Chceš poznat jak se vaří pivo Gambrinus, jak chutnají suroviny na jeho výrobu, jak se má správně čepovat pivo, jak chutná zrající pivo ve sklepích nebo se jen pobavit s přáteli a zažít nezapomenutelný večer? Pak přijď do pivovaru Gambrinus!
Víte, jak se dělá burger? Nejdůležitější složkou je maso. Ale jaké do něj patří? A co dalšího by měl
obsahovat? Jaký salát je nejvhodnější, jak s majonézou a co sýr!? A pak bulka! Kdo ji upeče a z čeho?
Má v ní být máslo? A na čem se upeče to maso? A při jaké teplotě … desítky otázek podobných
těmto, stály u zrodu restaurace Domyno Burger. Tohle je její příběh!
Alex Mikšovic působil 39 let za barovými pulty. Publicista a bartender emeritus, autor odborných knížek a iniciátor Světového dne koktejlu, ve své nové knize Jeden koktejl nestačí uvádí, jak připravovat oblíbené koktejly Jamese Bonda. Koktejly, jež pil agent 007, tvoří její hlavní dramaturgickou linii, ale kniha nabízí mnohem víc.
Nově se Dáme jídlo bude jmenovat Foodora. Největší česká doručovací služba Dáme jídlo po jedenácti letech svého fungování na trhu mění své jméno. Nově ponese název Foodora.
Hotel Amerika s příjemnou rodinnou atmosférou leží v odlehlé části Velkého Meziříčí v srdci přírody. K hotelu náleží několik krásných
a udržovaných rybníků a louka, kterou spásají koně. Zde zapomenete na veškeré starosti a načerpáte energii z přírody. A svatbách v hotelu Amerika jsme si povídali s majitelem Josefem Mahelem.
Hospoda na dobrým místě je hodná svého názvu. Návštěvníci odchází spokojení a velmi oblíbený je podnik i pro pořádání svateb. Co konkrétně zájemcům o obřad a oslavu nabízí, na to jsme se ptali majitele Romana Martináka.
Představte svatbu na vinici zalité sluncem, s poklidnou atmosférou venkova, romantickým výhledem a to vše pod taktovkou luxusu, lahodných domácích vín a s excelentní gastronomií. Že za něčím takovým musíte jezdit desítky kilometrů za Prahu? Chyba lávky. Stačí vyrazit do pražské Troji do Salabka Restaurant. Na co vše se svatebčané mohou těšit, o tom jsme si povídali s managerkou Salabky Gabrielou Kunc Lacherovou.
Filip Donée je pozoruhodný člověk. Zásadně jeho život před deseti lety ovlivnila nehoda, při níž přišel o část levé nohy. Místo aby ho podobná
zkušenost porazila, on ji přijal jako šanci na druhý, lepší život. Od té doby strávil dva roky v USA, stal se vicemistrem světa v naturální kulturistice mezi hendikepovanými, manželem, otcem a před rokem si řekl, že má dost energy drinků plných chemie a začal vyrábět 100% přírodní energetický nápoj z yerby maté, pod vlastní značkou YEAHRBA.
Resort Sepetná naleznete v horské obci Ostravice v nádherném prostředí pod nejvyšším vrcholem Moravskoslezských Beskyd, Lysou horou. Vybrat si můžete z několika typů ubytování - Hotel Sepetná, Hotel Sluníčko, Chata Měsíček nebo bungalovy. V budově Relaxcentra Sepetná pak na všechny čeká spousta možností k relaxaci či sportování za každého počasí. Na Sepetnou jezdí rodiny s dětmi na dovolenou, páry za romantikou a skupiny přátel za turistikou.
Rodinný podnik, který se drží starých hodnot. Dělají věci poctivě a s těmi nejlepšími úmysly. Klientům nabízejí nejvyšší kvalitu, a proto jejich ořechy, semínka i sušené ovoce prochází dvojitou kontrolou, kterou se snaží eliminovat kazové produkty, aby požitek z jejich konzumace byl maximální. To jsou hodnoty Nut World.
Hledáte obrovský výběr těch nejlahodnějších španělských delikates. Považujete se za gurmána a rádi ochutnáváte pokrmy, které servírují ty nejlepší restaurace? Tak si pořiďte některé z nich domů a dopřávejte si malý luxus ze Španělska každý den.
Kdyby existoval český Dionýsos, jmenoval by se Ventura Group. Tato rodinná společnost provozuje tři vyhlášené restaurace a Český catering k tomu. Miluje, když může přichystat úžasné jídlo, když pivo teče proudem, hostům když chutná, radují se a bouřlivé oslavy trvají až do rána.
Po revoluci bývaly v Česku doby, kdy výběr piva nebyl až tak rozmanitý. Dnes je situace opačná – máme několik velkých a vlivných pivovarnických společností, desítky středních a kolem 500 minipivovarů. Jak se v tom ale orientovat? Co ochutnat? Jednou z možností je zkusit výběr podle projektu Pivo Jinak.
Patnáct let pracoval na manažerských pozicích v IT společnosti a neuměl si představit, že by neměl jistotu stálého měsíčního platu. Zejména když se mu postupně narodily čtyři děti, jedno z nich handicapované, které od narození vyžaduje skutečně velkou péči. Postupně ale přišlo několik věcí, které jeho pohled na věc měnily, proto se rozhodl podat výpověď a pustil se do podnikání. Miloslav Laštovička založil v roce 2019 spolu s dvěma kolegy firmu Kojibakers, inspirovanou japonskou tradicí, která vyrábí za pomocí ušlechtilé plísně koji fermentované potraviny jako například miso, miso polévky, shiokoji a další. Ty momentálně dodávají jak do českých domácností, tak i do známých restaurací „Věříme, že tato unikátní »banka enzymů« má co nabídnout nejen v Asii, ale i zde v našich podmínkách,“ říká Laštovička.
Štěpánčiny Divné čokolády jsou šokující, originální... prostě divné a to nás na tom nejvíc baví! Jak říká sama Štěpánka: „Mé čokolády se nejí, ale degustují.“
Věneček s pudinkovým máslovým krémem, třený banánek s džemem a čoko polevou nebo tvarohový dort se šlehačkou a lesním ovocem. Už se vám sbíhají sliny? Nejen takové dobroty najdete v legendárním Ovocném Světozoru.
Stačí si na webových stránkách dine-out.cz zarezervovat v jedné z nabízených restaurací stůl, vzít si k sobě aspoň jednoho parťáka, a pak už si pouze pochutnat v příjemném prostředí na kvalitním jídle za poloviční cenu. „Výhoda tohoto projektu spočívá v tom, že z DINE OUT profitují všechny zúčastněné strany – nejen zákazník, který ušetří za jídlo, ale i restaurace, které dostanou možnost přilákat první zákazníky v brzkých podvečerních hodinách, kdy ještě nemívají zcela obsazeno,“ vysvětluje zakladatelka Andrea Staňková.
První čistě rostlinná zakázková dílna oříškových produktů na míru, a je jim to ctí!
Nespočet společností má z jejich pohledu tendenci komplikovat prosté věci. Přislíbili si držet každé máslo BARENUTS z jejich výroby co nejčistší, válcující díky prémiovému, plně odhalenému složení z ořechů, které chutná báječně a přináší nadpozemské zážitky. Navíc vše v lahodných kombinacích, nebo na Vaše přání... A co nám k jejich máslům řekli?