9. prosince 2025, svátek má Vratislav
Longberry: pražírna kávy s tradicí

Longberry: pražírna kávy s tradicí

Firma Longberry byla jako rodinný podnik založena v roce 1991. Od samého začátku si vybrala těžší cestu českým trhem. Ta spočívala v tom, že pražírna vyráběla pouze vysoce kvalitní výběrovou kávu (arabika). Zhruba před pěti lety převzal firmu syn Miloslav Lněníček, který pokračuje v rodinné tradici.

fx7-9720-2-1024x681.jpg

Momentálně LONGBERRY disponuje 5ks pražících strojů, které jsou k dispozici. Vybereme vždy kapacitu dle potřeby a též druhu kávy (Espresso, Filtr) každý pražící stroj je vhodný k danému způsobu přípravy vše se odvíjí od technologie a požadovaného profilování. Díky tomu dokážeme vytvářet nepřeberné množství kvalitních směsí a pomocí phidget (sondy pro reportování teplot v bubnu, též i na výstupu spalin ze strojů) jsme schopni dodržet přesnost stupně pražení a také pražit výběrové kávy z celého světa. Chorvatský původ se odráží na stylu pražení, který podtrhuje všechny naše druhy kávy a je pro nás specifický. Lidově řečeno především vyrábíme kávu podle požadavků chuti zákazníka. V České republice jsme za 30 let tradice zjistili, že lidé mají zájem o výslednou chuť kávy.

pytle.jpg

V poslední době pražíme i speciální espresso směsi na kávu. Mezi nejprodávanější směsí je Gourmet. Složením 6 druhů arabik a speciálním způsobem pražení je docíleno jemné chuti espressa. Novinkou mezi směsmi je Toscania. Smyslná a komplexní espresso směs s lahodnou kyselinkou a vůní lesních plodů a karamelizovaných mandlí. V mléčných nápojích odhaluje velmi jemné tóny broskvového sirupu. Káva je spíše italského charakteru. Výborná v mléčných nápojích.

fx7-9722-2-1024x681.jpg

Plody kávovníků pro Vás pečlivě vybíráme a před nákupem vždy pečlivě zjištujeme původ kávy. Veškerá sklizeň, kterou pro Vás získáváme, pochází z nejvyhlášenějších plantáží světa. Vzhledem k naší dlouholeté tradici již víme co Vám chutná a co vybrat jako další varietu. Díky návštěvě našich dodavatelů kontrolujeme kvalitu jak vizuelně tak i formou degustace. Provádíme 2x týdně CUPPING, z důvodu kontroly výsledného produktu.

PRAŽÍRNA DISPONUJE 5 PRAŽÍCÍMI STROJI:

CBR101 (kapacita 250g, italské výroby)

LCM 1 (kapacita 1kg, vlastní výroby)

NORMA 5 (kapacita 5kg, chorvatské výroby)

SPICKA 18 (kapacita 18kg, český výrobce)

LCM 35 (kapacita 35kg, vlastní výroby)

 

Kávu má zákazník obvykle na stole 5 den, kdy se po pražení charakteristika chutí a vůní ustálí.

www.longberry.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.

Typické momenty českých Vánoc, bez kterých si svátky neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých Vánoc?

Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně – čekáme s napětím na zlaté prasátko, ujídáme bramborový salát už u oběda a tajně doufáme, že kapr v trojobalu přežije do večera. Některé okamžiky českých Vánoc se prostě nemění – a možná právě proto je máme tolik rádi.

Vánoce v TADY CHUTNÁ: Čtyři restaurace, čtyři příběhy

Už jste ochutnali filet lososa podle Rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy? Nebo víte, co je Znojmo 2025? Tak to byste měli. Vánoce jsou obdobím, kdy se tradice setkávají s moderní kuchyní. A právě tuto kombinaci letos přináší šéfkuchař David Kalina spolu s týmem restaurací Tiskárna Národní, Tiskárna Jíndřišská, Mincovna a U Tellerů. Inspirují se prvorepublikovými kuchařkami, starými technikami a vůněmi, jen v moderním, hravém pojetí.

Víno chutná v každém ročním období

Možná si říkáte, že víno patří hlavně k létu a vinobraní – ale zkuste si ho vychutnat i jindy. Sklenka červeného v podzimních plískanicích zahřeje stejně jako teplá deka a v zimě víno dodá tu správnou slavnostní atmosféru. Mělnicko-Kokořínsko je s vínem historicky spjato, a i když vinice odpočívají, místní vinaři rozhodně nespí.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.