Máme blog s vlastními super recepty a dalšími zajímavými články.
Španělská vína jsou vyhlášená plností, rafinovaností a sametovou ovocnou chutí, kterou vínům dodává ideální půda, klimatické podmínky a středomořské slunce. V naší nabídce naleznete nejlepší španělská vína od vyhlášených vinařů, ke kterým se rádi budete vracet obdobně jako stovky našich spokojených zákazníků.
Jamón Ibérico a Jamón Serrano jsou sušené vepřové šunky, které se vyrábí tradičním způsobem, kdy se maso nejprve naloží do nálevu z mořské soli, poté se omyje a následně suší. Jamón Serrano je šunka z bílého vepře, zatímco Jamón Ibérico je šunka z černého polodivokého prasete, která je charakteristická černým kopýtkem (pata negra). Jamón Ibérico de Bellota je šunka z prasat se speciální genetikou, žijících ve volném výběhu a krmených žaludy a bylinkami, tato šunka je považována za tu nejlepší na světě. Pokud hledáte nejvyhlášenější výrobce Jamónu Ibérico, je to rodinná farma Joselito.
Ve Španělsku se vyrábějí fantastické sýry v různých oblastech: La Mancha, Galicie, Baskicko, Kantabrie, Andalusie, Asturie, Exremadura, Baleárské a Kanarské ostrovy... Rozdílné klimatické a geografické podmínky společně s tradicí potom určují, jaké druhy sýrů se kde vyrábí. Lahodné ovčí sýry většinou zrají delší dobu od 3 do 18 měsíců a mají výraznější chuť. Sýry z kravského mléka jsou měkčí a jejich chuť je lehčí, ikdyž například Mahón z Menorky je velmi výrazný. Kozí sýry mohou být velmi aromaticky výrazné, ale také najdeme sýry velmi jemné. Mezi nejoblíbenější patří Manchego pro svou krémovou chuť, Mahón pro čistotu přírody a mořský vliv, faktory které vemi pozitivně ovlivňují kvalitu stravy zvířat nebo Cabrales, který zraje ve vápencových jeskyních, kde je velmi vlhko a působí na něj jeskynní kvasinky a plísně.
U nás najdete pečlivě vybrané delikatesy ze všech oblastí Španělska jako foie gras, lanýže a různé lanýžové speciality, několik druhů nakládaných i sušených hub, omáček, pesta či salsy. Chybět ale nesmí ani tradičními produkty jako olivy, konzervovaná zelenina a mořské plody z rodinných podniků Galície, Backicka a Kantábrie. Za vyzkoušení stojí zejména slávky, břitky, ančovičky, sardinky a tuńák. Tradiční zeleninou z Navarry obohatíte vaše recepty například o bílý chřest, papričky piquillo nebo nakládané artyčoky.
Máme i extra panenské olivové oleje, které patří mezi nejlepší na světě, Rincón de la Subbética, Masía el Altet nebo Full moon od Pago Baldios vždy dodají jídlu svou lahodnou chuť. Saláty výborně dochutí tradiční vinné octy typu Jerez, balsamico, sladké hrozinkové Arrope a octy ze šumivého vína.
Gurmánské kouzlení se neobejde bez správného a kvalitního vybavení. Nabízíme proto kuchyňské doplňky a vybavení jak pro domácnosti, tak pro gastro provozy.
Najdete u nás Rolls Royce mezi grily - inovativní Josper, který je kombinací grilu s troubou, a použivají ho i nejlepší šéfkuchaři světa René Redzepi, Ferrán Adria, Gordon Ramsay, Martin Berasategui, Joel Robouchon a další. Milovníky jamónu a uzenin nadchne naše široká nabídka automatických i manuálních kráječů Berkel. Společnost Victoria Arduino se již od roku 1905 specializuje na výrobu esspresso kávovarů té nejlepší kvality. Všechny kávovary Victoria Arduino jsou vyráběny manuálně, díky čemuž je zaručena originalita a osobitost každého kávovaru, který je vyroben. Kompletní luxusní zážitek jako z michelinské restaurace korunují pak ručně vyráběné designové talíře z dílny Luesma Vega.