21. září 2024, svátek má Matouš
V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

1275228-800.jpg

Festival odstartuje v sobotu 18. května v 10 hodin na pražském Rašínově nábřeží. Slavnostní zahájení proběhne o hodinu později. Na festival přiveze svá nejlepší růžová vína 30 moravských a českých vinařů, kteří návštěvníkům nabídnou přes šest tisíc lahví převážně růžového vína. Mezi stálicemi se objeví i řada nových vinařství, například Bílé Karpaty vinařství, Rodinné vinařství Jedlička, Tanzberg, Vinařství Vít Sedláček, Vrbice, Vinařství Volařík, Víno Hnidák nebo Víno J. Stávek. „Vína se jako vždy budou degustovat výhradně z festivalových sklenic české výroby s růžovým logem festivalu. Festival tak chce minimalizovat plastový odpad a je jasné, že ze skla chutná víno mnohem lépe. Degustační set, který zahrnuje 0,35l sklenici od Crystalex Nový Bor, degustační kartu s přehledem vinařů a dalšími informacemi a tužku, bude možné zakoupit v předprodeji nebo v den festivalu na pokladně. Pokud návštěvník nechce degustovat víno, ale například pít jen nealko nebo si pochutnat ve stáncích s občerstvením, nic si kupovat nemusí, vstup na festival včetně kulturního programu je zdarma,“ popsal Jiří Sedláček, ředitel festivalu Růžový máj.

1275223-800.jpg

Vedle stánků nabízejících růžová vína bude na místě 19 stánků s gastronomií hodící se právě k růžovým vínům. „Vždy se snažíme vybírat gastronomii tak, aby se dobře snoubila s růžovými víny. Chybět tak nebudou například balkánské speciality, především pljeskavica, řemeslná pizza, francouzské sýry a klobásky, mexické guacamole, klasická poctivá grilovaná klobása a špekáček, slovenské pagáčky, středomořské delikatesy a řada dalších pochutin. V nabídce bude i nealko, skvělá káva nebo pivo,“ vyjmenoval Jiří Sedláček.

Festival Růžový máj ale není jen o pití vína a skvělé gastronomii, připraven je i hudební program. „Festival tradičně doprovodí živá hudba v podobě cimbálové muziky, program se žánrově přesune k jazzu a vrcholí swingem, mimo jiné proto, aby si mohli přítomní návštěvníci, budou-li chtít, zatančit. Od 11 do 13 hodin zahraje Cimbálová muzika Trnka, od 16 hodin pak kapela Der Šenster Gob a od 18 jazzoví Jazz volunteers,“ uzavřel Jiří Sedláček.

1275227-800.jpg

RŮŽOVÝ MÁJ, www.ruzovymaj.cz

Cílem festivalu je seznámit co nejširší okruh zájemců nejen s produkcí růžových vín v České republice, ale také jim nabídnout přímý kontakt s jejich producenty. Kromě degustace růžových vín a přímého kontaktu s vinaři je návštěvníkům festivalu nabídnuta možnost snoubení vín se zajímavou gastronomií, stejně jako poslech živé muziky v pestré podobě od moravské dechovky přes jazz, swing až po klezmer styl. Pořadatelem akce je spolek Archetyp.

ČTĚTE DÁLE

Czech Cabaret Show je unikátní spektakulární umělecká show

Vraťte se s námi o několik dekád zpět a nechte se očarovat kouzlem kabaretu! Czech Cabaret Show přináší úchvatné celovečerní představení, kombinující prvky kabaretu, divadla, burlesky, vaudevillu a tradičního cirkusu. Nejznámější kabaretní a muzikálová čísla vás ohromí svým originálním zpracováním, bohatou výpravou i překrásnými kostýmy. Obsazení kabaretu tvoří půvabné showgirls a tanečníci, přední čeští muzikáloví zpěváci, elitní performeři, cirkusoví umělci a akrobaté. To vše je umocněno nadměrnými rekvizitami a jevištními efekty.

ÚnikovéhryvPraze.cz nabízí kreativitu a probudí týmového ducha

Nabízíme nevšední dobrodružství v centru Prahy pro týmy hráčů, kteří se nebojí výzev. Teambuildingové hry vás semknou, probudí ve vás kreativitu a naučí vás přemýšlet mimo vaše zajeté stereotypy.

PRIME ORCHESTRA - Nová ROCK SYMPHO SHOW 2024

Tato hudební show je skutečnou senzací! Bouře emocí a dojmů, drajv a šílená energie! Nová ROCK SYMPHO SHOW 2024 - legendární rockové hity 20. a 21. století v originální reinterpretaci inovativního crossoverového orchestru - PRIME ORCHESTRA!

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

„THE UNIVERSE OF JOHN WILLIAMS“ Strhující melodie legendy filmové hudby exkluzivně v pražském O2 universu. Jedinečná originální show poprvé v ČR!

Jedinečná show „The Universe of John Williams“ v podání The City of Prague Philharmonic Orchestra s hostujícím dirigentem Petem Harrisonem skládá hold nejslavnějšímu skladateli filmové hudby všech dob, držiteli pěti Oscarů. Hudba Johna Williamse, vepsaná do srdce každého filmového fanouška, ožije výpravnými projekcemi, komentáři „ze zákulisí“ vzniku kultovních melodií, a také velkolepou světelnou show už 7. prosince v pražském O2 universu.

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací – nový a ještě lepší!

Světelný zábavní park Winter Wonderland se vrací do pražských Letňan. Přináší více než 200 nových světelných instalací inspirovaných pohádkovými a fantasy příběhy, přidá také další, ještě větší zábavné a adrenalinové atrakce. Všechny venkovní atrakce a světelné instalace jsou v ceně základní vstupenky. Winter Wonderland otevírá v pátek 18. 10. 2024.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.