POSTUP:
Filet z lososa si důkladně opláchneme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme jemně nakrájenou červenou cibulku, nasekané černé olivy, sójovou omáčku, limetkovou šťávu, sůl, pepř a 1 cl olivového oleje a dáme do ledničky na pár minut marinovat.
Zatím co se nám tataráček marinuje, připravíme si pažitkové pesto? Pažitku si nasekáme a vložíme ji do mixéru, přidáme piniové oříšky, olivový olej, parmezán, sůl, pepř a vše rozmixujeme. Krásně marinovaný tataráček z lososa si upravíme do formy na talíři, přidáme rukolu, kterou jsme promíchali s olivovým olejem a pažitkovým pestem a můžeme podávat. Doporučujeme podávat s domácím chlebem nebo s opečeným křupavým toastem.
Tip na závěr: výbornou kombinací je také, když lososa nahradíte čerstvým tuňákem, a v případě, že nemáte rádi pažitku, tak si můžete připravit bazalkové pesto. Ingredience na přípravu polévky pro 4 osoby: filet z lososa bez kosti a kůže 300 g, menší červená cibulka, černé olivy bez pecky 100 g, lžíce sójové omáčky, kikoman, olivový olej 3 cl, lžíce limetkové šťávy, salát rukola 80 g, pažitkové pesto 8 cl, sůl, pepř Ingredience na pažitkové pesto:čerstvá pažitka 80 g, piniové oříšky 40 g, olivový olej 7 cl, parmezán 40 g, sůl, pepř.