2. července 2025, svátek má Patricie
Invitaly: italská restaurace, za kterou se otočí i Franz Kafka

Invitaly: italská restaurace, za kterou se otočí i Franz Kafka

Pizzerie a restaurace Invitaly se nachází v samotném srdci Prahy, pár kroků od stanice metra Národní třída. Pokud si chcete užít skvělé italské jídlo, zde nešlápnete vedle. Zeptali jsme se provozního restaurace Ondřeje Macháčka, jak bylo složité se v gastrem přeplněné Praze prosadit a v čem spočívá tajemství úspěchu Invitaly.

about-invitaly_1.webp

Invitaly slibuje autentickou italskou kuchyni. Co přesně si pod tím návštěvník může představit?

Hlavně kvalitní dovezené italské suroviny, kvalitní přípravu jídel pod vedením našeho italského šéfuchaře (který dokonce několik let pracoval jako šéfkuchař na italské ambasádě v Kanadě) a jeho týmu, tradiční pojetí italské kuchyně a hlavně autentičnost, vášeň a lásku, které do každého jídla vkládáme.

inv3-dscf8067.jpg

Invitaly má, pokud jde o prostor, velmi čistý design. Jak dlouho jste hledali vhodnou tvář?

Náš majitel vždy snil o tom, že si chce dát v Praze pravé italské jídlo. V Praze je spousta italských restaurací, ale on chtěl pořád něco jiného. Proto se rozhodl, že si otevře svoji vlastní italskou restauraci, a to přímo v budově hotelu Golden Crown, kterou vlastní. Proto výběr místa nebyl zas tak složitý. S designem celé restaurace nám pomohl italský designér a možná i proto celá restaurace působí sice moderně, ale zároveň tradičně.

invitaly-praha-11.jpg

Jestli v Praze není o něco nouze, jsou to restaurace. Čím podle vás Invitaly vyniká?

Myslím si, že naše restaurace vyniká vynikající pastou, ale troufl bych si tvrdit, že náš největší „trhák“ je naše vynikající pizza! Dále bych zmínil naši obsluhu (většina personálu jsou přímo Italové, pozn. redakce), která se snaží každému návštěvníkovi vyjít ve všem vstříc.

279675412-104989685543488-6075475874704570854-n.jpg

Jste poměrně aktivní na Facebooku i Instagramu. V dnešní době se podobná komunikace jeví vyloženě potřebná. Cítíte, že bez sociálních sítí dnes nelze na gastroscéně fungovat?

Dle mého skromného názoru je to opravdu důležitá stránka marketingu. Na sociálních sítích pro- pagujeme restauraci, kde upozorňujeme na nové položky v menu, anebo přidáváme příspěvky v podobě denního menu (které lze nalézt i na na- šich webových stránkách, pozn. redakce). Upřímně v dnešní době je velmi jednoduché sledovat, kolik lidí Vám klikne na webové stránky anebo na „storíčko“ na Instagramu a musím říct, že ten rozdíl je značný. Na Instagramu budeme dokonce v blízké budoucnosti spouštět každoměsíční soutěž o voucher do naší restaurace. Doporučil bych každé začínající restauraci, aby byla na sociálních sítích hodně aktivní a nepodcenila jejich sílu a dopad.

inv3-dscf8146.jpg

Pokud bych si chtěl celý podnik pronajmout na soukromou akci, hádám, že to nebude problém...

Máte pravdu. Rozhodně to není problém. Na tyto situace jsme připraveni a můžeme pro klienty uzavřít celou restauraci. Máme připravených několik variant menu, ale hlavně musím říct, že pokud někdo chce uspořádat soukromé akce, tak je děláme vyloženě dle přání a požadavků klienta. Řídíme se motem „nic není nemožné“.

290035689-123525957023194-2452810737840787639-n-1.jpg

Z ulice se za vámi otáčí i Franz Kafa, tomu se říká spokojený zákazník! :) Ale vážně, co byste si přál, aby si návštěvníci z Invitaly odnesli?

Franz Kafa je náš stálý host (smích), ale teď vážně, přál bych si, aby každý zákazník, který se rozhodne u nás utratit své peníze, odešel nadšený a s pocitem, že to za to stálo a že se určitě vrátí zpět anebo že nás například doporučí svým známým.

invitaly-praha-9.jpg

A poslední, trochu zákeřná otázka - které jídlo z menu je vaše nejoblíbenější a proč?

Určitě jakákoliv naše pizza, ale konktrétně musím zmínit pizzu Bologna, protože jsem poprvé ochutnal tuto kombinaci (parmazánu, mortadely, pistácií a stracciatelly) až v naší restauraci a instantně jsem se do ní zamiloval.

339115346-1339572153285397-300554602961666057-n.jpg

www.invitaly.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

3.7.2025 - 6.7.2025

Sabor latino Praha 2025

15.6.2025 - 31.8.2025

Nové à la carte menu

18.10.2025 - 19.10.2025

Guilty Pleasure Food Festival

11.5.2025 - 31.8.2025

NEDĚLNÍ KAČER Z DOMBES

ČTĚTE DÁLE

Autentista Wine and Champagne Bar: Autentický zážitek v srdci Prahy

V historickém centru Prahy, na Řetězové ulici, se nachází Autentista Wine and Champagne Bar, který nabízí jedinečný zážitek pro milovníky vína. Tento bar se specializuje na autentická vína, která zahrnují jak lokální moravská a česká vína, tak i světové naturální vinařské špičky.

Restaurace Marina Ristorante: Na talíři Itálie a za oknem Hrad i Karlův most

Jen pár kroků od historického centra Prahy, na Alšově nábřeží u Mánesova mostu, se otevírá jeden z nejúchvatnějších pohledů na Pražský hrad a Karlův most. A co teprve, když z břehu vstoupíte na palubu lodi, která tady kotví! To se pak k okouzlující vyhlídce z hladiny Vltavy přidá ještě vytříbený gastronomický zážitek. Italská restaurace Marina Ristorante je vyhlášená skvělou kuchyní z čerstvých surovin, unikátní atmosférou a profesionálním servisem. Zkrátka ideální místo pro klidnou rodinnou večeři, romantické posezení i nezapomenutelnou oslavu.

Pivovar Radegast pokračuje v boji o vodu. Dobrovolníkům rozdá 2030 sudů na zadržení dešťovky

Pivovar Radegast pokračuje v plnění svého závazku, že do roku 2030 zadrží v krajině více vody, než kolik na výrobu piva spotřebuje. V letošním roce zahajuje ve spolupráci s iniciativou Ukliďme Česko výzvu k úklidu vodních toků a okolí, do které se mohou zapojit lidé z celé České republiky. Mezi nejaktivnější účastníky hodlá pivovar rozdat 2030 sudů na zadržení dešťové vody. To vše s cílem zadržovat vodu v krajině a bojovat se suchem.

KOGO Havelská

V srdci Starého Města se už 30 let píše příběh jedné z nejikoničtějších italských restaurací v Praze – Kogo Havelská.

Volba sládků se mění na Speciály z Prazdroje. Nabídku speciálních piv si sestaví sami hospodští

Plzeňský Prazdroj mění od května svůj program pivních speciálů. Projekt Volba sládků, který každý měsíc nabízel v limitované edici jedno speciální pivo ve vybraných hospodách a restauracích v Česku a na Slovensku, nahrazuje novým programem s názvem Speciály z Prazdroje. Ten nabídne hospodským možnost sestavit si vlastní kalendář pivních speciálů na míru. Vybírat budou moci během roku dohromady z deseti druhů piva ze stálé i sezónní nabídky.

Z pole les: NKT a Home for Trees mění krajinu i vztahy

Na kraji malých Mokrovrat leží pole. Dříve tu nic nežilo – půda byla třikrát zoraná, opuštěná, bez života. Ale letos na jaře se to změnilo. Do brázd mezi zbytky staré ornice se zasunula první sazenice. A hned za ní další. A pak další. Tři tisíce borovic, dubů a douglasek. Strom za stromem. Ruka v ruce – zaměstnanci a zákazníci společnosti NKT, společně s neziskovou organizací Home for Trees, opět zasadili nový kus budoucnosti.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.