Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. dubna 2024, svátek má Oto
Do Mariánek do lázní i na běžky

Do Mariánek do lázní i na běžky

Zima přináší do Mariánských Lázní ticho, klid a pohodu. Romantickou sněhovou atmosféru si můžete obohatit procházkou, lyžováním a večerním posezením v jedné z útulných restaurací či kaváren. Lázeňské místo obklopují rozlehlé náhorní plošiny s nadmořskou výškou 800–850 m. Díky jedinečným klimatickým a geografickým podmínkám lze poznat zasněžené Mariánské Lázně i jako „Ráj zimní lyžařské turistiky“.

Do Mariánských Lázní nemusíte jezdit pouze relaxovat do lázní. Využít můžete také nabídky Ski areálu Mariánské Lázně, který se důmyslně ukrývá téměř v centru města. Součástí areálu jsou dvě sjezdovky, na kterých můžete lyžovat jako začátečníci, ale i jako závodní lyžaři. Krátký, avšak velice prudký svah "Slalomák" je zařazen do červené, horní část dokonce do černé kategorie obtížnosti (délka 250 m, převýšení 72 m), druhý svah "Krakonoška" má mírnější sklon a modrou barvu (délka 1 200 m, převýšení 106 m).  Slalomák obsluhují dva moderní vleky s kapacitou 2 180 lidí za hodinu, zájemci o sjíždění Krakonošky se nahoru vyvážejí visutou lanovou dráhou se čtyřmi červenými kabinkami. 

Ski areál Mariánské Lázně nabízí kromě sjezdovek i 90 km strojově upravovaných běžeckých stop, které vás provedou po krásách Slavkovského lesa. Okruhy na golfovém hřišti a v jeho blízkosti jsou upravovány i za méně příznivých povětrnostních podmínek. Vydat se můžete k přírodní rezervaci Smraďoch, Farské kyselce, navštívit můžete Rájovskou myslivnu, Králův kámen či Kladskou. Pokud vás občerstvení a oběd v chatě s tyrolskou architekturou na Kladské nepostaví na nohy, můžete zpět dojet autobusem. V lázních vás pak jistě vzkřísí prameny mnoha železitých kyselek, léčivé ruce masérek a jako bonbónek si můžete zajít do divadla nebo na jiný kulturní program.

Další tipy v zimě
Adventní trh na kolonádě – každý adventní víkend od 10 do 20 hodin.

Kontakt:
Turistické informační centrum Mariánské Lázně
info@marianskelazne.cz, tel. 777 338 895
www.marianskelazne.cz

image006.jpg

ČTĚTE DÁLE

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

ÚSTECKÝ MAJÁLES ODTAJŇUJE HEADLINERY PRO ROK 2024 A POUŠTÍ DO OBĚHU LIMITOVANOU EDICI

Největší studentský festival v Ústeckém kraji, Ústecký Majáles, s nadšením oznámil hlavní hvězdy, které vystoupí na jejich akci v roce 2024. První jarní akce v kraji se těší, že přivítá 4. 5. 2024 v letním kině Ústí kapely JELEN A DIVOKEJ BILL! Fenomenální hudební interprety, kteří rozproudí dav a přinesou do Ústí úžasnou festivalovou atmosféru již po deváté, doplní hvězdná kapela Poletíme?, Pokáč a domácí neopomenutelní UDG.

Prozkoumejte historii Prátru v novém muzeu

Známý vídeňský zábavní park Prátr existuje už přes 250 let. Za tu dobu se stal nedílnou součástí života Vídeňanů a důležitým místem pro setkávání, návštěvu výstav i zábavu na pouťových atrakcích. Nyní se dočkal nového muzea. Stálá expozice umístěná v moderní a udržitelné budově v blízkosti obřího kola zve k prozkoumání historického vývoje parku, originálních artefaktů i kuriozit.

Prohlídky Plzeňského historického podzemí za svitu baterek

Na pouhé čtyři dny se návštěvníkům otevře cesta k objevování tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní pod západočeskou metropolí netradičně za svitu baterek. Speciální prohlídky Plzeňského historického podzemí, které zamíří i do běžně nepřístupné části podzemní chodby, se konají od čtvrtka 18. do neděle 21. dubna – vždy od 17 a 18 hodin.