Většina produktů pochází přímo od tradičního slovenského výrobce, společnosti TAURIS. „Výrobky Tauris, které na Slovensku patří ke špičce v potravinářském segmentu, dovážíme na český trh již 10 let a těší se zde rostoucí oblibě. V Bistru u Býka si zákazníci budou moci dopřát to, na co jsme nejvíc hrdí: ikonickou košickou tresku, spišské párky či nejkvalitnější oravskou slaninu. V bistru rádi přivítáme nejen Slováky, kteří zde najdou kousek domova, ale i místní a také turisty, kteří chtějí ochutnat pravé česko-slovenské speciality,“ řekl Milan Fiľo, prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s., jehož součástí je i Tauris.
Důvodů, proč v centru Prahy, třeba cestou na Masarykovo nádraží, neminout Bistro U Býka, je bezpočet. Jedním z nich je hned naproti vstupním dveřím umístěný bufet s teplými jídly, v němž jsou vedle polévek, guláše, různých druhů burgerů, klobás či jitrnic k mání také plněné lokše či legendární bryndzové halušky. Další proslulá slovenská specialita má své místo v lahůdkovém pultu – a to „treskoslovenská treska“ na obloženém chlebu, chlebíčku nebo v libovolném množství na váhu. Neodolatelné kousky zpracované mistry uzenáři nabízí také uzenářský pult, a to včetně zvěřinových klobás či zabijačkových specialit. V československém gastro konceptu Bistra U Býka je zastoupena také značka Crafted for Friends s průřezovým portfoliem produktů, jídel a nápojů reprezentujících to nejlepší z craftového Česka a nejbližšího okolí.
Za pozornost stojí nejen produkty v Bistru U Býka, ale také samotná prodejna. Ta totiž sídlí v hisotrickém objektu Hybernská 1, který po citlivé rekonstrukci získal titul Stavba roku 2021.
Bistro U Býka, HYBERNSKÁ 1, PRAHA 1
Otevírací doba: PO – PÁ: 8.00 – 20.00 /
SO 9.00 – 20.00 / NE 10.00 – 18.00