17. listopadu 2025, svátek má Mahulena
Grilmen.cz: Vychutnejte si maso z lávového kamene

Grilmen.cz: Vychutnejte si maso z lávového kamene

Grilovací sezóna se pomalu blíží, jak ale vybrat ten správný gril? Zárukou kvality jsou nerezové multifunkční grily s lávovým kamenem od společnosti Grilmen. Opékání na rovném povrchu oproti mřížce má přitom řadu výhod, ať už se jedná o úklid, ochranu před karcinogeny či dokonalou šťavnatost masa.

Aby v Česku člověk za jarních či letních večerů zavětřil typickou vůni grilovaných dobrot, nemusí být žádný svátek. Dokonce ani víkend. Už jsme si navykli připravovat na grilu i běžnou večeři. Je to totiž rychlovka a dobrota. Navíc skoro zdravá. 

Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak dovést grilovací večeři k dokonalosti? Skvělou možností je nerezový gril s lávovým kamenem od společnosti Grilmen. Ta dováží lávové kameny ze sopek Etna a Vesuv v Itálii, zatímco zbytek produktu se vyrábí v Česku. 

Jaké jsou hlavní výhody lávových grilů?

Hovězí pupek, vepřová krkovice nebo klidně losos - maso vždy šťavnaté

Znáte neustálé hlídání masa na klasickém mřížkovém grilu? Neustálé posouvání po povrchu, protože na některých místech šlehají plameny, zatímco jinde jsou uhlíky téměř studené? U grilů s lávovými kameny Vás nic podobného nečeká. Plátek vepřové krkovice, hovězího pupku nebo třeba lososa, který umístíte na rozžhavený kámen, se ihned zatáhne a šťávu udrží krásně uvnitř. Dávno sic neplatí, že jediný správný způsob přípravy masa je tzv. na jedno otočení, i tak ale určitě oceníte jistotu, že kámen sálá teplo rovnoměrně po celém povrchu. Maso tak vytáhnete nejen dokonale šťavňaté, velice snadno také zajistíte ideální úpravu dle vašich preferencí. Steak bude libo krvavý, středně nebo zcela propečený?

Tip: Na obracení masa vždy používejte grilovací kleště. Vidličkou maso propíchnete a přijde o šťávu. 

Do ohně vám nic nepropadne

Na grilování nebudete potřebovat žádné speciální vybavení a celý proces je skutečně snadný. Grilovací kámen položíte na podstavec nad oheň nebo na gril na dřevěné uhlí. Na ideální teplotu se kámen dostane již po deseti minutách. Pak už můžete opékat, na co máte zrovna chuť. Je jedno, zda se bude jednat o nákrajenou zeleninu, žampiony, barbecue nebo třeba vajíčko. Na kameni si s přehledem ugrilujete dokonce i palačinky. Zkrátka a jednoduše konec strachu, zda Vám něco nepropadne do ohně. 

Tip: Na grilu si můžete připravit nejen hlavní chod, ale také přílohu. Zkuste třeba domácí bramborové placky.

Zdravější a bez karcinogenů

Nespornou výhodou je i nižší zdravotní zátěž oproti klasickému grilování na roštu. Při něm odkapává mastnota přímo na rozžhavené uhlí. Látky, vznikající při spalování jsou rakovinotvorné a napomáhají tak rozvoji nebezpečných karcinomů. Při grilování na lávovém kameni ke kontaktu tuků s ohněm vůbec nedochází a výsledný pokrm je tak zaručeně zdravější. 

Tip: Do černa spálené maso je nezdravé vždycky. Grilujte do zlatava, nikdy ne do hněda nebo do černa.

Snadný úklid za pár minut

Grilovačka právě skončila, všichni jsou spokojení, ale strašně spěchají domů. Úklid zbyl opět pouze a jen na Vás. S grilovacím kamenem si naštěstí nemusíte dělat velké starosti. Poté co vychladne škrabkou lehce odstraníte zbytky a pak už ho jen setřete vlhkým hadříkem. Během deseti minut máte hotovo!

Tip: Úklid je snadný, nikdy ale negrilujte na špinavém kameni. Připečené zbytky jsou nezdravé a kazí chuť. 

U Grilmena si vybere každý

Z nabídky originálních multifunkčních grilů s lávovým kamenem značky Grilmen si svého favorita vybere každý, ať už jde o sváteční kuchaře či zkušené mistry grilu. "Věříme v šikovnost českých lidí, proto všechny naše lávové grily jsou české výroby, jsou bytelné a vyrobené z kvalitních materiálů. Budou vám sloužit a dělat radost po celá dlouhá léta," říká jednatel společnosti Petr Koza. Lávové kameny Grilmen dováží z Itálie, neboť v Čechách dostupná žula nebo diorit nejsou tak odolné a často praskají. Grily Grilmen se báječně hodí pro zahradní grilování s rodinou a přáteli. Venkovní lávové grily s kamennou deskou dodávájí v různých variantách materiálu, velikosti i obsažených grilovacích funkcích.

Kontaktní údaje

Grilmen s.r.o.
Pavla Hanuše 300
500 02 Hradec Králové
e-mail: info@grilmen.cz
mobil: +420 777 222 828 ; +420 777 820 299
pevná linka: +420 494 141 877
web: www.grilmen.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

PŘÍBĚH PRAŽSKÉHO HRADU

Expozice Příběh Pražského hradu připomíná tisíciletou historii místa, v němž se utvářely dějiny české státnosti, a to skrze originální předměty ze sbírek Pražského hradu, příběhy lidí, kteří zde působili, i interaktivní program. Expozice byla otevřena v roce 2004 v prostorách gotického podlaží Starého královského paláce. Zahrnuje také dětský program, který zábavnou formou přibližuje historii hradního areálu i nejmenším návštěvníkům.

ADVENT S VŮNÍ PERNÍKU: TA SPRÁVNÁ ZASTÁVKA NA CESTĚ K VÁNOCŮM

Pardubice se v tomto období promění v místo, kde se mísí historie s vůní skořice, medu a vánočních dobrot. Když se rozsvítí vánoční strom, sváteční výzdoba a ulicemi se začne linout charakteristická vůně perníku, atmosféra připomene, že Vánoce nemusí být jen o spěchu, ale i o chvílích, které mají své kouzlo. Vánoční trhy na Pernštýnském náměstí

V KLADENSKÉM DIVADLE JSEM SPOKOJENÝ, ŘÍKÁ HEREC KOCEK A LÁKÁ NA BROADWAYSKÝ MUZIKÁL

Do povědomí širšího obecenstva vstoupil jako Adam Anenský v seriálu Sex O'Clock, zakrátko ho uvidíme coby spartakiádního vraha Straku v pokračování série Metoda Markovič. Mladičký herec Maximilián Kocek ale kariérní průlom zažívá i na divadelních prknech. V Kladně teď září v hlavní roli Broadwayí protřelého muzikálu Malý krámek hrůz. „Těžko jsem si mohl přát lepší příležitost se po maturitě na konzervatoři vyhrát,“ říká o svém kladenském angažmá dvacetiletý talent.

REGENSBURG, MĚSTO VÁNOČNÍCH ZÁZRAKŮ

V období adventu se Regensburg rozzáří zvláštním světlem. Když se odpoledne ponoří do tmy a vzduchem se nese vůně svařeného vína a skořice, promění se tato UNESCO-Welterbestadt v opravdový zimní sen. Na regensburských vánočních trzích se lidé scházejí, aby v teple světel stánků prožili kouzlo adventního času.

KATEŘINA KARHÁNKOVÁ

Vystudovala katedru animace na pražské FAMU, během studií absolvovala stáž na Bergen Academy of Art and Design v Norsku. Její autorské filmy Nový druh (2013) a Plody mraků (2017) získaly nespočet domácích i mezinárodních ocenění – z nich nejprestižnější je cena ECFA Short Film Award, která jí byla udělena v rámci Berlinale 2019 pro nejlepší evropský krátký film pro děti. Spolu s Alexandrou Májovou napsala a režírovala animovaný seriál Mlsné medvědí příběhy (2020, později uveden do kin také jako celovečerní film či vydán jako kniha a kuchařka pro děti), který vznikl ve čtyřstranné mezinárodní koprodukci. Nyní nás v kinech seznámí s Bubákem.

ZLÍN: MĚSTO, KTERÉ SPOJUJE ARCHITEKTURU, PŘÍRODU I ZÁŽITKY

Zlín je město, které překvapí svou rozmanitostí. Funkcionalistická architektura, bohatá historie, okolní příroda i nečekaná místa lákají návštěvníky nejen z České republiky. Najdete zde nejkrásnější zoologickou zahradu v Česku, první mrakodrap s pojízdnou kanceláří, největší sbírku obuvi i interaktivní muzeum map, které nadchne děti i dospělé.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.