Fanoušci americko-anglické rockové formace Fleetwood Mac si
budou moci své oblíbené hity znovu vychutnat naživo. V pražském
Kongresovém centru je 22. září 2024 zahraje výběr hudebníků
vystupujících pod názvem Rumours of Fleetwood Mac.
Firemní večírky představují víc než jen společen-
skou událost, jsou klíčem k ocenění zaměstnanců
a posílení vztahů s partnery. Uspořádání perfekt-
ního večírku může být výzvou, ale s našimi tipy
na místa v H&Hotels group, si užijete kompletní
servis včetně cateringu a stylového ubytování.
Secesní prostory ve Fantově budově na Hlavním nádraží v Praze se otevírají veřejnosti. V nově zrestaurovaném křídle budovy zahajuje provoz kavárna Foyer Café. Podnik láká na čerstvé pečivo typu viennoiseries, vyladěné kanapky, sendviče na cestu i kvalitní šampaňské a víno. Klidné posezení v kavárně přímo na nádraží potěší všechny milovníky architektury, gastronomie i samotné cestující.
Pivo na Náplavce – oblíbený degustační festival zlatavého moku se v letošním roce bude konat 14. a 15. června na Rašínově nábřeží. Účastnit se ho budou stálice i nováčci, na pravém břehu Vltavy se představí 40 zástupců českých minipivovarů. Součástí festivalu budou i stánky s jídlem, pivní bleší trh a několik koncertů.
Pražská gastronomická mapa se rozrostla o nový cíl. Bistro U Býka v Hybernské
ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží na jednom místě nabízí to
nejchutnější nejen ze Slovenska. Čerstvé uzeniny, speciality z masa či ryb podle
originálních receptur, klasické saláty, ale také polévky, guláš, burgery...
V moderním československém Bistru U Býka je každý den na výběr z kvalitních
chlazených i teplých jídel určených pro konzumaci v bistru či k zakoupení s
sebou.
Každou výzvu měl promyšlenou do posledního detailu, z každé z nich vyzařovalo jeho estetické cítění a vždy bylo vidět, že ví, co dělá. Třikrát vyhrál titul pekaře týdne, a nakonec se stal i celkovým vítězem třetí řady soutěže Peče celá země. Dvaadvacetiletý student medicíny a kaligrafik si ve finále získal porotu svou rebarborovou pavlovou, fialkovými indiánky, levandulovými madlenkami, vyšperkovanými nanuky a dalšími neodolatelnými dobrotami. A to na první casting přinesl covid!
Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.
Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!
Vše začalo u zakladatele Toma, který procestoval kus světa od Srí Lanky, přes Indii až do Nepál. Po cestě nacházel inspiraci, ochutnával místní speciality a získal myšlenku. Myšlenku cestovat a šířit východní holistický přístup skrze tento skvělý orientální nápoj.
Bistro se inspiruje jednoduchostí a komplexností chleba. Pár základních surovin, spousta péče, tvořivosti, trpělivosti, kuchařské zdatnosti, a… Voila! Skvělá, voňavá, křupavá a chutná věc je na světe.
Sezení na zadku, žádný pohyb a pojídání cukroví, vánočky, smaženého kapra, řízků, klobás, k tomu lavor bramborového salátu, chlebíčky, brambůrky a plno alkoholu… Tak nějak vypadalo posledních pár dní většiny z nás. Po tomto hodování se asi mnohým z nás protočily na váze panenky a padly nápady jako: »od prvního přestanu jíst a každý den budu dvě hodiny cvičit«. Je to ale správná cesta? Na to jsme se zeptali jednoho z nejznámějších českých výživových expertů Petra Havlíčka.
Efektivitu učení ovlivňuje spousta faktorů a místo je jedním z nich. Pořádání školení nebo
workshopu pro zaměstnance mimo pracoviště má mnoho výhod a přínosů, které mohou
zásadně ovlivnit produktivitu a spokojenost pracovníků. Proč je důležité, aby bylo místo
mimo vaše obvyklé pracoviště?
Praha nedávno přivítala nového hráče na cateringové scéně - Dark Kitchen, za nímž stojí
skupina Spojujeme. S kreativním šéfkuchařem José Niñem, který se může pyšnit zkušenostmi
z Michelinských restaurací, Dark Kitchen nabízí estetické a chutově rozmanité kanapky, které
mění pravidla občerstvení v české metropoli.
V současnosti je karamel téměř neodmyslitelnou součástí dezertů a nápojů. Od cukrovinek
po ochucenou kávu – tato pochoutka se díky své sofistikovanosti a výrazné chuti rychle
stala oblíbenou nejen mezi gurmány. Ale její původ, stejně jako název, je opředen mnoha
tajemstvími. Od cukrové třtiny pěstované v Nové Guineji již před 10 000 lety, po
fantastickou omáčku, která se hodí snad úplně na vše – jakou cestu karamel za staletí
urazil?