17. ledna 2025, svátek má Drahoslav
Berou od nás ingredience i michelinské restaurace

Berou od nás ingredience i michelinské restaurace

Po letech strávených ve Španělsku jsme se rozhodli přiblížit svým přátelům v České republice nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Z koníčku se brzo stala radostná práce.

353643978-729474032516944-6114813534030591676-n.jpg

Máme blog s vlastními super recepty a dalšími zajímavými články.

Španělská vína jsou vyhlášená plností, rafinovaností a sametovou ovocnou chutí, kterou vínům dodává ideální půda, klimatické podmínky a středomořské slunce. V naší nabídce naleznete nejlepší španělská vína od vyhlášených vinařů, ke kterým se rádi budete vracet obdobně jako stovky našich spokojených zákazníků.

379906406-796127839184896-3023017414095984075-n.jpg

Jamón Ibérico a Jamón Serrano jsou sušené vepřové šunky, které se vyrábí tradičním způsobem, kdy se maso nejprve naloží do nálevu z mořské soli, poté se omyje a následně suší. Jamón Serrano je šunka z bílého vepře, zatímco Jamón Ibérico je šunka z černého polodivokého prasete, která je charakteristická černým kopýtkem (pata negra). Jamón Ibérico de Bellota je šunka z prasat se speciální genetikou, žijících ve volném výběhu a krmených žaludy a bylinkami, tato šunka je považována za tu nejlepší na světě. Pokud hledáte nejvyhlášenější výrobce Jamónu Ibérico, je to rodinná farma Joselito.

edldd.jpg

Ve Španělsku se vyrábějí fantastické sýry v různých oblastech: La Mancha, Galicie, Baskicko, Kantabrie, Andalusie, Asturie, Exremadura, Baleárské a Kanarské ostrovy... Rozdílné klimatické a geografické podmínky společně s tradicí potom určují, jaké druhy sýrů se kde vyrábí. Lahodné ovčí sýry většinou zrají delší dobu od 3 do 18 měsíců a mají výraznější chuť. Sýry z kravského mléka jsou měkčí a jejich chuť je lehčí, ikdyž například Mahón z Menorky je velmi výrazný. Kozí sýry mohou být velmi aromaticky výrazné, ale také najdeme sýry velmi jemné. Mezi nejoblíbenější patří Manchego pro svou krémovou chuť, Mahón pro čistotu přírody a mořský vliv, faktory které vemi pozitivně ovlivňují kvalitu stravy zvířat nebo Cabrales, který zraje ve vápencových jeskyních, kde je velmi vlhko a působí na něj jeskynní kvasinky a plísně.

edddd.jpg

U nás najdete pečlivě vybrané delikatesy ze všech oblastí Španělska jako foie gras, lanýže a různé lanýžové speciality, několik druhů nakládaných i sušených hub, omáček, pesta či salsy. Chybět ale nesmí ani tradičními produkty jako olivy, konzervovaná zelenina a mořské plody z rodinných podniků Galície, Backicka a Kantábrie. Za vyzkoušení stojí zejména slávky, břitky, ančovičky, sardinky a tuńák. Tradiční zeleninou z Navarry obohatíte vaše recepty například o bílý chřest, papričky piquillo nebo nakládané artyčoky.

akce-sabores-cervenec-05.jpg

Máme i extra panenské olivové oleje, které patří mezi nejlepší na světě, Rincón de la Subbética, Masía el Altet nebo Full moon od Pago Baldios vždy dodají jídlu svou lahodnou chuť. Saláty výborně dochutí tradiční vinné octy typu Jerez, balsamico, sladké hrozinkové Arrope a octy ze šumivého vína.

Gurmánské kouzlení se neobejde bez správného a kvalitního vybavení. Nabízíme proto kuchyňské doplňky a vybavení jak pro domácnosti, tak pro gastro provozy.

387768794-810132537784426-1025553217174573682-n.jpg

Najdete u nás Rolls Royce mezi grily - inovativní Josper, který je kombinací grilu s troubou, a použivají ho i nejlepší šéfkuchaři světa René Redzepi, Ferrán Adria, Gordon Ramsay, Martin Berasategui, Joel Robouchon a další. Milovníky jamónu a uzenin nadchne naše široká nabídka automatických i manuálních kráječů Berkel. Společnost Victoria Arduino se již od roku 1905 specializuje na výrobu esspresso kávovarů té nejlepší kvality. Všechny kávovary Victoria Arduino jsou vyráběny manuálně, díky čemuž je zaručena originalita a osobitost každého kávovaru, který je vyroben. Kompletní luxusní zážitek jako z michelinské restaurace korunují pak ručně vyráběné designové talíře z dílny Luesma Vega.

www.edelikatesy.cz

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Farmářská tržiště Náplavka a Kubáň zahajují novou sezonu. Oba trhy odstartují 1. února

Prvním pražským farmářským trhem pod širým nebem, který v letošním roce přivítal zákazníky už v polovině ledna, byl Heřmaňák. Ten je otevřen pravidelně každou sobotu na Řezáčově náměstí v Praze 7. V sobotu 1. února se k němu přidají hned dva další – farmářský trh Náplavka v Praze 2 a farmářský trh Kubáň v Praze 10.

NICE TO FIT YOU. Krabičky, co Vám sednou!

Pražané (a lidé žijící v okolí hlavního města) se od roku 2023 mohou stravovat díky značce Nice To Fit You. Napsat však, že se jedná o krabičkovou dietu, by nebylo úplně přesné. Ano, je to jídlo, které klienti dostávají domů nebo do práce v krabičkách. Nice To Fit You je však od běžných krabičkových diet dost odlišné. O tom, v čem je toto stravování jiné, jsme si povídali se šéfem marketingu Petrem Podlešákem.

Konferenční prostory Columna: Kde se rodí úspěšné události

Hledáte ideální místo pro vaši příští akci? Vítejte v Columna! Tyto konferenční prostory nabízí fle- xibilitu a profesionalitu pro každou příležitost.

Vánoční hody bez stresu: Kam zajít na skvělé jídlo během svátků a kde koupit dárek na poslední chvíli?

Hledáte ideální místo pro vánoční setkání s rodinou, kde vládne pohodová atmosféra, skvělé jídlo a vše probíhá bez stresu? Restaurace gastroaliance Together vám nabízejí přesně to, co potřebujete! Užijete si sváteční pohodu, zatímco se o všechno ostatní postarají profesionálové. Ve vybraných restauracích navíc v termínu 24.–26. prosince můžete vyzkoušet neobvyklou lahůdku, která zdobila slavnostní stoly první republiky – vánoční šneky. A pokud raději trávíte svátky v klidu domova, máme pro vás tip na dárek, který vaše blízké skutečně potěší.

Vánoce s Powerlogy: 7 tipů na dárek, který dodá energii i v nejtěžších chvílích

Vánoce jsou skvělou příležitostí, jak obdarovat své blízké něčím opravdu výjimečným. Ideálním tipem na prémiový dárek je Powerlogy – zdravé potraviny ze Slovenska. Dárky, které jsou zdrojem síly i pro ty nejnáročnější chvíle.

Experimentální piva Elektrárna budou nově ve vratných skleněných lahvích

Plzeňská značka experimentálních piv Elektrárna překlápí od začátku roku 2025 své skleněné třetinky do vratných zálohovaných lahví. Tato změna povede k významnému snížení emisí, ročně tak pivovar nevyprodukuje 10,67 tun CO2. Vratné skleněné lahve doplní v portfoliu další typy obalů – sudy a plechovky.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.