Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav
Městské divadlo Kladno: to nejlepší pro fanoušky divadla

Městské divadlo Kladno: to nejlepší pro fanoušky divadla

Pro milovníky divadelních představení tu máme velkou pozvánku do Městského divadla Kladno. Začátkem března si nenechte ujít premiéru nové inscenace Klíčovou dírkou slavné britské komedie od Joe Ortona.

332101541-878622010091977-1737109234196548819-n.jpg

  • Klíčovou dírkou
  • Absurdní hříčka plná nekorektního humoru.
  • Doktor Prentic je pěkné kvítko, a tak se slečna Barcleyová ocitne nahá ukrytá v jeho kanceláři. Následuje sled šílených, zoufalých a hlavně neúspěšných pokusů, jak celou situaci zachránit anebo se z ní alespoň nezbláznit. Dramatik Joe Orton využívá principy klasické situační a konverzační komedie, dovedl je však – kupodivu za použití věcné logiky – do zcela nevídaných končin. Hra postupně ztrácí jakékoli realistické kontury a ubírá se do světa absurdity a nonsensu.
  • Režie: Jaroslav Slánský
  •  
  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 290 Kč
  • Termíny představení: 4.3.,6.3.,21.3.,24.3. a 4.4.,5.4.,20.4. od 19h.

na-skle-malovane.jpg

  • Na skle malované
  • Muzikál o tom, že stejně jako ženy je svoboda svůdná a zrádná zároveň. Někde tam, kde se dotýká surovost poezie, sen skutečnosti, pohádka dospělosti. Někde tam se rodí nesmrtelný příběh Juraje Jánošíka, zbojníka s nezkrotnou vášní pro život. Jeho podmanivý příběh je plný osudovosti, velkolepých alegorií i všeho bytostně, až přízemně lidského. A tak jsou v slavném polském muzikálu ženy, stejně jako svoboda, krásné, milované i zrádné. Hudební inscenace vychází z tradičních lidových motivů, a propojuje tak tradici se současností, mýtus s všední realitou.
    Režie: Jaroslav Slánský
  •  
  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 380 Kč
  • Termíny představení: 7. 3., 23. 3., 14. 4. od 19:00, 16. 4. od 15:00.

jak-jsem-potkal-dabla.jpg

  • Jak jsem potkal ďábla
  • Autorská inscenace tvůrčí režijně-dramaturgické dvojice Petra Svojtky a Jiřího Janků vznikla přímo pro Městské divadlo Kladno, kde bude uvedena ve světové premiéře. Inscenace je poctou Otovi Pavlovi, jehož život je spjatý nejen s Buštěhradem ale s oblastí Kladenska obecně. Inscenace přiblíží nejen dílo jednoho z klasiků české literatury, ale i jeho nelehký životní osud, který poznamenaly události II. Světové války, nástup komunismu i psychické problémy a traumata.
    Režie: Petr Svojtka
  •  
  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 290 Kč
  • Termíny představení: 17. 3., 24. 4. od 19:00

tri-musketyri.jpg

Tři mušketýři
Odvaha, přátelství, hrdost a čest. Tři mušketýři a jeden drzý Gaskoněc opět přispěchají na pomoc královně a pěkně zavaří kardinálovi Richelieu. Krásná a krutá Milady zamotá hlavu nejednomu hrdinovi, svůj prostor dostane i prohnilý hrabě Rochefort či křehká Constance. Autor hry Ken Ludwig – taktéž autor dramatizace Vraždy v Orient expresu, kterou má v současnosti MDK na repertoáru – však původní román Alexandra Dumase st. mírně upravil, a tak se diváci dočkají nejen známého příběhu s královniným náhrdelníkem ale i několika překvapení. Velká výpravná inscenace, ve které se střídají slovní souboje s těmi na kordy, bude českou premiérou nové dramatizace klasického románu.
Režie: Šimon Dominik

  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 290 Kč
  • Termíny představení: 20. 3. od 19:00

za-richarda.jpg

Za Richarda
Komorní, skoro monodramatické putování hereckou šatnou a také osudem posledního anglického krále, který zahynul v bitvě. Richard III. znovu na kladenských prknech! Ovšem tentokrát v autorské inscenaci, která komentuje Shakespeara i další historky nejen z historie. Zábavné zamyšlení na téma určité (ne)spravedlnosti, která je společná divadelnímu výslunní i královskému trůnu.
Text a režie: Kristýna Čepková

  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 200 Kč
  • Termíny představení: 28. 4. od 18:00

VSTUPENKY a program

Divadelní 1702 272 01 Kladno
info@divadlokladno.cz
420 724 502 114

www.divadlokladno.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

29.8.2024 19:00

2IN2OUT

9.8.2024 - 16.8.2024

Letní herecký seminář

3.7.2024 - 28.8.2024

Prázdninové deskohrátky

25.10.2024 20:00

Ektor

ČTĚTE DÁLE

BOTANICKÁ ZAHRADA V LIBERCI VÁS OHROMÍ

Botanická zahrada v Liberci je nejstarší botanickou zahradou v České republice. Její historie sahá až do roku 1875. Komplex devíti expozičních skleníků v sobě skrývá exotické rostliny z celého světa.

Opava slaví 800. Buďte u toho!

„Perla Slezska“ v letošním roce slaví úctyhodných 800 let. Městská práva jí přiřknul Přemysl Otakar I. dekretem v roce 1224 a od té doby zažila mnohé.
Reklama
reklama

TÁBORSKÉ KULTURNÍ LÉTO

Město Tábor v létě nabídne rozmanité kulturní akce. Těšit se můžete na stálice letního programu Jazzový Tábor a festival pouličního divadla Komedianti v ulicích. Rekonstrukcí historické bitvy vzdáme hold husitskému hejtmanu Janu Žižkovi, jenž skonal právě před 600 lety.

DEADPOOL & WOLVERINE

Nemá smysl předstírat, že o tomhle filmu něco opravdu víme. Studia Marvel/Disney drží celý příběh pod pokličkou a jistí jsme si jenom tím, že ukecaný žoldák ve filmu spojí síly s verzí Wolverina, který ve svém vesmíru nedokázal uspět.

Vítejte v parku DinoLive!

Tento fascinující park v Praze nabízí setkání s více než 70 pohyblivými dinosaury v životních velikostech, z nichž někteří dosahují délky až 18 metrů!