Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav
Kutná Hora aneb když jeden den nestačí

Kutná Hora aneb když jeden den nestačí

Díky své poloze je Kutná Hora dostupná jednoduše ze všech koutů České republiky. Město vás ohromí velkým množství historických památek obklopených rozmanitou přírodou, bohatým kulturním programem a všudypřítomnou pohodovou atmosférou.

1-4-pr-autor-lenka-dytrychov.JPG

Malebná zákoutí a okolní kutnohorské zajímavosti se dají objevovat i jinak než pěšky nebo autem. Jeden den na poznávání Kutné Hory nestačí, proto je nejlepší zde strávit prodloužený víkend, najít si ve městě pěkné ubytování, dobře se najíst v jednom z místních podniků a trochu si zasportovat na Kutnohorských kolech. Kola včetně potřebného vybavení si můžete vypůjčit na městském informačním centru na vlakovém nádraží a na Palackého náměstí na městském infocentru v Sankturinovském domě.

Sankturinovský dům rozhodně nenechte bez povšimnutí, kromě infocentra navštivte tamější Galerii Felixe Jeneweina zaměřenou na moderní umění a působivé expozice alchymie a renesančních věd. V podzemí se ponoříte do bádání dávných alchymistů, v podkroví domu zhlédnete krátký interaktivní film o vývoji Kutné Hory a ve věži objevíte působivou krouženou klenbu - snad nejcennější prvek z celého Sankturinovského domu. Vězte, že jedna návštěva vám stačit nebude!

klenba-sankturinovskeho-domu-foto-jiri-coubal.jpg

K prodlouženému víkendu v Kutné Hoře vybízí i zdejší kultura, např. jeden z nejznámějších středověkých festivalů v České republice - Královské stříbření Kutné Hory. Festival v letošním roce oslaví o víkendu 22. - 23. června kulatý 30. ročník. Přijeďte do Kutné Hory již o den dříve a připravte se patřičně na tu správnou středověkou atmosféru. Návštěvníci budou moci potkat krále Václava IV. a jeho choť Žofii, pobaví se na turnaji, při soubojích, na středověkém trhu i při tanci nebo pohodují s kouzelníkem Žitem. Malé návštěvníky potěší soutěžní aktivity.

www.kutnahora.cz

Informační centrum Města Kutná Hora, Sankturinovský dům

ČTĚTE DÁLE

BOTANICKÁ ZAHRADA V LIBERCI VÁS OHROMÍ

Botanická zahrada v Liberci je nejstarší botanickou zahradou v České republice. Její historie sahá až do roku 1875. Komplex devíti expozičních skleníků v sobě skrývá exotické rostliny z celého světa.

Opava slaví 800. Buďte u toho!

„Perla Slezska“ v letošním roce slaví úctyhodných 800 let. Městská práva jí přiřknul Přemysl Otakar I. dekretem v roce 1224 a od té doby zažila mnohé.
Reklama
reklama

TÁBORSKÉ KULTURNÍ LÉTO

Město Tábor v létě nabídne rozmanité kulturní akce. Těšit se můžete na stálice letního programu Jazzový Tábor a festival pouličního divadla Komedianti v ulicích. Rekonstrukcí historické bitvy vzdáme hold husitskému hejtmanu Janu Žižkovi, jenž skonal právě před 600 lety.

DEADPOOL & WOLVERINE

Nemá smysl předstírat, že o tomhle filmu něco opravdu víme. Studia Marvel/Disney drží celý příběh pod pokličkou a jistí jsme si jenom tím, že ukecaný žoldák ve filmu spojí síly s verzí Wolverina, který ve svém vesmíru nedokázal uspět.

Vítejte v parku DinoLive!

Tento fascinující park v Praze nabízí setkání s více než 70 pohyblivými dinosaury v životních velikostech, z nichž někteří dosahují délky až 18 metrů!