Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
28. března 2024, svátek má Soňa
Městské divadlo Kladno: to nejlepší pro fanoušky divadla

Městské divadlo Kladno: to nejlepší pro fanoušky divadla

Pro milovníky divadelních představení tu máme velkou pozvánku do Městského divadla Kladno. Začátkem března si nenechte ujít premiéru nové inscenace Klíčovou dírkou slavné britské komedie od Joe Ortona.

332101541-878622010091977-1737109234196548819-n.jpg

  • Klíčovou dírkou
  • Absurdní hříčka plná nekorektního humoru.
  • Doktor Prentic je pěkné kvítko, a tak se slečna Barcleyová ocitne nahá ukrytá v jeho kanceláři. Následuje sled šílených, zoufalých a hlavně neúspěšných pokusů, jak celou situaci zachránit anebo se z ní alespoň nezbláznit. Dramatik Joe Orton využívá principy klasické situační a konverzační komedie, dovedl je však – kupodivu za použití věcné logiky – do zcela nevídaných končin. Hra postupně ztrácí jakékoli realistické kontury a ubírá se do světa absurdity a nonsensu.
  • Režie: Jaroslav Slánský
  •  
  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 290 Kč
  • Termíny představení: 4.3.,6.3.,21.3.,24.3. a 4.4.,5.4.,20.4. od 19h.

na-skle-malovane.jpg

  • Na skle malované
  • Muzikál o tom, že stejně jako ženy je svoboda svůdná a zrádná zároveň. Někde tam, kde se dotýká surovost poezie, sen skutečnosti, pohádka dospělosti. Někde tam se rodí nesmrtelný příběh Juraje Jánošíka, zbojníka s nezkrotnou vášní pro život. Jeho podmanivý příběh je plný osudovosti, velkolepých alegorií i všeho bytostně, až přízemně lidského. A tak jsou v slavném polském muzikálu ženy, stejně jako svoboda, krásné, milované i zrádné. Hudební inscenace vychází z tradičních lidových motivů, a propojuje tak tradici se současností, mýtus s všední realitou.
    Režie: Jaroslav Slánský
  •  
  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 380 Kč
  • Termíny představení: 7. 3., 23. 3., 14. 4. od 19:00, 16. 4. od 15:00.

jak-jsem-potkal-dabla.jpg

  • Jak jsem potkal ďábla
  • Autorská inscenace tvůrčí režijně-dramaturgické dvojice Petra Svojtky a Jiřího Janků vznikla přímo pro Městské divadlo Kladno, kde bude uvedena ve světové premiéře. Inscenace je poctou Otovi Pavlovi, jehož život je spjatý nejen s Buštěhradem ale s oblastí Kladenska obecně. Inscenace přiblíží nejen dílo jednoho z klasiků české literatury, ale i jeho nelehký životní osud, který poznamenaly události II. Světové války, nástup komunismu i psychické problémy a traumata.
    Režie: Petr Svojtka
  •  
  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 290 Kč
  • Termíny představení: 17. 3., 24. 4. od 19:00

tri-musketyri.jpg

Tři mušketýři
Odvaha, přátelství, hrdost a čest. Tři mušketýři a jeden drzý Gaskoněc opět přispěchají na pomoc královně a pěkně zavaří kardinálovi Richelieu. Krásná a krutá Milady zamotá hlavu nejednomu hrdinovi, svůj prostor dostane i prohnilý hrabě Rochefort či křehká Constance. Autor hry Ken Ludwig – taktéž autor dramatizace Vraždy v Orient expresu, kterou má v současnosti MDK na repertoáru – však původní román Alexandra Dumase st. mírně upravil, a tak se diváci dočkají nejen známého příběhu s královniným náhrdelníkem ale i několika překvapení. Velká výpravná inscenace, ve které se střídají slovní souboje s těmi na kordy, bude českou premiérou nové dramatizace klasického románu.
Režie: Šimon Dominik

  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 290 Kč
  • Termíny představení: 20. 3. od 19:00

za-richarda.jpg

Za Richarda
Komorní, skoro monodramatické putování hereckou šatnou a také osudem posledního anglického krále, který zahynul v bitvě. Richard III. znovu na kladenských prknech! Ovšem tentokrát v autorské inscenaci, která komentuje Shakespeara i další historky nejen z historie. Zábavné zamyšlení na téma určité (ne)spravedlnosti, která je společná divadelnímu výslunní i královskému trůnu.
Text a režie: Kristýna Čepková

  • Městské divadlo Kladno, hlavní sál. Cena základního vstupného 200 Kč
  • Termíny představení: 28. 4. od 18:00

VSTUPENKY a program

Divadelní 1702 272 01 Kladno
info@divadlokladno.cz
420 724 502 114

www.divadlokladno.cz

ČTĚTE DÁLE

V Kutné Hoře Sedlci to žije

Sedlec patří k nejstarším částem Kutné Hory, s nadsázkou se dá říci, že kdyby nebylo Sedlce, možná by nebyla Kutná Hora. Byli to totiž právě sedlečtí cisterciáčtí mniši, kteří ve 13. století na svých pozemcích nalezli stříbro, díky čemuž se začal psát příběh jednoho z největších středověkých měst českého království.

Již tuto středu zažijete Stalinův poslední western v MDK

Již tuto středu (27. 3.) se můžete těšit v našem oblíbeném divadle MDK na Stalinův poslední western. Jest černo-černá groteska o touze být šerifem.

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Rekreační areál Sázavský ostrov - Ostrov plný zábavy na Zlaté řece Sázavě!

Rekreační areál Sázavský ostrov se nachází ve městě Sázava v krásné krajině Středního Posázaví, pouhých 45km od Prahy (exit 34 z dálnice D1).

V Divadle Lampion na Kladně se stanou zázraky

Druhou premiérou sezony 2023/2024 na téma V každém příběhu se skrývá zázrak bude autorská inscenace pro diváky od 7 let Krotitelé zázraků pojednávající o magickém světě dětí a o rodičích, kteří je občas neposlouchají, aniž by o tom sami věděli. Režie se ujal renomovaný tvůrce inscenací pro dětské diváky Jiří Ondra. Slavnostní premiéra proběhne 28. března v Divadle Lampion.

Prahu navštíví TIM BURTON – a vy můžete být u toho!

Americký filmový mág – producent, scenárista, básník, loutkář – propojující nevinný dětský svět s odvrácenou stranou lidské existence a také vizionář spojující s neskutečnou lehkostí animaci s hranou tvorbou. Po 10 letech se vrací opět do Čech, aby dal svým obdivovatelům možnost nahlédnout do nejniternějších zákoutí své mysli.