20. prosince 2025, svátek má Dagmar
Nové Bistro U Býka v centru Prahy: Ty nejlepší česko-slovenské chutě od snídaně do večeře

Nové Bistro U Býka v centru Prahy: Ty nejlepší česko-slovenské chutě od snídaně do večeře

Pražská gastronomická mapa se rozrostla o nový cíl. Bistro U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží na jednom místě nabízí to nejchutnější nejen ze Slovenska. Čerstvé uzeniny, speciality z masa či ryb podle originálních receptur, klasické saláty, ale také polévky, guláš, burgery... V moderním československém Bistru U Býka je každý den na výběr z kvalitních chlazených i teplých jídel určených pro konzumaci v bistru či k zakoupení s sebou.

417704533-122134057232196939-8458326349834753875-n.jpg

Většina produktů pochází přímo od tradičního slovenského výrobce, společnosti TAURIS. „Výrobky Tauris, které na Slovensku patří ke špičce v potravinářském segmentu, dovážíme na český trh již 10 let a těší se zde rostoucí oblibě. V Bistru u Býka si zákazníci budou moci dopřát to, na co jsme nejvíc hrdí: ikonickou košickou tresku, spišské párky či nejkvalitnější oravskou slaninu. V bistru rádi přivítáme nejen Slováky, kteří zde najdou kousek domova, ale i místní a také turisty, kteří chtějí ochutnat pravé česko-slovenské speciality,“ řekl Milan Fiľo, prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s., jehož součástí je i Tauris.

419329363-122138159330196939-3057363229097757765-n.jpg

Důvodů, proč v centru Prahy, třeba cestou na Masarykovo nádraží, neminout Bistro U Býka, je bezpočet. Jedním z nich je hned naproti vstupním dveřím umístěný bufet s teplými jídly, v němž jsou vedle polévek, guláše, různých druhů burgerů, klobás či jitrnic k mání také plněné lokše či legendární bryndzové halušky. Další proslulá slovenská specialita má své místo v lahůdkovém pultu – a to „treskoslovenská treska“ na obloženém chlebu, chlebíčku nebo v libovolném množství na váhu. Neodolatelné kousky zpracované mistry uzenáři nabízí také uzenářský pult, a to včetně zvěřinových klobás či zabijačkových specialit. V československém gastro konceptu Bistra U Býka je zastoupena také značka Crafted for Friends s průřezovým portfoliem produktů, jídel a nápojů reprezentujících to nejlepší z craftového Česka a nejbližšího okolí.

10-z-nabidky-nove-otevreneho-bistra-u-byka.jpg

Za pozornost stojí nejen produkty v Bistru U Býka, ale také samotná prodejna. Ta totiž sídlí v hisotrickém objektu Hybernská 1, který po citlivé rekonstrukci získal titul Stavba roku 2021.

420262004-122138158952196939-2484310972331998668-n.jpg

Bistro U Býka, HYBERNSKÁ 1, PRAHA 1

Otevírací doba: PO – PÁ: 8.00 – 20.00 /
SO 9.00 – 20.00 / NE 10.00 – 18.00

www.bistroubyka.cz

INSTAGRAM I FACEBOOK

426606237-122120427116196939-3882500713528824901-n.jpg

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

U Váhy: 300 let pražských příběhů a poctivé české kuchyně

Na Smíchově, jen pár minut od centra, stojí dům, který vítá hosty už víc než 310 let. Hostinec U Váhy není další turistická zastávka v centru – je to skutečný pražský hostinec s rodinným příběhem, poctivou českou kuchyní a atmosférou, díky které se i cizinec cítí jako štamgast.

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.