Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav
Východní Morava – místo pro opravdovou dovolenou

Východní Morava – místo pro opravdovou dovolenou

Někdy stačí jeden pohled, který si vaše oči zapamatují. Jeden zážitek, který nezapomenete. Jeden okamžik, který se vám vryje pod kůži.

solan-vecer-209.jpg

Někdy stačí vědět, že právě teď jste na správném místě. A tady jste na tom nejlepším místě. Na místě, kde věří v přírodu, nezapomínají na tradice a mají srdce otevřená. Vítejte na Východní Moravě. Tady se budete cítit jako doma, a budete jen malý krok od toho, aby to i pro vás byla osobní záležitost.

dji-0402.jpgVelké Karlovice, Foto: archiv CCRVM

Ano, Východní Morava vám nabídne dokonalou dovolenou v kterémkoliv ročním období. I na podzim a v zimě tady najdete její nezaměnitelné kouzlo, které podtrhuje nádherná příroda, ale i četné pamětihodnosti, kulturní zážitky a skvělá gastronomie.

Zárukou dokonalé relaxace a odpočinku jsou i lázeňská místa a moderní rekreační resorty. K tomu přispívají autentické přírodní podmínky několika oblastí. Léčebné pobyty si nejvíce užijete v největších moravských lázních v Luhačovicích či v Ostrožské Nové Vsi. Wellness pobyty pak nabízí hlavně Valašsko, ale užít si je můžete prakticky kdekoliv v regionu. Pečovat o tělo a duši můžete ve speciálních pivních lázních nebo si dopřejte čokoládové i medové zábaly a masáže.

turistika-v-okoli-brda-chriby-foto-ales-jedounek-1.jpgTuristika v okolí Brda, Chřiby Foto: archiv CCRVM

Hledáte spíše klid v přírodě a aktivní odpočinek? Východní Morava má i to. Vychutnejte si ojedinělou kombinaci přírody a relaxace. Přijeďte na načerpat energii na Východní Moravu.

Na Valašsko

Dovolená na podzim? My říkáme ano! Za tou nejlepší relaxací a odpočinkem se vyplatí cestovat do Beskyd. Hned v několika horských resortech, ale i malých dřevěnicích, naleznete vše pro aktivní odpočinek a také bezkonkurenční nabídku luxusních wellness. K tomu přidejte čerstvý horský vzduch, hluboké lesy v kombinaci s uklidňující krásou přírodního prostředí a skvělé tradiční jídlo, které vás opravdu zahřeje a nasytí.

turistika-velke-karlovice-foto-resort-valachy.jpgTuristika Velké Karlovice, Valašsko, Foto: archiv CCRVM

Tady si užijete klidnou odpočinkovou dovolenou, ale i aktivní turistiku, pokud po ní zatoužíte. Jestliže nejsou lyže a běžky nic pro vás, užijte si Valašsko právě v začátku krásně barevného podzimu. Věřte nám, že ty dlouhé túry po hřebenech a výhledy do krajiny za to stojí.

V Luhačovicích

Anebo si rovnou dopřejte odpočinek v největších moravských lázních – v Luhačovicích. Ty se nacházejí v malebném údolí Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty a jsou tak obklopeny nádhernou nedotčenou přírodou.

luhacovice-kolonada-lidepodzim-foto-a-jedounek.jpgLuhačovice kolonáda, Foto: archiv CCRVM

Jejich malebnou atmosféru utváří především jedinečná architektura, kterou v letech 1902–1914 zásadně ovlivnil slovenský architekt Dušan Samo Jurkovič. Vzhled jeho budov tak definoval i celý urbanismus luhačovických lázní. Jejich největším bohatstvím jsou přírodní léčivé prameny, které jsou využívány více jak 300 let. Díky vysokému obsahu minerálních látek a vynikajícímu proplynění se řadí k neúčinnějším v Evropě. Na území Luhačovic vyvěrá celkem 16 minerálních pramenů. K nejznámějším místním léčivým pramenům patří Vincentka, Aloiska a Ottovka.

podzim-v-luhacovicich-foto-ales-jedounek-1.jpgPodzim v Luhačovicích Foto: archiv CCRVM

Na Kroměřížsku

Kroměřížsko je krajinou, která vás chytne za srdce. Je plná barokních zámků a zámečků, kostelíků, zahrad, parků, ale i menších pohoří či zvlněných úrodných polí. Žijí tady lidé, kterým není lhostejný osud osamělých sídel a statků, lidé, kteří ctí tradice a odkaz svých předků. Poznejte dávno zapomenuté příběhy a nasajte minulost v přítomném okamžiku. Třeba právě tady, v nádherné kopcovité krajině pohoří Chřiby zažijete příjemné chvíle v přírodě a nedotčených lesích. A pokud se vám přece jen zasteskne po městě a kultuře, blízko je Kroměříž. Moravské Atény s nádherným Arcibiskupským zámkem, Květnou a Podzámeckou zahradou, které jsou na seznamu památek UNESCO.

p1082980-2.jpgKvětná zahrada Kroměříž, Foto: archiv CCRVM

Na Slovácku

Ať už rádi trávíte volný čas v přírodě, nebo chcete poznávat památky, architekturu, historii nebo se jen tak procházet ulicemi města a všímat si jeho zajímavých zákoutí nebo si vychutnávat tradiční místní gastronomii, zavítejte do samého srdce Slovácka. Podzim si vyloženě říká o prodloužený víkend, a tady uniknete ruchu každodenních starostí. Co si třeba vychutnat mystickou krásu a ticho Bílých Karpat? Biosférická rezervace CHKO Bílé Karpaty, která je pod ochranou UNESCO, je místem pro milovníky autentického prostředí. Zažijete na vlastní kůži mystiku a drsnou krásu Moravských Kopanic, ale cítit se tu budete v hotelích i penzionech jako v bavlnce. Můžete si dopřát bylinné lázně, parní či pivní lázně nebo speciální zábaly a masáže nebo si prostě jen vychutnávat klid, který je tady hmatatelný na každém kroku.

relaxacni-terasa-spa-hotel-lanterna.jpgVelké Karlovice, Valašsko, Foto: archiv CCRVM

Tam, kam se budete chtít vracet

Vydejte se na romantické výlety podél řek a údolí, na výlety po horách nebo obdivujte dechberoucí výhledy z několika rozhleden. Region také oplývá stovkami kilometrů značených stezek pro cyklisty a inline bruslaře. Aktivní odpočinek si můžete užít i v moderních sportovištích, cykloparcích i golfových areálech.

rozhledna-brdo-chriby-foto-ales-jedounek-1_1.jpgRozhledna Brdo, Chřiby Foto: archiv CCRVM

Tam, kde je zima bílá

Přijeďte i v zimě, ta je tady opravdu ryzí. Nebo si tady naplánujte dovolenou na konci roku. V zimě vás tady čekají perfektně upravené sjezdovky, snowparky a běžecké trasy v přírodě. To ocení pokročilí lyžaři, snowboardisté i rodiny s dětmi. Vyrazte na běžkách do upravených stop a okruhů nebo zažijte na skialpech nevšední výhledy do krajiny na hřebenech hor. Přijeďte na Východní Moravu, přijeďte si užít vaši opravdovou dovolenou!

letni-podvecery-wellness-horal.jpgLetní podvečery Wellness Horal, Foto: archiv CCRVM

www.vychodni-morava.cz

Přijeďte na Východní Moravu, přijeďte si užít vaši opravdovou dovolenou!

Fotografie: archiv CCRVM

logo-vychodni-morava.jpg

ČTĚTE DÁLE

BOTANICKÁ ZAHRADA V LIBERCI VÁS OHROMÍ

Botanická zahrada v Liberci je nejstarší botanickou zahradou v České republice. Její historie sahá až do roku 1875. Komplex devíti expozičních skleníků v sobě skrývá exotické rostliny z celého světa.

Opava slaví 800. Buďte u toho!

„Perla Slezska“ v letošním roce slaví úctyhodných 800 let. Městská práva jí přiřknul Přemysl Otakar I. dekretem v roce 1224 a od té doby zažila mnohé.
Reklama
reklama

TÁBORSKÉ KULTURNÍ LÉTO

Město Tábor v létě nabídne rozmanité kulturní akce. Těšit se můžete na stálice letního programu Jazzový Tábor a festival pouličního divadla Komedianti v ulicích. Rekonstrukcí historické bitvy vzdáme hold husitskému hejtmanu Janu Žižkovi, jenž skonal právě před 600 lety.

DEADPOOL & WOLVERINE

Nemá smysl předstírat, že o tomhle filmu něco opravdu víme. Studia Marvel/Disney drží celý příběh pod pokličkou a jistí jsme si jenom tím, že ukecaný žoldák ve filmu spojí síly s verzí Wolverina, který ve svém vesmíru nedokázal uspět.

Vítejte v parku DinoLive!

Tento fascinující park v Praze nabízí setkání s více než 70 pohyblivými dinosaury v životních velikostech, z nichž někteří dosahují délky až 18 metrů!