Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. října 2021, svátek má Erik

Kurz Základy asijské kuchyně

Místo:
Národní zemědělské muzeum Praha
Datum:
26.10.2021 17:00
Cena:
2 Kč
Web:
Naučíte se veškeré základy asijské kuchyně a i její pojetí jako tzv. street food, postupy, krájení a přípravu několika jídel.
Spolu s tipy, kde a jak nakupovat suroviny, jak je používat a celkově jak k této bohaté a krásné kuchyni přistupovat, chápat ji a perfektně připravit. Lektor: Ondřej Kůla Pracoval jako zástupce šéfkuchaře v resturaci Lemon Leaf a chef de partie v hotelu Mandarin Oriental, několik let se věnoval i přípravě sushi. Je to velký milovník asijské, indické ale i české a americké kuchyně, curries apod. Jako jeden z prvních dělal soukromé i veřejné kurzy vaření věnované asijské kuchyni. Posledních několik let podniká a věnuje se svému food trucku kde připravuje, old/new school barbecue.Budeme připravovat: Tom ka gai (polévka s kokosovým mlékem, kuřecím masem a houbami) Teryiaki omáčka (základní omáčka asijké kuchyně) Yellow thai curry veg (vegetaránské žluté kari s kokosovým mlékem) Phad thai koong (restované sladkokyselé nudle s krevetami a arašídy)

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Pivovar Proud: Pivo, v němž je správná energie

Tento experimentální minipivovar sídlí v Plzni v budově bývalé elektrárny na soutoku řek Mže a Radbuzy. Spojili tedy sílu proudu řeky a energii elektrického proudu, proto Pivovar Proud. Stojí za ním Lenka Straková s Michalem Škodou a ve své práci kladou důraz na kvalitu, experimentování a spolupráci.

Tipy na večírky: Ta nejlepší místa, kde můžete zakončit rok 2021

Dva měsíce jsme (konečně) mohli popíjet s přáteli na zahradních oslavách nebo se jen tak toulat přírodou. Máme tu podzim a s ním je třeba znovu začít pracovat na 100%. Není to nic, co bychom vyloženě vyhledávali, ale vydělávat se musí. Práce ale ještě nutně neznamená, že nebude zábava. Je potřeba ventil a na to jsou ideální firemní večírky.
Reklama
reklama

Svatojánský Dvůr - Vše, co si jen můžete přát

Svatojánský Dvůr je restaurace a hotel v historické budově v klidné části Prahy 8 Střížkov s výbornou dopravní dostupností a soukromým parkováním. S přípravou teambuildingů, firemních a vánočních večírků, máme mnohaleté zkušenosti.

TOMI SUSHI: Japonské speciality u náplavky

Přímo u náplavky na Rašínově nábřeží nově najdete sushi bar nabízející lahodné japonské speciality. Otevření TOMI SUSHI bylo podle majitelů splněním dlouholetého snu. O tom, jak má chutnat správně připravené sushi, jak je složité sehnat v Česku kvalitní a čerstvé mořské ryby či o úskalích spojených s budováním nového podniku v pandemické době, jsme mluvili s šéfkuchařem Tomášem Šťovíčkem.

Michal Kacetl: Víno děláme s respektem k přírodě

Malebné vinařství Kacetl ležící v obci Mackovice na Znojemsku je charakteristické svým přírodním přístupem k vínu a jeho šetrnou výrobou i pěstováním. Majitel Michal Kacetl se pro Pragmoon.cz rozpovídal o technologických postupech při výrobě lahodného moku, lásce ke koním nebo třeba o tom, co ho vlastně k profesi vinaře přivedlo.