7. prosince 2025, svátek má Ambrož a Aenjamín
Berou od nás ingredience i michelinské restaurace

Berou od nás ingredience i michelinské restaurace

Po letech strávených ve Španělsku jsme se rozhodli přiblížit svým přátelům v České republice nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Z koníčku se brzo stala radostná práce.

353643978-729474032516944-6114813534030591676-n.jpg

Máme blog s vlastními super recepty a dalšími zajímavými články.

Španělská vína jsou vyhlášená plností, rafinovaností a sametovou ovocnou chutí, kterou vínům dodává ideální půda, klimatické podmínky a středomořské slunce. V naší nabídce naleznete nejlepší španělská vína od vyhlášených vinařů, ke kterým se rádi budete vracet obdobně jako stovky našich spokojených zákazníků.

379906406-796127839184896-3023017414095984075-n.jpg

Jamón Ibérico a Jamón Serrano jsou sušené vepřové šunky, které se vyrábí tradičním způsobem, kdy se maso nejprve naloží do nálevu z mořské soli, poté se omyje a následně suší. Jamón Serrano je šunka z bílého vepře, zatímco Jamón Ibérico je šunka z černého polodivokého prasete, která je charakteristická černým kopýtkem (pata negra). Jamón Ibérico de Bellota je šunka z prasat se speciální genetikou, žijících ve volném výběhu a krmených žaludy a bylinkami, tato šunka je považována za tu nejlepší na světě. Pokud hledáte nejvyhlášenější výrobce Jamónu Ibérico, je to rodinná farma Joselito.

edldd.jpg

Ve Španělsku se vyrábějí fantastické sýry v různých oblastech: La Mancha, Galicie, Baskicko, Kantabrie, Andalusie, Asturie, Exremadura, Baleárské a Kanarské ostrovy... Rozdílné klimatické a geografické podmínky společně s tradicí potom určují, jaké druhy sýrů se kde vyrábí. Lahodné ovčí sýry většinou zrají delší dobu od 3 do 18 měsíců a mají výraznější chuť. Sýry z kravského mléka jsou měkčí a jejich chuť je lehčí, ikdyž například Mahón z Menorky je velmi výrazný. Kozí sýry mohou být velmi aromaticky výrazné, ale také najdeme sýry velmi jemné. Mezi nejoblíbenější patří Manchego pro svou krémovou chuť, Mahón pro čistotu přírody a mořský vliv, faktory které vemi pozitivně ovlivňují kvalitu stravy zvířat nebo Cabrales, který zraje ve vápencových jeskyních, kde je velmi vlhko a působí na něj jeskynní kvasinky a plísně.

edddd.jpg

U nás najdete pečlivě vybrané delikatesy ze všech oblastí Španělska jako foie gras, lanýže a různé lanýžové speciality, několik druhů nakládaných i sušených hub, omáček, pesta či salsy. Chybět ale nesmí ani tradičními produkty jako olivy, konzervovaná zelenina a mořské plody z rodinných podniků Galície, Backicka a Kantábrie. Za vyzkoušení stojí zejména slávky, břitky, ančovičky, sardinky a tuńák. Tradiční zeleninou z Navarry obohatíte vaše recepty například o bílý chřest, papričky piquillo nebo nakládané artyčoky.

akce-sabores-cervenec-05.jpg

Máme i extra panenské olivové oleje, které patří mezi nejlepší na světě, Rincón de la Subbética, Masía el Altet nebo Full moon od Pago Baldios vždy dodají jídlu svou lahodnou chuť. Saláty výborně dochutí tradiční vinné octy typu Jerez, balsamico, sladké hrozinkové Arrope a octy ze šumivého vína.

Gurmánské kouzlení se neobejde bez správného a kvalitního vybavení. Nabízíme proto kuchyňské doplňky a vybavení jak pro domácnosti, tak pro gastro provozy.

387768794-810132537784426-1025553217174573682-n.jpg

Najdete u nás Rolls Royce mezi grily - inovativní Josper, který je kombinací grilu s troubou, a použivají ho i nejlepší šéfkuchaři světa René Redzepi, Ferrán Adria, Gordon Ramsay, Martin Berasategui, Joel Robouchon a další. Milovníky jamónu a uzenin nadchne naše široká nabídka automatických i manuálních kráječů Berkel. Společnost Victoria Arduino se již od roku 1905 specializuje na výrobu esspresso kávovarů té nejlepší kvality. Všechny kávovary Victoria Arduino jsou vyráběny manuálně, díky čemuž je zaručena originalita a osobitost každého kávovaru, který je vyroben. Kompletní luxusní zážitek jako z michelinské restaurace korunují pak ručně vyráběné designové talíře z dílny Luesma Vega.

www.edelikatesy.cz

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.

Typické momenty českých Vánoc, bez kterých si svátky neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých Vánoc?

Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně – čekáme s napětím na zlaté prasátko, ujídáme bramborový salát už u oběda a tajně doufáme, že kapr v trojobalu přežije do večera. Některé okamžiky českých Vánoc se prostě nemění – a možná právě proto je máme tolik rádi.

Vánoce v TADY CHUTNÁ: Čtyři restaurace, čtyři příběhy

Už jste ochutnali filet lososa podle Rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy? Nebo víte, co je Znojmo 2025? Tak to byste měli. Vánoce jsou obdobím, kdy se tradice setkávají s moderní kuchyní. A právě tuto kombinaci letos přináší šéfkuchař David Kalina spolu s týmem restaurací Tiskárna Národní, Tiskárna Jíndřišská, Mincovna a U Tellerů. Inspirují se prvorepublikovými kuchařkami, starými technikami a vůněmi, jen v moderním, hravém pojetí.

Víno chutná v každém ročním období

Možná si říkáte, že víno patří hlavně k létu a vinobraní – ale zkuste si ho vychutnat i jindy. Sklenka červeného v podzimních plískanicích zahřeje stejně jako teplá deka a v zimě víno dodá tu správnou slavnostní atmosféru. Mělnicko-Kokořínsko je s vínem historicky spjato, a i když vinice odpočívají, místní vinaři rozhodně nespí.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.