1. května 2025, Svátek práce
Nové Bistro U Býka v centru Prahy: Ty nejlepší česko-slovenské chutě od snídaně do večeře

Nové Bistro U Býka v centru Prahy: Ty nejlepší česko-slovenské chutě od snídaně do večeře

Pražská gastronomická mapa se rozrostla o nový cíl. Bistro U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží na jednom místě nabízí to nejchutnější nejen ze Slovenska. Čerstvé uzeniny, speciality z masa či ryb podle originálních receptur, klasické saláty, ale také polévky, guláš, burgery... V moderním československém Bistru U Býka je každý den na výběr z kvalitních chlazených i teplých jídel určených pro konzumaci v bistru či k zakoupení s sebou.

417704533-122134057232196939-8458326349834753875-n.jpg

Většina produktů pochází přímo od tradičního slovenského výrobce, společnosti TAURIS. „Výrobky Tauris, které na Slovensku patří ke špičce v potravinářském segmentu, dovážíme na český trh již 10 let a těší se zde rostoucí oblibě. V Bistru u Býka si zákazníci budou moci dopřát to, na co jsme nejvíc hrdí: ikonickou košickou tresku, spišské párky či nejkvalitnější oravskou slaninu. V bistru rádi přivítáme nejen Slováky, kteří zde najdou kousek domova, ale i místní a také turisty, kteří chtějí ochutnat pravé česko-slovenské speciality,“ řekl Milan Fiľo, prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s., jehož součástí je i Tauris.

419329363-122138159330196939-3057363229097757765-n.jpg

Důvodů, proč v centru Prahy, třeba cestou na Masarykovo nádraží, neminout Bistro U Býka, je bezpočet. Jedním z nich je hned naproti vstupním dveřím umístěný bufet s teplými jídly, v němž jsou vedle polévek, guláše, různých druhů burgerů, klobás či jitrnic k mání také plněné lokše či legendární bryndzové halušky. Další proslulá slovenská specialita má své místo v lahůdkovém pultu – a to „treskoslovenská treska“ na obloženém chlebu, chlebíčku nebo v libovolném množství na váhu. Neodolatelné kousky zpracované mistry uzenáři nabízí také uzenářský pult, a to včetně zvěřinových klobás či zabijačkových specialit. V československém gastro konceptu Bistra U Býka je zastoupena také značka Crafted for Friends s průřezovým portfoliem produktů, jídel a nápojů reprezentujících to nejlepší z craftového Česka a nejbližšího okolí.

10-z-nabidky-nove-otevreneho-bistra-u-byka.jpg

Za pozornost stojí nejen produkty v Bistru U Býka, ale také samotná prodejna. Ta totiž sídlí v hisotrickém objektu Hybernská 1, který po citlivé rekonstrukci získal titul Stavba roku 2021.

420262004-122138158952196939-2484310972331998668-n.jpg

Bistro U Býka, HYBERNSKÁ 1, PRAHA 1

Otevírací doba: PO – PÁ: 8.00 – 20.00 /
SO 9.00 – 20.00 / NE 10.00 – 18.00

www.bistroubyka.cz

INSTAGRAM I FACEBOOK

426606237-122120427116196939-3882500713528824901-n.jpg

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.

Smažený sýr jako král českých talířů: Kde se vzal a proč ho tak milujeme?

Mnozí z nás si nedokážou představit jídelní lístek bez smaženého sýra. A není divu! Kombinace křupavé strouhanky a dokonale rozteklého sýra je synonymem komfortního jídla, které si rádi dopřejeme jak v restauracích, tak doma. Jak se ale smažený sýr dostal na naše stoly a proč se stal neodmyslitelnou součástí české gastronomie?

Není to apríl! Popeyes dorazilo do Českých Budějovic

Ikonický Chicken Sandwich si ode dneška dáte i v Českých Budějovicích. Možnost jako první ochutnat unikátní kuřecí recepty, jedinečnou směs koření a další speciality louisiánské kuchyně si nenechaly ujít desítky fanoušků proslulé americké značky, první stovka sendvičů zmizela během půlhodiny. Restaurace v českobudějovickém IGY Centru je už pátou pobočkou Popeyes v Česku, ale první na jihu Čech.

Burger King® nově podává snídaně. K jejich uvedení uspořádal Pancake Party

BURGER KING® bude každý den od rána až do 11 hodin servírovat ve svých restauracích snídaňové menu. S kreativní agenturou Zaraguza proto v rámci Pancake Party přivezl do Česka trend Morning Disco a doprovodil jej soutěží v pojídání mini palačinek s malinovou polevou, jednoho z taháků dopolední nabídky.

CO TEĎ LETÍ V GASTRONOMII?

Gastronomie se neustále vyvíjí a trendy se mění s chutěmi zákazníků i technologickým pokrokem. Rok 2025 přináší několik zásadních směrů, které ovlivňují restaurace, kavárny i street food podniky.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.