Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
24. dubna 2024, svátek má Jiří
Důvody proč nejezdit do Pošumaví?

Důvody proč nejezdit do Pošumaví?

Vzhledem k tomu, že bychom byli neradi, abyste se u nás necítili dobře, zveřejňujeme několik dobře míněných rad proč nejezdit do Pošumaví.

img-4186_1.jpg

Nemůžete žít bez dopravní zácpy, dlouhých front aut a troubení nervózních řidičů. Potom
nejezděte do Pošumaví.

mochtin-ujezdec.jpg
- Když se denně nesvezete tramvají cítíte se nesví. V tom případě nejezděte do Pošumaví.
- Nejlépe se cítíte na velkých mezinárodních letištích a těšíte se na osobní prohlídku a lustrování vašich zavazadel. Opět budete v Pošumaví zklamáni, nic takového zde není.
- V Plzni opustíte dálnici až do bavorského Deggendorfu se budete mimo jiné ploužit napříč Pošumavím maximálně 90 km/h. Není to nic pro vás, kdo chcete projet přirozenou krajinou co nejrychleji, abyste využili maximální výkon vašeho vozu.
- Vaše děti se nudí při prohlídce památek všeho druhu. Vyvarujte se Pošumaví. Budou vám tam třeba povídat, jak bratr Žižka přišel o oko, koho kam odnesl čert a do toho zapletou ještě nějakou kněžnu Káču.
- Muzea jsou ještě horší, vy kdo jste již všechno viděli, nevíte co tam dělat. Kvůli tomu nebudete jezdit do Pošumaví.

ostruzno.JPG
- Příroda je plná divných zvířat a hmyzu, který člověka jen obtěžuje. Palmy přece najdete i v obchodních centrech a nemusíte se trmácet po nějakých značených turistických nebo naučných stezkách v Pošumaví.
- Když zrovna nepůjdete v Pošumaví lesem, kde rostou nějaké houby, kterými se i můžete otrávit, tak na pastvinách kolem nich se pasou krávy, koně, ovce a bůhví co ještě. Víte svoje, každé zvíře nemá rozum tak jako Homo sapiens.
- A to není všechno, někde si dokonce myslí, že na koně polezete a budete na něm jezdit po Pošumaví. Tak určitě, ale jen na kolotoči v Letenských sadech v Praze.
- V Pošumaví můžete jezdit i na kole po značených trasách a cyklostezkách. Leckde vám půjčí kola i elektrokola. Kvůli tomu se na některá místa nedostanete vaším autem, a když nemáte kolo musíte jít pěšky.
- Dokonce vám v Pošumaví nabízejí i dopravu sociálkou, ale přesouvat se autobusy nebo vlaky, byť moderními, je přece již dávno pod vaši úroveň.

47578201-1020161941497539-6952624618460938240-n.jpg
- Pošumavské stellplatzy pro karavany, stejně jako vybavené kempy, rodinné hotely a penziony vás jistě nezajímají, protože liftboye, nosiče zavazadel a další podobný personál, pro vás potřebný, v nich nenajdete.
- Bezpečnost v Pošumaví? Katastrofa! Určitě jste viděli televizní seriál Policie Modrava. Každý týden jedna mrtvola. Máte to zapotřebí?- Senioři, malé děti, tváří se v Pošumaví spokojeně, prý mezigenerační dialog o prázdninách. To je přece možné v každém obchodním centru.
- … a mohli bychom pokračovat. V létě koupání v otevřených bazénech nikde žádné aquaparky, různá další sportoviště pod širým nebem bez klimatizace, a když narazíte na nějaký sportovní areál, tak se tam potkáváte s místními Pošumaváky.

jindrichovice-zamek.JPG

Tak nějak si tady žijeme. Pokud si myslíte, že uvedená příkoří zvládnete nebo naopak vám vyhovují, zkuste navštívit náš kraj. Nebudete litovat, a kdyby, tak autem jste za pár minut na Šumavě nebo v bavorském příhraničí. Na obou stranách hranice najdete vynikající infocentra s živými zvířaty. Vychutnejte si tedy klidný pobyt v Pošumaví a Národní park Šumava vám jistě symbolicky při vašich občasných výjezdech do infocenter poděkuje. A do Plzně je to také, co by kamenem dohodil. V tamní zoologické zahradě také najdete celou řadu informací o národním parku. Ale myslíme si, že se do Pošumaví a Šumavy zamilujete všemi smysly a naše destinace je vám k tomu k dispozici.

www.toposumavi.cz

logo-posumavi-to-2020-colour.jpg

ČTĚTE DÁLE

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

Tajemný svět nejznámějších superhrdinů se v červnu otevře v zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní

Aquaman, Spider-Man, Batman, Harley Quinn, Iron Man, Thor, Hulk a další legendární superhrdinové svými obdivuhodnými superschopnostmi baví a inspirují napříč generacemi. V červnu se jejich svět plný dobrodružství a tajemných příběhů otevře v unikátním zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní v centru Prahy! Milovníci komiksů i všichni ostatní, kteří si na vlnách fantazie, interaktivní zábavy a nekonečného dobrodružství rádi odpočinou od každodenních starostí, si z Heroes Parku odnesou nezapomenutelné zážitky, ale také ikonické figurky. V Heroes Parku najde každý svého hrdinu!

Scéna na Občanské plovárně v Praze vás zve na unikátní představení francouzské filmové hudby!

Francouzské filmy byly pro oko i ucho českého diváka atraktivní už za dob minulých. A právě hudba z nich se nám všem nenuceně vryla pod kůži na mnoho dalších generací. Je jen málo těch, kterým by nebyl povědomý veselý hvízdaný pochod četníků ze Saint-Tropez, romantický klavírní motiv nezkrotně zamilované Angeliky, či ostré žestě Fantomasovy varovné fanfáry.