Jak vznikl Ginger Shot?
Náš Ginger Shot vznikl v břeclavské kavárně Cafe Industry, jako jeden z dalších produktů pro rozšíření naší nabídky. Pustili jsme se tedy do testování několika možných receptur a začali jsme první varianty nabízet naším zákazníkům k ochutnání. Po celkem krátké době, začala být poptávka po našem Ginger Shotu stále větší a větší. Stále ale neměl náš Ginger Shot svůj kabát. Rozhodl jsem se tedy pro vytvoření etikety a s tím začal i výběr vhodného obalu. Při řešení těchto záležitostí, se zrodila myšlenka vytvoření e-shopu a zkusit tak dostat náš Ginger Shot ne jen mezi návštěvníky v kavárně, ale i mezi naše potencionální zákazníky po celé české a slovenské republice. Tak se i stalo. Etiketa byla na světě, eshop spuštěn a první objednávky začaly naplňovat náš e-shop. S rozjezdem e-shopu nám začala být kavárna pro výrobu Ginger Shotu tak nějak malá, proto se musela výroba přemístit do nových prostor, které slouží výhradně pro kompletní výrobu Ginger Shotu. S tím bylo také spojeno pořízení nové technologie pro kompletní zpracování.
Co je vlastně Ginger Shot?
Ginger Shot je unikátní kombinace peruánského zázvoru, citrónu, medu od českých včelařů, kokosové vody, kurkumy a kampotksého pepře, který je považován za nejkvalitnější pepř na světě. Peruánský zázvor a citróny lisujeme za studena metodou cold press. Kurkuma je koření a zároveň oblíbená bylina ajurvédského a čínského tradičního lékařství, jejíž terapeutické použití se počítá na tisíce let. Četné studie potvrdily, že kořen kurkumy může mít významný pozitivní účinek na neurologický, kardiovaskulární, metabolický a imunitní systém a buněčné zdraví. Bohužel, zmíněné koření má velmi nízkou biologickou dostupnost, to znamená, že tělo může využívat jen velmi malé množství.
Vzhledem k tomu, že hladina absorpce kurkumy je velmi nízká, organismus se z léčivých účinků kurkumy nemůže radovat naplno, jak již bylo řečeno. Naštěstí existuje jednoduchý způsob, jak potenciál zmíněného oblíbeného koření zvýšit na maximum. Docílíme toho tím, že spárujeme kurkumu s pepřem. Užívání kurkumy s pepřem může zvýšit biologickou dostupnost kurkumy až na úžasných 2000 %, a to díky přidanému pepři. Přitom potřebujeme jen špetku pepře.
Výběr zázvoru pro náš Ginger Shot
Máme za sebou více než rok práce a za tu dobu nám prošlo přes náš lis několik tun zázvoru. Rozhodli jsme se, že jestli chceme vybrat ten nejlepší zázvor, tak musíme otestovat všechny dostupné zázvory z celého světa a díky vlastní zkušenosti, tak budeme schopni vyhodnotit jaké má každý zázvor vlastnosti a jaký zázvor bude tedy pro nás ten pravý. Po celou dobu jsme testovali zázvor z Brazílie, Indie, Číny a Peru. Zázvor z Indie jsme vyhodnotili jako nejmíň kvalitní pro naši výrobu.
Zázvor z Brazílie už byl o něco lepší ale barva vylisované šťávy a síla zázvoru neodpovídala našim představám. U zázvoru z Brazílie jsme zaznamenali i lehce nasládlou chuť. Rozhodovali jsme se tedy mezi zázvorem z Číny a Peru. Rozdíl mezi nimi je ale dost znatelný a to už na první pohled. Zázvor z Číny má dost silnější tělo proti zázvoru z Peru. Z výše uvedených zázvorů je u toho čínského právě nejvyšší produkce šťávy. Z ekonomického hlediska, by se tedy právě ten čínský měl řadit mezi vítěze. Není tomu tak. Je z něj sice nejvíce vylisované šťávy ale sediment, který je nedílnou součástí kvalitního Ginger Shotu je právě u peruánského zázvoru vyšší. Díky vysokému, získanému sedimentu ve vylisované šťávě je právě peruánský zázvor ten nejsilnější. Proto je peruánský zázvor vítěz našeho výběru a na základě tohoto zjištění jsme navázali spolupráci s farmáři přímo v peru, kteří pro nás ten nejkvalitnější zázvor pěstují. Bohužel ale pro naši náročnou produkci Ginger Shotu není možné zajistit tak vysoké dodávky zázvoru po dobu celého roku. Právě z tohoto důvodu, nahrazuje peruánský zázvor právě
zázvor z Číny, mezi kterým jsme se rozhodovali pro naši výrobu. Čínský zázvor sice pálí o dost méně než ten peruánský ale to neznamená že je v něm méně vitamínů. Každý z vybraných zázvorů má své pro a proti. Pokud se k Vám dostane od nás Ginger Shot jak z peruánského tak i z čínské zázvoru, tak můžete sami vyhodnotit, který bude pro Vás ten chutnější. Peruánský sedne více mužům právě z důvodu vysoké pálivosti. Čínský zázvor v našem Ginger Shotu je o dost jemnější a tím se pak stává Ginger Shot lahodnější.
Užívání Ginger Shotu by mělo být...
Ginger Shot doporučuji užívat 3x denně 50ml. Dávkování je však individuální a každý dávkuje dle svého uvážení. Důležité je brát v potaz i to, že síla zázvoru může být agresivní na žaludek. Já osobně dávám 1x 50ml ráno, 1x 50ml odpoledne a večer dávám 1x 50ml do čaje z čerstvé máty. Oblíbená varianta je přidání 1x50ml do pomerančového, grepového nebo ananasového freshe. Další tip je již zmíněných 1x 50ml do jakéhokoliv čaje. A pokud jde o účinky Ginger Shotu - posiluje imunitu, má blahodárný vliv na trávení, zlepšuje srdeční činnost, působí pozitivně na svalovou regeneraci, prohřeje organismus, pomáhá při nevolnosti, může snižovat hladinu cukru a cholesterolu v krvi a mnoho dalšího.
Ginger Shot v těhotenství?
Zázvor ulevuje od těhotenských nevolností. Je tedy uznáván a doporučován při ranních nevolnostech. Je potřeba ale dbát na individuální dávkování. Náš Ginger Shot je dost silný a při těhotenství určitě nedoporučuji konzumaci čistého Ginger Shotu. V těhotenství doporučuji 1x 50ml a ideálně přidat do jakéhokoliv čaje nebo freshe. Hodně oblíbený je mátový čaj s přidáním 1x 50ml Ginger Shotu.
Na našem e-shopu můžete vybrat hned z několika balíčků, od degustačního na týdenní užívání balíček Ginger Shotu, který vám vydrží rovnou celý měsíc.
info@gingershot.cz, +420 607 639 368, Facebook, Instagram, www.gingershot.cz