22. března 2025, svátek má Leona

Cukrárna Hájek a Boušová, s.r.o. - Ovocný Světozor

Adresa:
Vodičkova 791/39, Praha 1 11000
Telefon:
224946826 774444874

Otevírací doba

Pondělí
08:30 - 20:00
Úterý
08:30 - 20:00
Středa
08:30 - 20:00
Čtvrtek
08:30 - 20:00
Pátek
08:30 - 20:00
Sobota
09:00 - 20:00
Neděle
11:00 - 20:00
Právě je otevřeno

Poskytované služby

Jídlo s sebou

Firma Hájek a Boušová, spol. s r.o. byla založena počátkem roku 1992. Jednalo se vlastně o plynulé navázání na dlouholetou tradici Ovocných lahůdek Světozor sahající až do poloviny 70. let minulého století.

Základním předmětem její činnosti je provozování sítě cukráren na území hlavního města Prahy a blízkého okolí pod jednotným názvem Ovocný Světozor. Za prioritu považuje spokojenost nakupujících; provozovny má proto otevřeny sedm dní v týdnu, až na nepatrné výjimky, po celý rok. S počtem více než 130 zaměstnanců absolvujících průběžně mimo jiné i školení s důrazem kladeným na orientaci na zákazníka s jeho potřebami a přáními poskytuje služby řadící se v daném oboru k nejlepším.

Již ze samotného pojmenování vyplývá zaměření cukráren spočívající především ve výrobě a prodeji ovocných dobrot, z nichž nejproslulejší je točená banánová a jahodová zmrzlina. Vyhlášené jsou i agarované ovocné dorty a zmrzlinové poháry. V nabídce je ovšem i nepřeberné množství šlehačkových a tvarohových dortů, cukrářského pečiva, palačinek a vaflí, přičemž dortové korpusy a cukrářské pečivo pochází z vlastní pekárny. To vše doplňují lahůdky – obložené chlebíčky a chleby, briošky, plněné houstičky, croissanty, cereální rohlíky.

Samozřejmostí je používání výhradně kvalitních surovin od ověřených dodavatelů, dodržování správné hygienické a výrobní praxe s kontrolními postupy na principech HACCP zaručujícími nezávadnost produktů. V žádné z cukráren nechybí dostatečný výběr teplých i studených nápojů; káva, čaj, grog, horká čokoláda, mléčné koktejly, sorbety, šťávy z čerstvého ovoce a nealko značky Coca Cola. Neméně významná je výroba jedinečné hlubokozmrazené zmrzliny mnoha druhů, která je prodávána pouze ve vlastních provozovnách v různě velkém balení, a tak jako i dorty, dodávána vybraným hotelům, restauracím, kavárnám a cukrárnám.

Navštivte Ovocný Světozor. Uděláme vše proto, abyste odcházeli s myšlenkou na návrat.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Tacos, mole, ceviche i BBQ. V Holešovicích otevřela nová restaurace – Mexická

Na gastronomické mapě Prahy přibývá místo, které láká vůněmi a barevnou kuchyní. Restaurace Mexická, nejnovější projekt z dílny gastroaliance Together, přináší mexickou atmosféru do dynamicky se rozvíjející pražské čtvrti. Hosté se mohou těšit na ručně vyráběné kukuřičné tortilly, bohaté mole, čerstvé ceviche i BBQ maso připravované ve smokeru.

Oslavy 130 let Holešovické tržnice v gurmánském stylu!

Přijďte si do Holešovické tržnice zavzpomínat i nasát čerstvou energii. Připravované akce vás naladí gurmánsky a zavedou na kulinářský obřad i denní kázání. A kdo si pospíší s nákupem vstupenek, zažije mši v podání Kryštofa Bartoše!

KAM NA PRAVOU NEAPOLSKOU PIZZU? DO ROSSOPOMODORO!

Pokud jste někdy ochutnali pravou neapolskou pizzu, určitě si ji pamatujete. Její jedinečnost spočívá nejen v kvalitních ingrediencích, ale i v tradičním způsobu přípravy a pečení, díky čemuž má nezaměnitelnou chuť. Pokud chcete autentický zážitek, nemusíte cestovat do Neapole – v Praze, konkrétně v nově otevřené pobočce Rossopomodoro na Vinohradech, si můžete vychutnat skutečnou neapolskou pizzu. Tato pobočka je druhá v pořadí a jejím majitelem je Alberto Lagorio, se kterým jsme si povídali o tom, co stojí za úspěchem jeho konceptu.

Popeyes začíná s expanzí v regionech, první na řadě jsou České Budějovice

České Budějovice, 28. února – Popeyes míří na jih Čech. Nová restaurace otevře během několika týdnů v IGY centru, největším nákupním centru v Českých Budějovicích i v celých jižních Čechách, přitom v dochozí vzdálenosti od historického centra města. Zároveň je to poprvé, co řetězec otevírá pobočku v nákupním centru.

Národní kolo proslulé kuchařské soutěže BOCUSE D'OR bude poprvé hostit Grandhotel Pupp

Tuzemská gastroscéna žije v očekávání velké události – 2. ročníku českého národního kola Bocuse d’Or, nejprestižnější, ale také nejtěžší kuchařské soutěže na světě. Vrcholné kuchařské klání se uskuteční za účasti laické i odborné veřejnosti od 30. června do 1. července v legendárním Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Do soutěžních kuchyní se postaví šest mladých profesionálních kuchařů se svými týmy, aby před zraky diváků během 5 hodin a 35 minut kompletně připravili dva teplé pokrmy dle zadání. Vítěz získá prestižní titul a šanci postoupit do evropského kola Bocuse d’Or, ze kterého vede cesta do světového finále. Národní kolo ozdobí bohatý doprovodný program plný mimořádných gastronomických zážitků.

Zažijte Olomoucký tvarůžkový festival

Nejen milovníci tvarůžků se mají na co těšit. První dubnový víkend totiž centrum Olomouce už poosmé zaplní a hlavně provoní Olomoucký tvarůžkový festival. Přijďte si užít největší gastronomickou událost v Olomouci. Poznačte si v kalendáři víkend 5. a 6. dubna od 10 do 18 hodin!
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.