva nejen pro cestovatele Kávová vychytávka od firmy Drip it řeší obavy o přípravu dobré kávy nejen na cestách. Baristy zabalená káva dává cestovatelům i dalším lidem možnost vychutnat si svůj oblíbený nápoj kdekoliv a bez nutnosti vlastnictví kávovaru. V nabídce mají nejen kávu ve filtru, ale i v česku praženou zrnkovou kávu té nejvyšší kvality.
Publikováno 31.03.2021 Jamiro´s Jerky V dnešní nelehké době je třeba vážit si každého příběhu se šťastným koncem. Radek "Jamiro" Stiller začal se sušením masa někdy v roce 2010 a poměrně rychle mu díky jeho hladovým přátelům došlo, že dělá něco, co ostatním chutná.
Publikováno 29.03.2021 V harmonii s přírodou Někdy se zdá, že člověk a živoucí příroda jsou dva neslučitelné světy. Kde jsou lidé, tam bývá přírody pomálu. Jsou ale místa, kde se daří s přírodou spolupracovat. „Když něco krajině bereme, musíme jí také něco vrátit, jinak to nejde,“ říkává Josef Tománek, jednatel Ekofarmy Javorník.
Publikováno 25.03.2021 Tomáš Vobořil: Není to o vydělávání. Je to o přežívání Být v současné době v gastro byznysu je nevděčná věc. I když si podnik udrží co nejvíce věrných zákazníků "přes okénko" či rozvozy jídel, stejně se zdaleka nelze dostat na původní tržby. Jak se v tom naučit chodit a nezbláznit se, o tom jsme si povídali s majitelem ceněné restaurace Podolka Tomášem Vobořilem.
Publikováno 24.03.2021 Ginger Shot
Publikováno 24.03.2021 Jitulčiny dobroty - tradiční i bezlepková pizza Kdo by nemiloval pizzu? Ingredience podle chuti, do zlatava propečené těsto a dokonalá kombinace všemožných chutí. V devadesátých letech jsme kouzlo této italské klasiky objevovali hlavně na dovolených. Dnes je pizza již běžným zástupcem na českém jídelníčku, současně se ale objevuje řada pochybných mražených napodobenin, které oblíbenému jídlu nedělají zrovna čest. Jitulčiny dobroty chtějí tuto chybu napravit.
Publikováno 24.03.2021 České ghíčko Ghí, ghee nebo ghíčko je sanskrtský výraz pro přepuštěné máslo. S ghí se můžeme setkat v souvislosti s ajurvédou, což je 5 tisíc let stará indická medicína. Ta považuje ghí pro své účinky na zdraví za elixír života. Ajurvéda je od roku 1982 uznaná Světovou zdravotnickou organizací jako oficiální alternativní medicína.
Publikováno 23.03.2021 Čongrády: Konzervované dobroty podle rodinné receptury Manželé Zuzana a Tomáš pokračují v rodové tradici a vyrábějí stejně poctivé masové konzervy, jako dědeček Zuzany před desítkami let. O příběhu rodinné firmy, odkazu k minulosti nebo třeba o nedávném úspěchu a zisku ocenění Great Taste ve Velké Británii, se oba obchodní i životní partneři rozpovídali pro Pragmoon.
Publikováno 15.03.2021 Jan Punčochář: Můj jídelníček začíná ve dvanáct hodin Patří mezi naše nejlepší šéfkuchaře a v posledních letech se také objevuje na televizních obrazovkách jako porotce v kulinářské show Masterchef. Jan Punčochář během své dosavadní kariéry působil v nejlepších restauracích našich i světových, včetně těch, které mají michelinská ocenění. Nakonec ho získal i on, a to v restauraci Le Terroir, kde pracoval deset let. Nyní už má vlastní podnik U Matěje a vaření a dobré jídlo jsou pro něho opravdovou vášní. „Všechno, co vidím, tak sním, a proto mám nadváhu,“ vtipkoval ještě nedávno Jan Punčochář. To už je ale nyní minulost, za pouhý rok zhubl za pomoci posledního vítěze Masterchefa, Romana Staši, 15 kilogramů! Jak se mu to podařilo?
Publikováno 14.03.2021 NaturalProtein Navzdory krátké existenci si NaturalProtein vybudoval pověst společnosti, která je v očích zákazníků neoddělitelně spjatá se spolehlivostí, vysokou kvalitou užitých surovin a rychlým dodáním. Vybudovat si jménu na trhu plném větších a zaběhlých konkurentů nebylo ze začátku vůbec jednoduché, ale nápad, který zakladatelé měli, na trhu zkrátka chyběl.
Publikováno 12.03.2021 Nubijka - Klasa, která chutná hezky. Jihočesky... V krásné krajině jižních Čech, v blízkosti České Kanady, působí od roku 2014 rodinné hospodářství. Podle místa nese název Farma v Marinkách a hlavním zaměřením je chov plemenných Anglonubijských koz a výroba mléčných produktů.
(strana 2/40)><