Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos roztančí Kryštof, Mirai či Jaromír Nohavica

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos roztančí Kryštof, Mirai či Jaromír Nohavica

Kompletní sestavu kapel i interpretů letošního 54. ročníku oznamuje nejlepší hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní, který se bude konat v pátek a sobotu 18. a 19. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Návštěvníci se mohou těšit na průřez tím nejlepším z české i slovenské hudební scény, letos se silným zastoupením hudební špičky z moravskoslezského kraje – kapel Kryštof a Mirai, zpěváků Tomáše Kluse i Jaromíra Nohavici, který na Trnkobraní spolu s fanoušky oslaví své 70. narozeniny. Chybět nebude tradiční soutěž v pojídání švestkových knedlíků letos nazvaná Memoriál Kamila Hamerského, jenž vzdá hold nedávno zesnulému matadorovi tohoto švestkového klání.

mirai-plujici-tz.jpg

Do konce května jsou nyní v prodeji vstupenky za snížené ceny – při nákupu dvou permanentek lze ušetřit navíc dvě stě korun. Dvě festivalová pódia Trnkobraní dále rozezní koncerty kapel Horkýže slíže, Visací zámek, Argema, Premiér či Poetika, zcela poprvé se tu představí zpěvačka Bára Poláková. Program nabídne i tradiční stálice, jako jsou kapely Fleret a Kosovci, vystoupí zde také zpěvačka Rozálie Havelková či Pam Rabbit, kapely Gangalabasta, Šrouby a matice či Hodiny. Svou vlastní soutěž v pojídání švestkových knedlíků budou mít i vystupující kapely. Ovocné knedlíky s různými náplněmi budou moci návštěvníci ochutnat i v areálu festivalu, od ruchu Trnkobraní si pak budou moci odpočinout na speciálních exkurzích do palírny či muzea slivovice a seznámit se tak s více než čtyřsetletou historií destilátů na Valašsku.

jaromir-nohavica-tz.jpg

Švestky a Vizovice k sobě patří již odpradávna a my jsme toto spojení okořenili a dochutili tím nejlepším z české a také slovenské hudební scény – výsledkem je festival Vizovické Trnkobraní, gurmánské hody pro všechny smysly. Samotné Vizovice navíc vynikají malebnou okolní přírodou a laskavými obyvateli, a jsou tak ideálním cílem pro letní dovolenou,“ říká organizátor festivalu Michal Šesták. Festival chce tradičně také přitáhnout pozornost ke kulturním, řemeslným a krajovým tradicím Valašska i Vizovicka, které se díky originální knedlíkové soutěži pravidelně těší i zájmu zahraničních médií. Letošní soutěž v pojídání švestkových knedlíků bude in memoriam věnována vzpomínce na Kamila Hamerského z Víru, dlouholetého držitele českého rekordu, jenž v roce 2003 spořádal neuvěřitelných 191 knedlíků.

342434597-1836091956766432-5985757419422677980-n.jpg

Do 31. května platí exkluzivní předprodejová akce Májová sleva, kdy lze dvě permanentky na Trnkobraní koupit za akční prvomájovou cenu 2950 korun či ve variantě s VIP kempem za 4000 korun. Oproti tomu na místě budou stát víkendové permanentky pro dvě osoby celkem 3800 korun a s VIP kempem 5200 korun. Ve standardní nabídce jsou i vstupenky na jednotlivé dny, samostatné vstupenky do kempů nebo například rodinné vstupenky za 4270 korun. Vstupenky lze koupit na http://www.vizovicketrnkobrani.cz/vstupenky/ Více na www.trnkobrani.cz

bara-polakova-tz.jpg

Interpreti na letošním 54. Vizovickém Trnkobraní: Mirai, Jaromír Nohavica, Horkýže slíže, Bára Poláková, Visací zámek, Tomáš Klus, Kryštof, Traktor, Pam Rabbit, Šrouby a matice, Argema, Premiér, Hodiny, Rozálie Havelková, Gang Ala Basta, Poetika, Fleret, Kosovci

trnkobrani-atmosfera-low.jpeg

ČTĚTE DÁLE

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

Tajemný svět nejznámějších superhrdinů se v červnu otevře v zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní

Aquaman, Spider-Man, Batman, Harley Quinn, Iron Man, Thor, Hulk a další legendární superhrdinové svými obdivuhodnými superschopnostmi baví a inspirují napříč generacemi. V červnu se jejich svět plný dobrodružství a tajemných příběhů otevře v unikátním zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní v centru Prahy! Milovníci komiksů i všichni ostatní, kteří si na vlnách fantazie, interaktivní zábavy a nekonečného dobrodružství rádi odpočinou od každodenních starostí, si z Heroes Parku odnesou nezapomenutelné zážitky, ale také ikonické figurky. V Heroes Parku najde každý svého hrdinu!

Scéna na Občanské plovárně v Praze vás zve na unikátní představení francouzské filmové hudby!

Francouzské filmy byly pro oko i ucho českého diváka atraktivní už za dob minulých. A právě hudba z nich se nám všem nenuceně vryla pod kůži na mnoho dalších generací. Je jen málo těch, kterým by nebyl povědomý veselý hvízdaný pochod četníků ze Saint-Tropez, romantický klavírní motiv nezkrotně zamilované Angeliky, či ostré žestě Fantomasovy varovné fanfáry.

Nová výstava v UPM: Český porcelán tří století

Uměleckoprůmyslové museum v Praze chystá výstavu o historii českého porcelánu.