Art Restaurant Mánes: Lahodné umění

Publikováno 18.03.2019
Budova Galerie Mánes byla vybudována na místě bývalých Šítkovských mlýnů v letech 1928 - 1930 na žádost Spolku výtvarných umělců podle návrhu architekta Otakara Novotného. Jedná se o funkcionalistický komplex staveb, který slouží jako výstavní prostor a restaurace.

Art Restaurant Mánes nabízí znamenitou českou a francouzskou kuchyni v moderním pojetí pod vedením zkušeného šéfkuchaře Jaroslava Zahálky. Veškeré prostory jsou dnes nově zrekonstruované a plně respektují původní myšlenku propojení působivé gastronomie s uměním.

V Art Restaurantu Mánes tak na návštěvníky nečeká jen jedinečný gastronomický, ale též kulturní zážitek, neboť zde najdete stálou výstavu uměleckých děl – obrazů, perokreseb, velkoformátových fotografií, soch a mnoho dalších. Jednoznačným vrcholem umění jsou originální fresky od Emila Filly, které mají nevyčíslitelnou hodnotu. Ty naleznete v restauraci přímo nad vašimi hlavami.

Pokud by vás některé z vystavovaných děl natolik ohromilo, že byste si ho chtěli odnést domů, stačí říct personálu - díla lze zakoupit. Milovníci hudby jistě ocení pohled na zrekonstruované klavírní křídlo, na které v Mánesu ve 30. letech hrával slavný umělec Jaroslav Ježek. Každý pátek a sobotu večer je na programu pravidelné klavírní představení.

Ať už plánujete rodinnou oslavu, firemní večírek, romantickou večeři ve dvou či velkou svatební hostinu, Mánes je tím pravým místem pro Vás. Zajistí vše od A do Z pro Vaši maximální spokojenost.

Za hezkého počasí Vás rádi usadí na rozlehlých letních terasách, které poskytují překrásný výhled na Vltavu, novodobou architekturu Tančícího domu, dále pak Petřín, Žofín, Pražský hrad a v neposlední řadě i Národní divadlo. Užijete si tak klidné posezení, přestože je Art Restaurant Mánes v samém centru Prahy. Nabízí zde masové speciality z grilu a širokou nabídku míchaných nápojů.

Ve stejné budově je také malá kavárnička Art Café, která Vás na první pohled upoutá svojí geniální polohou s výhledem na Vltavu a Národní divadlo a také útulným prostředím. Přes den zde můžete ochutnat jedinečné domácí zákusky a cukrářské výrobky od jejich paní cukrářky, která s láskou každý kousek ráno vyrábí a sama připravuje na pult.

ŠÉFKUCHAŘ DOPORUČUJE

Hovězí svíčková Wellington, pečená v listovém těstě s hříbkovým ragú, sušenou šunkou a omáčkou Madeira, bramborové máslové pyré
1355 Kč (pro 2-4 osoby)

Pečení šneci s bylinkovým máslem, podávané na mořské soli, chléb s kaštany
185 Kč

Budova Mánes
Art Restaurant
Masarykovo nábřeží 250/1
Tel: +420 730 150 772
info@manesgroup.cz
www.manesrestaurant.cz