20. prosince 2025, svátek má Dagmar
Invitaly: italská restaurace, za kterou se otočí i Franz Kafka

Invitaly: italská restaurace, za kterou se otočí i Franz Kafka

Pizzerie a restaurace Invitaly se nachází v samotném srdci Prahy, pár kroků od stanice metra Národní třída. Pokud si chcete užít skvělé italské jídlo, zde nešlápnete vedle. Zeptali jsme se provozního restaurace Ondřeje Macháčka, jak bylo složité se v gastrem přeplněné Praze prosadit a v čem spočívá tajemství úspěchu Invitaly.

about-invitaly_1.webp

Invitaly slibuje autentickou italskou kuchyni. Co přesně si pod tím návštěvník může představit?

Hlavně kvalitní dovezené italské suroviny, kvalitní přípravu jídel pod vedením našeho italského šéfuchaře (který dokonce několik let pracoval jako šéfkuchař na italské ambasádě v Kanadě) a jeho týmu, tradiční pojetí italské kuchyně a hlavně autentičnost, vášeň a lásku, které do každého jídla vkládáme.

inv3-dscf8067.jpg

Invitaly má, pokud jde o prostor, velmi čistý design. Jak dlouho jste hledali vhodnou tvář?

Náš majitel vždy snil o tom, že si chce dát v Praze pravé italské jídlo. V Praze je spousta italských restaurací, ale on chtěl pořád něco jiného. Proto se rozhodl, že si otevře svoji vlastní italskou restauraci, a to přímo v budově hotelu Golden Crown, kterou vlastní. Proto výběr místa nebyl zas tak složitý. S designem celé restaurace nám pomohl italský designér a možná i proto celá restaurace působí sice moderně, ale zároveň tradičně.

invitaly-praha-11.jpg

Jestli v Praze není o něco nouze, jsou to restaurace. Čím podle vás Invitaly vyniká?

Myslím si, že naše restaurace vyniká vynikající pastou, ale troufl bych si tvrdit, že náš největší „trhák“ je naše vynikající pizza! Dále bych zmínil naši obsluhu (většina personálu jsou přímo Italové, pozn. redakce), která se snaží každému návštěvníkovi vyjít ve všem vstříc.

279675412-104989685543488-6075475874704570854-n.jpg

Jste poměrně aktivní na Facebooku i Instagramu. V dnešní době se podobná komunikace jeví vyloženě potřebná. Cítíte, že bez sociálních sítí dnes nelze na gastroscéně fungovat?

Dle mého skromného názoru je to opravdu důležitá stránka marketingu. Na sociálních sítích pro- pagujeme restauraci, kde upozorňujeme na nové položky v menu, anebo přidáváme příspěvky v podobě denního menu (které lze nalézt i na na- šich webových stránkách, pozn. redakce). Upřímně v dnešní době je velmi jednoduché sledovat, kolik lidí Vám klikne na webové stránky anebo na „storíčko“ na Instagramu a musím říct, že ten rozdíl je značný. Na Instagramu budeme dokonce v blízké budoucnosti spouštět každoměsíční soutěž o voucher do naší restaurace. Doporučil bych každé začínající restauraci, aby byla na sociálních sítích hodně aktivní a nepodcenila jejich sílu a dopad.

inv3-dscf8146.jpg

Pokud bych si chtěl celý podnik pronajmout na soukromou akci, hádám, že to nebude problém...

Máte pravdu. Rozhodně to není problém. Na tyto situace jsme připraveni a můžeme pro klienty uzavřít celou restauraci. Máme připravených několik variant menu, ale hlavně musím říct, že pokud někdo chce uspořádat soukromé akce, tak je děláme vyloženě dle přání a požadavků klienta. Řídíme se motem „nic není nemožné“.

290035689-123525957023194-2452810737840787639-n-1.jpg

Z ulice se za vámi otáčí i Franz Kafa, tomu se říká spokojený zákazník! :) Ale vážně, co byste si přál, aby si návštěvníci z Invitaly odnesli?

Franz Kafa je náš stálý host (smích), ale teď vážně, přál bych si, aby každý zákazník, který se rozhodne u nás utratit své peníze, odešel nadšený a s pocitem, že to za to stálo a že se určitě vrátí zpět anebo že nás například doporučí svým známým.

invitaly-praha-9.jpg

A poslední, trochu zákeřná otázka - které jídlo z menu je vaše nejoblíbenější a proč?

Určitě jakákoliv naše pizza, ale konktrétně musím zmínit pizzu Bologna, protože jsem poprvé ochutnal tuto kombinaci (parmazánu, mortadely, pistácií a stracciatelly) až v naší restauraci a instantně jsem se do ní zamiloval.

339115346-1339572153285397-300554602961666057-n.jpg

www.invitaly.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

U Váhy: 300 let pražských příběhů a poctivé české kuchyně

Na Smíchově, jen pár minut od centra, stojí dům, který vítá hosty už víc než 310 let. Hostinec U Váhy není další turistická zastávka v centru – je to skutečný pražský hostinec s rodinným příběhem, poctivou českou kuchyní a atmosférou, díky které se i cizinec cítí jako štamgast.

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.