Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
2. května 2024, svátek má Zikmund
Berou od nás ingredience i michelinské restaurace

Berou od nás ingredience i michelinské restaurace

Po letech strávených ve Španělsku jsme se rozhodli přiblížit svým přátelům v České republice nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Z koníčku se brzo stala radostná práce.

353643978-729474032516944-6114813534030591676-n.jpg

Máme blog s vlastními super recepty a dalšími zajímavými články.

Španělská vína jsou vyhlášená plností, rafinovaností a sametovou ovocnou chutí, kterou vínům dodává ideální půda, klimatické podmínky a středomořské slunce. V naší nabídce naleznete nejlepší španělská vína od vyhlášených vinařů, ke kterým se rádi budete vracet obdobně jako stovky našich spokojených zákazníků.

379906406-796127839184896-3023017414095984075-n.jpg

Jamón Ibérico a Jamón Serrano jsou sušené vepřové šunky, které se vyrábí tradičním způsobem, kdy se maso nejprve naloží do nálevu z mořské soli, poté se omyje a následně suší. Jamón Serrano je šunka z bílého vepře, zatímco Jamón Ibérico je šunka z černého polodivokého prasete, která je charakteristická černým kopýtkem (pata negra). Jamón Ibérico de Bellota je šunka z prasat se speciální genetikou, žijících ve volném výběhu a krmených žaludy a bylinkami, tato šunka je považována za tu nejlepší na světě. Pokud hledáte nejvyhlášenější výrobce Jamónu Ibérico, je to rodinná farma Joselito.

edldd.jpg

Ve Španělsku se vyrábějí fantastické sýry v různých oblastech: La Mancha, Galicie, Baskicko, Kantabrie, Andalusie, Asturie, Exremadura, Baleárské a Kanarské ostrovy... Rozdílné klimatické a geografické podmínky společně s tradicí potom určují, jaké druhy sýrů se kde vyrábí. Lahodné ovčí sýry většinou zrají delší dobu od 3 do 18 měsíců a mají výraznější chuť. Sýry z kravského mléka jsou měkčí a jejich chuť je lehčí, ikdyž například Mahón z Menorky je velmi výrazný. Kozí sýry mohou být velmi aromaticky výrazné, ale také najdeme sýry velmi jemné. Mezi nejoblíbenější patří Manchego pro svou krémovou chuť, Mahón pro čistotu přírody a mořský vliv, faktory které vemi pozitivně ovlivňují kvalitu stravy zvířat nebo Cabrales, který zraje ve vápencových jeskyních, kde je velmi vlhko a působí na něj jeskynní kvasinky a plísně.

edddd.jpg

U nás najdete pečlivě vybrané delikatesy ze všech oblastí Španělska jako foie gras, lanýže a různé lanýžové speciality, několik druhů nakládaných i sušených hub, omáček, pesta či salsy. Chybět ale nesmí ani tradičními produkty jako olivy, konzervovaná zelenina a mořské plody z rodinných podniků Galície, Backicka a Kantábrie. Za vyzkoušení stojí zejména slávky, břitky, ančovičky, sardinky a tuńák. Tradiční zeleninou z Navarry obohatíte vaše recepty například o bílý chřest, papričky piquillo nebo nakládané artyčoky.

akce-sabores-cervenec-05.jpg

Máme i extra panenské olivové oleje, které patří mezi nejlepší na světě, Rincón de la Subbética, Masía el Altet nebo Full moon od Pago Baldios vždy dodají jídlu svou lahodnou chuť. Saláty výborně dochutí tradiční vinné octy typu Jerez, balsamico, sladké hrozinkové Arrope a octy ze šumivého vína.

Gurmánské kouzlení se neobejde bez správného a kvalitního vybavení. Nabízíme proto kuchyňské doplňky a vybavení jak pro domácnosti, tak pro gastro provozy.

387768794-810132537784426-1025553217174573682-n.jpg

Najdete u nás Rolls Royce mezi grily - inovativní Josper, který je kombinací grilu s troubou, a použivají ho i nejlepší šéfkuchaři světa René Redzepi, Ferrán Adria, Gordon Ramsay, Martin Berasategui, Joel Robouchon a další. Milovníky jamónu a uzenin nadchne naše široká nabídka automatických i manuálních kráječů Berkel. Společnost Victoria Arduino se již od roku 1905 specializuje na výrobu esspresso kávovarů té nejlepší kvality. Všechny kávovary Victoria Arduino jsou vyráběny manuálně, díky čemuž je zaručena originalita a osobitost každého kávovaru, který je vyroben. Kompletní luxusní zážitek jako z michelinské restaurace korunují pak ručně vyráběné designové talíře z dílny Luesma Vega.

www.edelikatesy.cz

 

ČTĚTE DÁLE

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!

Rozhovor se zakladatelem TOMCHAi, Tomášem Stankovským

Vše začalo u zakladatele Toma, který procestoval kus světa od Srí Lanky, přes Indii až do Nepál. Po cestě nacházel inspiraci, ochutnával místní speciality a získal myšlenku. Myšlenku cestovat a šířit východní holistický přístup skrze tento skvělý orientální nápoj.

Máme pro Vás křupavou novinku, nové bistro na Na chlebu.

Bistro se inspiruje jednoduchostí a komplexností chleba. Pár základních surovin, spousta péče, tvořivosti, trpělivosti, kuchařské zdatnosti, a… Voila! Skvělá, voňavá, křupavá a chutná věc je na světe.

Jeden z nejznámějších českých výživových poradců

Sezení na zadku, žádný pohyb a pojídání cukroví, vánočky, smaženého kapra, řízků, klobás, k tomu lavor bramborového salátu, chlebíčky, brambůrky a plno alkoholu… Tak nějak vypadalo posledních pár dní většiny z nás. Po tomto hodování se asi mnohým z nás protočily na váze panenky a padly nápady jako: »od prvního přestanu jíst a každý den budu dvě hodiny cvičit«. Je to ale správná cesta? Na to jsme se zeptali jednoho z nejznámějších českých výživových expertů Petra Havlíčka.

Proč se školit mimo pracoviště?

Efektivitu učení ovlivňuje spousta faktorů a místo je jedním z nich. Pořádání školení nebo workshopu pro zaměstnance mimo pracoviště má mnoho výhod a přínosů, které mohou zásadně ovlivnit produktivitu a spokojenost pracovníků. Proč je důležité, aby bylo místo mimo vaše obvyklé pracoviště?