Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
5. července 2022, Den slovanských věrozvestů Cyrila a Metoděje

Byznys

Gastro
Byznys

Pivní zahrada WildCock láká na lahodné speciály

V srdci Zahradního města jsme objevili nový podnik, který se zaměřuje na pivní speciály všeho druhu a poctivé maso z grilu – Pivní zahrada WildCock. S majitelem Jakubem Kotasem jsme si povídali o budování vlastní značky pivovaru, jeho lásce ke svrchně kvašeným pivům i o složitostech s podnikáním během covidového lockdownu.

Nové vydání


Yellow.violet: Široký výběr pohodlného a snadno kombinovatelného oblečení

Žila, byla blondýnka, která měla kamarádku s hnědofialovými vlasy. „Jedna žlutá (yellow) a druhá fialová (violet). Dobře nám to znělo,“ říká Eva Dolejšová (37), jak vznikl název značky jednoduchého a pohodlného oblečení yellow.violet, kterou založila s kamarádkou Renatou Hanáčkovou (45). „Naše kousky jsou vhodné pro všechny. Trika i šaty máme v různých střizích i barvách, jsou lehce kombinovatelné a naše zákaznice spadají opravdu do všech věkových kategorií i křivek,“ doplňuje s tím, že se prozatím zaměřují spíše na ženy, ale pro muže vymyslely aspoň basic trika.

Jiří Pavlíček: představuji pravý ginger beer

Jak často se stane, že se do výroby nějakého nápoje pustí vystudování molekulární biolog? Jestli tedy někdo měl šanci udělat opravdu dobrý ginger beer, je jím jednoznačně Jiří Pavlíček.

Kozí farma Dvůr Ratibořice: příběh z Vysočiny

V letošním roce to bude 30 let, kdy se jeden manželský pár z Prahy rozhodl opustit život velkoměsta a svoji ergii věnovat rodinnému statku, kterému vdechl nový život. Za sebou nechal veškeré předsudky k podnikání v důchodovém věku, předsudky k rekonstrukci zpustošeného areálu a především předsudky ke kozímu mléku. Třicet let uteklo jako voda a v jižním cípu Vysočiny stojí sebevědomá farma, která má co nabídnout.

Honza Zozulák: s barefoot se noha osvobodí

Barefoot obuv Aylla je dítětem Aleše, Honzy a Standy. "Ve spoustě věcí jsme naprosto rozdílní, a proto se můžeme skvěle doplňovat. Každý se v Aylla věnujeme tomu, co je nám nejbližší," píšou na svých stránkách. Co přesně to v praxi znamená a co je vlastně barefoot obuv jako taková, o tom jsme si povídali s Honzou.

EM everyday fashion: Fešn bude, my nebudem

Kdo jsme? Jsme EM a Zazu. Dohromady tvoříme českou módní značku EM everyday fashion. Módu milujeme, ale taky máme rády pohodlí. Chceme, aby se naše věci nosily lehce a kdykoli. Potrpíme si na kvalitu, pohodlí a radost se kterou pracujeme, se v našem oblečení odráží.

FACEBOOK

INSTAGRAM

Reklama

Limoška: zakládáme si na unikátních příchutích

Máte rádi sirupy? Pak by Vaší pozornosti neměla uniknout nabídka společnosti z Českého Krumlova, která se rozhodla zaměřit na výrobou přírodních sirupů z čerstvého ovoce a čerstvých bylin. Limošku založili dva krumlovští barmani, Lukáš Konečný a Jan Kučera. A právě s Lukášem jsme skončili na kus řeči.

Lucie Hvězdová: materiál je pro mě alfou a omegou všeho

Kousky pod značkou COCAT vytváří oděvní návrhářka Lucie Hvězdová. Šití ji provází celý život a opravdu ho miluje. Kde bere Lucie svou inspiraci a jak se vlastně značka COCAT zrodila, nejen o tom v našem rozhovoru.
Reklama
reklama

Michal Kacetl: Vyrábíme vína respektující přírodu

Přírodní přístup k vínu, šetrná výroba i pěstování. To jsou hesla vinařství Kacetl, které leží v obci Mackovice na Znojemsku. „Snažíme se vínu moc nevstupovat do cesty a s každým vínem pracujeme individuálně. Pracujeme na minimalizaci síření a minimalizaci pohybů s vínem během jeho zrání,“ prozrazuje majitel Michal Kacetl.

Dobrodružné testování LOS KŘUPOS NESPI

Jsme dobrodružné povahy. Milujeme hory, dobrodružství, přírodu a sport. Dostali jsme zajímavou příležitost vyzkoušet v akci novou proteinovou svačinu od Los Křupos.

Zdena Čačíková z vinařství Čačík: Na vína nespěcháme, je na nich, kdy se nám odmění

„Každé víno je originál a nese si rukopis toho, kdo jej vytváří. U vinaře začíná výroba už ve vinohradě. Všechnu energii, kterou tam necháme, předáváme do hroznů, z nichž nakonec vyrobíme víno dle svého uvážení,“ říká na úvod Zdena Čačíková z malého vinařství Čačík, které si zakládá na BIO kvalitě. „Naše vína nejsou filtrovaná, obsahují minimum síry a co se chuti a aroma týče, nepodporujeme je ušlechtilými kvasinkami, ani jinými aditivy.“

ČTĚTE DÁLE

Loklok: když ”na zdraví!” něco opravdu znamená

Možná už jste slyšeli o nápoji jménem kombucha. Co přesně se pod tímto exotickým názvem skrývá a proč je zdraví prospěšná? O tom jsme si povídali s Michalem Ďuriníkem, jedním ze zakladatelů úspěšného brněnského startupu Loklok.

Grafička a ilustrátorka Sandra Kocmanová: Vyrábím originální přání a držím se hesla »v jednoduchosti je krása«

„Nelíbila se mi běžná nabídka v papírnictvích, proto jsem začala nabízet jednoduchá přání na přírodním papíře, bez plastového obalu s osobitými motivy, bez křiklavých barev, nebo nevhodného textu,“ popisuje grafička a ilustrátorka Sandra Kocmanová, která své originální výrobky nabízí na e-shopu skfactory.cz. Kromě toho si na jejím webu Pranickomat.cz můžete objednat přání, jež vám automaticky dorazí v konkrétní den na vámi zvolené místo.

Coffee Technology: špičková technika především

Petr Košťál je milovníkům kávy dobře známý díky svému dřívějšímu působení v pražírně Coffee Source a její kamenné kavárně na Francouzské ulici v Praze. Nyní provozuje velkoobchod se špičkovou technologií pro přípravu kávy. Nese název Coffee Technology a nabízí profesionální technologie pro přípravu espressa.

NEKÁVA: přirozeně bezkofeinová alternativa kávy

Nekáva je přirozeně bezkofeinová alternativa kávy. Nekáva spojuje moderní espresso podobu s tradiční obilnou chutí i požadavky na poctivě vypěstované kvalitní BIO potraviny. Vychutnejte si Nekávu ve verzi Originál s hořko-oříškovou chutí. Nově také oceníte Nekávu pro Regeneraci, zahřívací Masalu či Nekávu pro Detox se směsí prospěšných bylinek a koření. Nekávu milují nejen děti, ale i jejich maminky a každý se zájmem o zdravý životní styl.

Tomáš Chlup: já jsem šel cestou pokus omyl

„Když jsem byl na střední, chlastal jsem první ligu a kouřil jak fabrika. Občas jsem se dokázal nalejt do bezvědomí. Ale i přesto, že byl klub nebo hospoda můj druhý domov, jsem se zajímal o fitness a cvičil jsem,“ říká na úvod jeden z nejúspěšnějších českých influencerů Tomáš Chlup, »obyčejný« kluk z Pelhřimova, kterého na instagramu sleduje přes 1,3 milionu lidí.

Bez práce nejsou koláče? Se službou Jídlodom.cz toto rčení neplatí!

Stravování v restauracích je pro vás finančně náročné, ve firemních kantýnách vám nechutná a vařit doma nestíháte? Pak pro vás máme ideální řešení! Nejen že budete mít po starostech, aby byl váš jídelníček vyvážený a zároveň chutný, ale také ušetříte až dvě hodiny času denně, které byste přípravě jídla museli věnovat. Co pro to udělat? Nemůže to být jednodušší. Stačí si jen objednat jídlo na pár dní, na týden nebo i na měsíc dopředu s Jídlodom.cz!