Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
25. dubna 2024, svátek má Marek

Gastro

Gastro
Rozhovor
Lifestyle

Jeden z nejznámějších českých výživových poradců

Sezení na zadku, žádný pohyb a pojídání cukroví, vánočky, smaženého kapra, řízků, klobás, k tomu lavor bramborového salátu, chlebíčky, brambůrky a plno alkoholu… Tak nějak vypadalo posledních pár dní většiny z nás. Po tomto hodování se asi mnohým z nás protočily na váze panenky a padly nápady jako: »od prvního přestanu jíst a každý den budu dvě hodiny cvičit«. Je to ale správná cesta? Na to jsme se zeptali jednoho z nejznámějších českých výživových expertů Petra Havlíčka.

Nové vydání


V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!

Rozhovor se zakladatelem TOMCHAi, Tomášem Stankovským

Vše začalo u zakladatele Toma, který procestoval kus světa od Srí Lanky, přes Indii až do Nepál. Po cestě nacházel inspiraci, ochutnával místní speciality a získal myšlenku. Myšlenku cestovat a šířit východní holistický přístup skrze tento skvělý orientální nápoj.

Máme pro Vás křupavou novinku, nové bistro na Na chlebu.

Bistro se inspiruje jednoduchostí a komplexností chleba. Pár základních surovin, spousta péče, tvořivosti, trpělivosti, kuchařské zdatnosti, a… Voila! Skvělá, voňavá, křupavá a chutná věc je na světe.

Proč se školit mimo pracoviště?

Efektivitu učení ovlivňuje spousta faktorů a místo je jedním z nich. Pořádání školení nebo workshopu pro zaměstnance mimo pracoviště má mnoho výhod a přínosů, které mohou zásadně ovlivnit produktivitu a spokojenost pracovníků. Proč je důležité, aby bylo místo mimo vaše obvyklé pracoviště?
Reklama

FACEBOOK

INSTAGRAM

Dark Kitchen: Nový catering mění pražskou gastronomii

Praha nedávno přivítala nového hráče na cateringové scéně - Dark Kitchen, za nímž stojí skupina Spojujeme. S kreativním šéfkuchařem José Niñem, který se může pyšnit zkušenostmi z Michelinských restaurací, Dark Kitchen nabízí estetické a chutově rozmanité kanapky, které mění pravidla občerstvení v české metropoli.

Zima s lahodnou chutí – jak karamel ovládl svět

V současnosti je karamel téměř neodmyslitelnou součástí dezertů a nápojů. Od cukrovinek po ochucenou kávu – tato pochoutka se díky své sofistikovanosti a výrazné chuti rychle stala oblíbenou nejen mezi gurmány. Ale její původ, stejně jako název, je opředen mnoha tajemstvími. Od cukrové třtiny pěstované v Nové Guineji již před 10 000 lety, po fantastickou omáčku, která se hodí snad úplně na vše – jakou cestu karamel za staletí urazil?

NutWorld.cz je ideální dárek pro milovníky ořechů, sušeného ovoce a semínek

Rodinný podnik, který se drží starých hodnot. Dělají věci poctivě a s těmi nejlepšími úmysly. Klientům nabízejí nejvyšší kvalitu, a proto jejich ořechy, semínka i sušené ovoce prochází dvojitou kontrolou, kterou se snaží eliminovat kazové produkty, aby požitek z jejich konzumace byl maximální. To jsou hodnoty Nut World.

Palíto je vostrý vánoční dárek

Pekelná rodinná firma poskytující vostré zážitky. Vyberte si balíček Palíto. Zde si vybere jak začátečník, tak milovník extrémně pálivého. Dárkové balíčky omáček, sušených chilli papriček i semínek. Každý si najde to své.

Zažijte Italské Vánoce v Srdci Prahy s Invitaly

Přichází období radosti, lásky a společného oslavování. A co kdybyste letos Vánoce prožili s autentickým italským šarmem, teplým přivítáním a výjimečnou kuchyní? Vše to a mnohem více naleznete v restauraci Invitaly, kde připravují nezapomenutelné Vánoční večírky.

Hotel Honour and Grace: klenot v Karlovarském kraji

Hotel těží ze svého jedinečného umístění v samém srdci krušnohorských lesů, mezi oblíbenými turistickými destinacemi jako jsou Karlovy Vary, Jáchymov, Boží Dar a lyžařský areál Klínovec.

ČTĚTE DÁLE

Ochutnejte jižní Moravu s průvodcem Gourmet!

Jižní Morava oplývá nádhernou přírodou i památkami zvučných jmen. Výlety se plánují snadno, ale kam se zastavit na oběd, na svačinu nebo na jedno dobře čepované? Místní gastro scéna je plná svěžích nápadů a servíruje rozmanité koncepty. Aby Vám nic neuniklo, je tu pro vás průvodce Gourmet Jižní Morava. Představuje to nejzajímavější z kaváren, bister, restaurací, vinařství a pivnic v kraji.

VINAŘSTVÍ JUŘENÍK & ŽĎÁRSKÝ s úctou k přírodě a tradici

Vinařství Juřeník & Žďárský bylo založeno kamarády Robinem a Honzou. Jde o mladé moderní vinařství, které chce obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku, kam vinaření od nepaměti patří.

Berou od nás ingredience i michelinské restaurace

Po letech strávených ve Španělsku jsme se rozhodli přiblížit svým přátelům v České republice nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Z koníčku se brzo stala radostná práce.

Dárkové sady koření

Dárkové sady koření jsou dekorativní a praktické dárky, a proto jsou oblíbené po celý rok.  Sady koření jsou nejlepším dárkem pro lidi, kteří rádi vaří, pečou nebo grilují. Je to dárek, o kterém víte, že ho rozbalí, použijí (a možná dostanete ještě něco dobrého :-)

Popeyes při otevření první restaurace rozdá stovku sendvičů zdarma, tři nejhorlivější fanoušci si Chicken Sandwich užijí po celý rok

První stovka návštěvníků při premiéře sítě Popeyes® v Česku bude moci ochutnat legendární Chicken Sandwich zdarma. Tři nejhorlivější fanoušci, kteří udrží přední pozice ve frontě, si budou moci užívat kuřecí sendvič každý den po celý rok. To znamená, že dostanou poukázku na 365 sendvičů zdarma 1 . Americký řetězec, jehož příběh se začal psát v roce 1972 v New Orleans, vstupuje do Česka 3. listopadu úderem 10. hodiny. Louisianské kuře známé po celém světě bude servírovat v Domě módy na pražském Václavském náměstí.

Vznik dokonalého šálku kávy: od objevu prvního zrnka až po moderní trendy

Káva představuje pro miliony lidí po celém světě nápoj, kterým nastartují svůj den. Její bohatá historie sahá až do 9. století našeho letopočtu, ale příznivci tohoto lahodného nápoje hledají i dnes stále nové způsoby jeho přípravy. Kávová kultura se neustále mění a vyvíjí – víte, jaké jsou nejnovější trendy ve výrobě a pití kávy? A jaká tajemství se skrývají na cestě za dokonalým šálkem kávy?