24. prosince 2025, Štědrý den, svátek má Adam a Eva
Longberry: pražírna kávy s tradicí

Longberry: pražírna kávy s tradicí

Firma Longberry byla jako rodinný podnik založena v roce 1991. Od samého začátku si vybrala těžší cestu českým trhem. Ta spočívala v tom, že pražírna vyráběla pouze vysoce kvalitní výběrovou kávu (arabika). Zhruba před pěti lety převzal firmu syn Miloslav Lněníček, který pokračuje v rodinné tradici.

fx7-9720-2-1024x681.jpg

Momentálně LONGBERRY disponuje 5ks pražících strojů, které jsou k dispozici. Vybereme vždy kapacitu dle potřeby a též druhu kávy (Espresso, Filtr) každý pražící stroj je vhodný k danému způsobu přípravy vše se odvíjí od technologie a požadovaného profilování. Díky tomu dokážeme vytvářet nepřeberné množství kvalitních směsí a pomocí phidget (sondy pro reportování teplot v bubnu, též i na výstupu spalin ze strojů) jsme schopni dodržet přesnost stupně pražení a také pražit výběrové kávy z celého světa. Chorvatský původ se odráží na stylu pražení, který podtrhuje všechny naše druhy kávy a je pro nás specifický. Lidově řečeno především vyrábíme kávu podle požadavků chuti zákazníka. V České republice jsme za 30 let tradice zjistili, že lidé mají zájem o výslednou chuť kávy.

pytle.jpg

V poslední době pražíme i speciální espresso směsi na kávu. Mezi nejprodávanější směsí je Gourmet. Složením 6 druhů arabik a speciálním způsobem pražení je docíleno jemné chuti espressa. Novinkou mezi směsmi je Toscania. Smyslná a komplexní espresso směs s lahodnou kyselinkou a vůní lesních plodů a karamelizovaných mandlí. V mléčných nápojích odhaluje velmi jemné tóny broskvového sirupu. Káva je spíše italského charakteru. Výborná v mléčných nápojích.

fx7-9722-2-1024x681.jpg

Plody kávovníků pro Vás pečlivě vybíráme a před nákupem vždy pečlivě zjištujeme původ kávy. Veškerá sklizeň, kterou pro Vás získáváme, pochází z nejvyhlášenějších plantáží světa. Vzhledem k naší dlouholeté tradici již víme co Vám chutná a co vybrat jako další varietu. Díky návštěvě našich dodavatelů kontrolujeme kvalitu jak vizuelně tak i formou degustace. Provádíme 2x týdně CUPPING, z důvodu kontroly výsledného produktu.

PRAŽÍRNA DISPONUJE 5 PRAŽÍCÍMI STROJI:

CBR101 (kapacita 250g, italské výroby)

LCM 1 (kapacita 1kg, vlastní výroby)

NORMA 5 (kapacita 5kg, chorvatské výroby)

SPICKA 18 (kapacita 18kg, český výrobce)

LCM 35 (kapacita 35kg, vlastní výroby)

 

Kávu má zákazník obvykle na stole 5 den, kdy se po pražení charakteristika chutí a vůní ustálí.

www.longberry.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

ČTĚTE DÁLE

U Váhy: 300 let pražských příběhů a poctivé české kuchyně

Na Smíchově, jen pár minut od centra, stojí dům, který vítá hosty už víc než 310 let. Hostinec U Váhy není další turistická zastávka v centru – je to skutečný pražský hostinec s rodinným příběhem, poctivou českou kuchyní a atmosférou, díky které se i cizinec cítí jako štamgast.

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.