Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav
Invitaly: italská restaurace, za kterou se otočí i Franz Kafka

Invitaly: italská restaurace, za kterou se otočí i Franz Kafka

Pizzerie a restaurace Invitaly se nachází v samotném srdci Prahy, pár kroků od stanice metra Národní třída. Pokud si chcete užít skvělé italské jídlo, zde nešlápnete vedle. Zeptali jsme se provozního restaurace Ondřeje Macháčka, jak bylo složité se v gastrem přeplněné Praze prosadit a v čem spočívá tajemství úspěchu Invitaly.

about-invitaly_1.webp

Invitaly slibuje autentickou italskou kuchyni. Co přesně si pod tím návštěvník může představit?

Hlavně kvalitní dovezené italské suroviny, kvalitní přípravu jídel pod vedením našeho italského šéfuchaře (který dokonce několik let pracoval jako šéfkuchař na italské ambasádě v Kanadě) a jeho týmu, tradiční pojetí italské kuchyně a hlavně autentičnost, vášeň a lásku, které do každého jídla vkládáme.

inv3-dscf8067.jpg

Invitaly má, pokud jde o prostor, velmi čistý design. Jak dlouho jste hledali vhodnou tvář?

Náš majitel vždy snil o tom, že si chce dát v Praze pravé italské jídlo. V Praze je spousta italských restaurací, ale on chtěl pořád něco jiného. Proto se rozhodl, že si otevře svoji vlastní italskou restauraci, a to přímo v budově hotelu Golden Crown, kterou vlastní. Proto výběr místa nebyl zas tak složitý. S designem celé restaurace nám pomohl italský designér a možná i proto celá restaurace působí sice moderně, ale zároveň tradičně.

invitaly-praha-11.jpg

Jestli v Praze není o něco nouze, jsou to restaurace. Čím podle vás Invitaly vyniká?

Myslím si, že naše restaurace vyniká vynikající pastou, ale troufl bych si tvrdit, že náš největší „trhák“ je naše vynikající pizza! Dále bych zmínil naši obsluhu (většina personálu jsou přímo Italové, pozn. redakce), která se snaží každému návštěvníkovi vyjít ve všem vstříc.

279675412-104989685543488-6075475874704570854-n.jpg

Jste poměrně aktivní na Facebooku i Instagramu. V dnešní době se podobná komunikace jeví vyloženě potřebná. Cítíte, že bez sociálních sítí dnes nelze na gastroscéně fungovat?

Dle mého skromného názoru je to opravdu důležitá stránka marketingu. Na sociálních sítích pro- pagujeme restauraci, kde upozorňujeme na nové položky v menu, anebo přidáváme příspěvky v podobě denního menu (které lze nalézt i na na- šich webových stránkách, pozn. redakce). Upřímně v dnešní době je velmi jednoduché sledovat, kolik lidí Vám klikne na webové stránky anebo na „storíčko“ na Instagramu a musím říct, že ten rozdíl je značný. Na Instagramu budeme dokonce v blízké budoucnosti spouštět každoměsíční soutěž o voucher do naší restaurace. Doporučil bych každé začínající restauraci, aby byla na sociálních sítích hodně aktivní a nepodcenila jejich sílu a dopad.

inv3-dscf8146.jpg

Pokud bych si chtěl celý podnik pronajmout na soukromou akci, hádám, že to nebude problém...

Máte pravdu. Rozhodně to není problém. Na tyto situace jsme připraveni a můžeme pro klienty uzavřít celou restauraci. Máme připravených několik variant menu, ale hlavně musím říct, že pokud někdo chce uspořádat soukromé akce, tak je děláme vyloženě dle přání a požadavků klienta. Řídíme se motem „nic není nemožné“.

290035689-123525957023194-2452810737840787639-n-1.jpg

Z ulice se za vámi otáčí i Franz Kafa, tomu se říká spokojený zákazník! :) Ale vážně, co byste si přál, aby si návštěvníci z Invitaly odnesli?

Franz Kafa je náš stálý host (smích), ale teď vážně, přál bych si, aby každý zákazník, který se rozhodne u nás utratit své peníze, odešel nadšený a s pocitem, že to za to stálo a že se určitě vrátí zpět anebo že nás například doporučí svým známým.

invitaly-praha-9.jpg

A poslední, trochu zákeřná otázka - které jídlo z menu je vaše nejoblíbenější a proč?

Určitě jakákoliv naše pizza, ale konktrétně musím zmínit pizzu Bologna, protože jsem poprvé ochutnal tuto kombinaci (parmazánu, mortadely, pistácií a stracciatelly) až v naší restauraci a instantně jsem se do ní zamiloval.

339115346-1339572153285397-300554602961666057-n.jpg

www.invitaly.cz

ČTĚTE DÁLE

FIREMNÍ VEČÍRKY V H&HOTELS: ODPOČINEK, PODĚKOVÁNÍ A BUDOVÁNÍ VZTAHŮ NA TŘECH SKVĚLÝCH MÍSTECH!

Firemní večírky představují víc než jen společen- skou událost, jsou klíčem k ocenění zaměstnanců a posílení vztahů s partnery. Uspořádání perfekt- ního večírku může být výzvou, ale s našimi tipy na místa v H&Hotels group, si užijete kompletní servis včetně cateringu a stylového ubytování.

Otevírají se unikátní secesní prostory na Hlavním nádraží, oživí je Foyer Café

Secesní prostory ve Fantově budově na Hlavním nádraží v Praze se otevírají veřejnosti. V nově zrestaurovaném křídle budovy zahajuje provoz kavárna Foyer Café. Podnik láká na čerstvé pečivo typu viennoiseries, vyladěné kanapky, sendviče na cestu i kvalitní šampaňské a víno. Klidné posezení v kavárně přímo na nádraží potěší všechny milovníky architektury, gastronomie i samotné cestující.

V Praze naživo zazní hity kapely Fleetwood Mac

Fanoušci americko-anglické rockové formace Fleetwood Mac si budou moci své oblíbené hity znovu vychutnat naživo. V pražském Kongresovém centru je 22. září 2024 zahraje výběr hudebníků vystupujících pod názvem Rumours of Fleetwood Mac.

Červnový festival Pivo na Náplavce představí 40 minipivovarů

Pivo na Náplavce – oblíbený degustační festival zlatavého moku se v letošním roce bude konat 14. a 15. června na Rašínově nábřeží. Účastnit se ho budou stálice i nováčci, na pravém břehu Vltavy se představí 40 zástupců českých minipivovarů. Součástí festivalu budou i stánky s jídlem, pivní bleší trh a několik koncertů.

VINAŘSTVÍ U MLÝNKŮ

Kapacita sklepa je 170 míst a nabízí tak prostor pro větší akce, pro soukromé akce menšího rozsahu je připraven sklepní salonek s kapacitou 20 míst.

Nové Bistro U Býka v centru Prahy: Ty nejlepší česko-slovenské chutě od snídaně do večeře

Pražská gastronomická mapa se rozrostla o nový cíl. Bistro U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží na jednom místě nabízí to nejchutnější nejen ze Slovenska. Čerstvé uzeniny, speciality z masa či ryb podle originálních receptur, klasické saláty, ale také polévky, guláš, burgery... V moderním československém Bistru U Býka je každý den na výběr z kvalitních chlazených i teplých jídel určených pro konzumaci v bistru či k zakoupení s sebou.