Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. dubna 2024, svátek má Oto
Advent v Českých Budějovicích

Advent v Českých Budějovicích

Zastavte se v předvánočním shonu, zapomeňte na starosti, a přijeďte si užít kouzelnou vánoční atmosféru adventních trhů v Českých Budějovicích.

Jedny z nejhezčích vánočních trhů v celé České republice vás zavedou do historického centra provoněného punčem, hřebíčkem a skořicí. Potěšte sebe nebo své blízké originálním dárkem, kterých na trzích naleznete víc než dost nebo se jen tak zastavte u některého ze stánků s punčem a nechte na sebe zapůsobit kouzlo Vánoc. 

Pokud si troufnete, můžete si půjčit brusle a vyzkoušet si bruslení na ledovém kluzišti, které je postaveno uprostřed náměstí kolem Samsonovy kašny a zanechá ve vás nezapomenutelný zážitek. No řekněte sami, kde jinde se vám poštěstí zabruslit si pod širým nebem, v samém srdci města, za doprovodu vánočních koled. A k tomu všemu můžete navíc získat vánoční dárek v podobě 30% slevy na ubytování, více na www.budejce.cz

TURISTICKÉ INFORMAČNÍ CENTRUM 
náměstí Přemysla Otakara II. 1/1
370 01 České Budějovice
Tel.: 386 801 413
Email: infocb@c-budejovice.cz

Adventní trhy 2021 - 19.11.2021 – 05. 01. 2022
náměstí Přemysla Otakara II.
Tradiční řemesla a vánoční zvyky s bohatým kulturním programem.
Rozsvícení vánočního stromku - 27.11.2021
náměstí Přemysla Otakara II.
Přílet Anděla - 05.12.2021
náměstí Přemysla Otakara II.
Z Černé věže se opět snese anděl se svým poselstvím. 
Zvonkový průvod, Vránkovy koledy - 10.12.2021
Piaristické nám., náměstí Přemysla Otakara II.
Tradiční koncert vánočních koled 
Tvůrčí dílny, Radniční vánoční trhy - 13. 12. – 18. 12. 2021
radniční nádvoří 
Vánoční trh doplněný o koncerty a divadla v kulisách radnice
Gospelové Vánoce - 14.12.2021
Klášterní kostel Obětování Panny Marie, Piaristické náměstí
Tradiční vánoční koncert s jedinečnou atmosférou.
Vánoce na starém městě a staročeská ulička v Panské - 19.12.2021
Piaristické nám., Panská ul.
Předvádění a prodej tradičního lidového umění.
Živý betlém - 21.12.2021
Piaristické náměstí
Borovanští betlemáři pantomimicky vyprávějí betlémský příběh.
Změna programu vyhrazena

dsc-6674.jpg

utm-qr-kod-budejcecz-restart-cr.png

ČTĚTE DÁLE

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

ÚSTECKÝ MAJÁLES ODTAJŇUJE HEADLINERY PRO ROK 2024 A POUŠTÍ DO OBĚHU LIMITOVANOU EDICI

Největší studentský festival v Ústeckém kraji, Ústecký Majáles, s nadšením oznámil hlavní hvězdy, které vystoupí na jejich akci v roce 2024. První jarní akce v kraji se těší, že přivítá 4. 5. 2024 v letním kině Ústí kapely JELEN A DIVOKEJ BILL! Fenomenální hudební interprety, kteří rozproudí dav a přinesou do Ústí úžasnou festivalovou atmosféru již po deváté, doplní hvězdná kapela Poletíme?, Pokáč a domácí neopomenutelní UDG.

Prozkoumejte historii Prátru v novém muzeu

Známý vídeňský zábavní park Prátr existuje už přes 250 let. Za tu dobu se stal nedílnou součástí života Vídeňanů a důležitým místem pro setkávání, návštěvu výstav i zábavu na pouťových atrakcích. Nyní se dočkal nového muzea. Stálá expozice umístěná v moderní a udržitelné budově v blízkosti obřího kola zve k prozkoumání historického vývoje parku, originálních artefaktů i kuriozit.

Prohlídky Plzeňského historického podzemí za svitu baterek

Na pouhé čtyři dny se návštěvníkům otevře cesta k objevování tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek. Speciální prohlídky Plzeňského historického podzemí, které zamíří i do běžně nepřístupné části podzemní chodby, se konají od čtvrtka 18. do neděle 21. dubna – vždy od 17 a 18 hodin.