Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
7. října 2022, svátek má Justýna

Gastro

Gastro

Pivo – Kamera – akce!

Plzeňský restaurant Kamera na Barrandově pořádá pravidelné i speciální akce v žánru „komedie / rodinný / gastro“. V hlavní roli vystupuje pečlivě ošetřovaná tanková plzeň a špičkové jídlo.

Nové vydání


Kde uspořádat ty nejlepší firemní akce, večírky, eventy?

Znovu přišel onen magický moment roku, kdy na chvíli odhodíme pracovní masku a pokusíme se nebýt jen kolegy, ale i jemuž by se vaše faux pas mohlo připomenout zrovna ve chvíli, kdy by začal rozhodovat o finančních odměnách. Ale nebojte, nebudeme ani za mravokárce. Přirozeně chceme, abyste se skvěle bavili ve stylovém prostředí a ideálně parťáky. Vánoční firemní večírky jsou za rohem a to by bylo, abychom vám nepřinesli pár tipů na místa, kde to můžete opravdu rozjet.

Budějovický Budvar: pivovar nás všech

S Alešem Dvořákem, létajícím sládkem národního pivovaru Budějovický Budvar nejen o pivu, ale i o národní hrdosti a spolupráci s minipivovary.

The Monkey Bar – První pražská džungle

Objevte kombinaci butikového šarmu a městského vkusu – luxusní, ale ne upjatý – s nádechem bláznivosti a sofistikovanosti.

Milan Wimmer: Hostivar je součástí místní komunity

Milan Wimmer je už pět let ředitelem vyhlášeného pivovaru a restaurace Hostivar. Co všechno jeho práce obnáší, jak se popral s covidovým lockdownem nebo na jaké novinky se můžeme těšit, poodhalil v našem rozhovoru.

Vinařství Káfuněk: Jsme tradičně netradiční vinařství

Vinařství je jejich splněným snem! Bratři a otec Káfuňkovi založili vinařství v malebných Velkých Bílovicích v roce 2008 a od té doby ušli pořádný kus cesty. V rozhovoru pro Pragmoon.cz se nám rozpovídal Jiří Káfuněk o tom, proč své vinařství označuje jako tradičně netradiční, co je vedlo k vytvoření veganského vína nebo po jaké láhvi z vlastní nabídky nejčastěji sám sáhne a také představí unikátní systém rozvozu lahví po celém Česku.
Reklama

FACEBOOK

INSTAGRAM

Reklama

Prožijte české pivo – nositele tradice, historie a kultury

Je pevná a osvědčená, sahá daleko do historie, utváří naši kulturu a spojuje lidi – taková je tradice pivovarnictví u nás. Češi dali vzniknout celé kategorii piva – českého ležáku, a na to můžeme být právem pyšní. Na dlouhou tradici a zkušenosti navazují i nově vznikající pivovary a minipivovary s novými koncepty a rozmanitými pivy, která baví.

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Na menších pivovarech je krásné to, že je každý jiný. Kamkoli zavítáte, vždy vás překvapí něco nového. V Karlovarském kraji jich existuje hned několik od těch nejmenších až po ty, co vyvážejí do celé země. Najdete tady klasické ležáky, ale i speciály s vřídelní vodou nebo bylinkami podobnými těm z Becherovky. Každý správný výlet by měl být spojený s ochutnávkou místních specialit. Pokud už vás lázeňské oplatky ničím nepřekvapí, je na čase začít objevovat chutě karlovarského piva.
Reklama
reklama

Degustace domácích vín s výhledem na viniční trať Krásná Hora

V čele rodinného vinařství vyrábějícího vína limitovaných šarží stojí Tomáš Bařina (46), který s rodinou obhospodařuje 3,5 hektarů vlastních vinic v katastru obcí Starý Poddvorov a Čejkovice. „Otec mě už od mala zapojoval do výroby. První víno jsem si sám vyrobil v 16 letech, přičemž své vlastní vinohrady jsem začal obdělávat v roce 1998. Tehdy se jednalo ještě o koníček, v roce 2004 jsem se pak rozhodl věnovat vinařskému řemeslu naplno.“

Jiří Pavlíček: představuji pravý ginger beer

Jak často se stane, že se do výroby nějakého nápoje pustí vystudování molekulární biolog? Jestli tedy někdo měl šanci udělat opravdu dobrý ginger beer, je jím jednoznačně Jiří Pavlíček.

Hudba na vinicích letos láká na neomezené párování hudby, vín a zážitků

Už máte plány na léto? Propojte své letní výlety s hudbou a vínem pod širým nebem a navíc přímo ve vinicích! Odstartoval totiž III. ročník koncertního seriálu Hudba na vinicích. Až do 23. září odehraje v celkem šesti vinařstvích na 40 koncertů čtrnácti českých a slovenských interpretů

ČTĚTE DÁLE

Doubravský Dvůr: Dobroty z čerstvého mléka i pohled do nitra zemědělského života

„Vybudovali jsme vlastní mlékárnu, zmrzlinárnu, prodejnu farmářských výrobků a denně se staráme o návštěvníky, kteří do Doubravského Dvora přicházejí zažít opravdový provoz zemědělské farmy, bez pozlátek a načančaného obalu,“ říká veterinářka Šárka Osičková, která toto místo plné zážitků a kvalitního jídla provozuje společně s manželem Václavem.

Kozí farma Dvůr Ratibořice: příběh z Vysočiny

V letošním roce to bude 30 let, kdy se jeden manželský pár z Prahy rozhodl opustit život velkoměsta a svoji ergii věnovat rodinnému statku, kterému vdechl nový život. Za sebou nechal veškeré předsudky k podnikání v důchodovém věku, předsudky k rekonstrukci zpustošeného areálu a především předsudky ke kozímu mléku. Třicet let uteklo jako voda a v jižním cípu Vysočiny stojí sebevědomá farma, která má co nabídnout.

Pivní zahrada WildCock láká na lahodné speciály

V srdci Zahradního města jsme objevili nový podnik, který se zaměřuje na pivní speciály všeho druhu a poctivé maso z grilu – Pivní zahrada WildCock. S majitelem Jakubem Kotasem jsme si povídali o budování vlastní značky pivovaru, jeho lásce ke svrchně kvašeným pivům i o složitostech s podnikáním během covidového lockdownu.

Léto u vody: Kde se vykoupat v Praze a jejím okolí?

Již brzy začne rtuť v teploměrech stoupat strmě vzhůru a my budeme mít chuť na rychlý skok do studené vody a vychlazený drink. Naplánujte si dle našich tipů již teď, kam si v Praze a jejím okolí pojedete po náročném pracovním dni oddychnout a příjemně se zchladit. Připravte lehátka, kruh, rukávky a další zábavné propriety a vydejte se na průzkum!

Limoška: zakládáme si na unikátních příchutích

Máte rádi sirupy? Pak by Vaší pozornosti neměla uniknout nabídka společnosti z Českého Krumlova, která se rozhodla zaměřit na výrobou přírodních sirupů z čerstvého ovoce a čerstvých bylin. Limošku založili dva krumlovští barmani, Lukáš Konečný a Jan Kučera. A právě s Lukášem jsme skončili na kus řeči.

U Sádlů: gotická restaurace s čepovaným pivem Budvar

Rádi Vám představíme gotickou restauraci, která je rozdělená na horní a spodní část, v rámci které Vám nabízí prvotřídní českou kuchyni, kde si z obsáhlého menu jistě vybere každý z Vás. V nabídce naleznete tradiční i méně známá jídla, která se připravují výhradně z čerstvých surovin a nejlepších ingrediencí. V restauraci kladou důraz na pestrost jídelníčku a snaží se zachovávat původní receptury. Naleznete zde pokrmy z čerstvé zeleniny a ovoce, masa a ryb, zvěřiny, sýrů a dalších surovin vysoké kvality.