Aby v Česku člověk za jarních či letních večerů zavětřil typickou vůni grilovaných dobrot, nemusí být žádný svátek. Dokonce ani víkend. Už jsme si navykli připravovat na grilu i běžnou večeři. Je to totiž rychlovka a dobrota. Navíc skoro zdravá.
Přemýšleli jste ale někdy nad tím, jak dovést grilovací večeři k dokonalosti? Skvělou možností je nerezový gril s lávovým kamenem od společnosti Grilmen. Ta dováží lávové kameny ze sopek Etna a Vesuv v Itálii, zatímco zbytek produktu se vyrábí v Česku.
Jaké jsou hlavní výhody lávových grilů?
Hovězí pupek, vepřová krkovice nebo klidně losos - maso vždy šťavnaté
Znáte neustálé hlídání masa na klasickém mřížkovém grilu? Neustálé posouvání po povrchu, protože na některých místech šlehají plameny, zatímco jinde jsou uhlíky téměř studené? U grilů s lávovými kameny Vás nic podobného nečeká. Plátek vepřové krkovice, hovězího pupku nebo třeba lososa, který umístíte na rozžhavený kámen, se ihned zatáhne a šťávu udrží krásně uvnitř. Dávno sic neplatí, že jediný správný způsob přípravy masa je tzv. na jedno otočení, i tak ale určitě oceníte jistotu, že kámen sálá teplo rovnoměrně po celém povrchu. Maso tak vytáhnete nejen dokonale šťavňaté, velice snadno také zajistíte ideální úpravu dle vašich preferencí. Steak bude libo krvavý, středně nebo zcela propečený?
Tip: Na obracení masa vždy používejte grilovací kleště. Vidličkou maso propíchnete a přijde o šťávu.
Do ohně vám nic nepropadne
Na grilování nebudete potřebovat žádné speciální vybavení a celý proces je skutečně snadný. Grilovací kámen položíte na podstavec nad oheň nebo na gril na dřevěné uhlí. Na ideální teplotu se kámen dostane již po deseti minutách. Pak už můžete opékat, na co máte zrovna chuť. Je jedno, zda se bude jednat o nákrajenou zeleninu, žampiony, barbecue nebo třeba vajíčko. Na kameni si s přehledem ugrilujete dokonce i palačinky. Zkrátka a jednoduše konec strachu, zda Vám něco nepropadne do ohně.
Tip: Na grilu si můžete připravit nejen hlavní chod, ale také přílohu. Zkuste třeba domácí bramborové placky.
Zdravější a bez karcinogenů
Nespornou výhodou je i nižší zdravotní zátěž oproti klasickému grilování na roštu. Při něm odkapává mastnota přímo na rozžhavené uhlí. Látky, vznikající při spalování jsou rakovinotvorné a napomáhají tak rozvoji nebezpečných karcinomů. Při grilování na lávovém kameni ke kontaktu tuků s ohněm vůbec nedochází a výsledný pokrm je tak zaručeně zdravější.
Tip: Do černa spálené maso je nezdravé vždycky. Grilujte do zlatava, nikdy ne do hněda nebo do černa.
Snadný úklid za pár minut
Grilovačka právě skončila, všichni jsou spokojení, ale strašně spěchají domů. Úklid zbyl opět pouze a jen na Vás. S grilovacím kamenem si naštěstí nemusíte dělat velké starosti. Poté co vychladne škrabkou lehce odstraníte zbytky a pak už ho jen setřete vlhkým hadříkem. Během deseti minut máte hotovo!
Tip: Úklid je snadný, nikdy ale negrilujte na špinavém kameni. Připečené zbytky jsou nezdravé a kazí chuť.
U Grilmena si vybere každý
Z nabídky originálních multifunkčních grilů s lávovým kamenem značky Grilmen si svého favorita vybere každý, ať už jde o sváteční kuchaře či zkušené mistry grilu. "Věříme v šikovnost českých lidí, proto všechny naše lávové grily jsou české výroby, jsou bytelné a vyrobené z kvalitních materiálů. Budou vám sloužit a dělat radost po celá dlouhá léta," říká jednatel společnosti Petr Koza. Lávové kameny Grilmen dováží z Itálie, neboť v Čechách dostupná žula nebo diorit nejsou tak odolné a často praskají. Grily Grilmen se báječně hodí pro zahradní grilování s rodinou a přáteli. Venkovní lávové grily s kamennou deskou dodávájí v různých variantách materiálu, velikosti i obsažených grilovacích funkcích.
Kontaktní údaje
Grilmen s.r.o.
Pavla Hanuše 300
500 02 Hradec Králové
e-mail: info@grilmen.cz
mobil: +420 777 222 828 ; +420 777 820 299
pevná linka: +420 494 141 877
web: www.grilmen.cz