Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav
Mělník slaví 750 let a vy můžete být u toho!

Mělník slaví 750 let a vy můžete být u toho!

Pokud se rozhodnete zavítat na Mělnicko, klidně můžete nechat automobil doma, protože dopravní obslužnost vlakem či busem je na Mělnicko-Kokořínsku dobrá, navíc si ušetříte čas a nepříjemné chvilky hledáním volných parkovacích míst.

6b69ed8f-fa0e-4ac8-b902-f7fc8e92ced8.jpgFoto: město Mělník

Ale pokud přece, zaparkujte auto na Mělníku a pojďte objevovat věnné město českých královen, které letos slaví 750 letod první zmínky. V průběhu roku je připraven bohatý kulturní či gastronomický program www.melnik750.cz. Za návštěvu stojí mělnické podzemí s nejširší studnou, středověky svět vám zprostředkuje i originální videomapping, vstup je z Turistického informačního centra v ulici Legionářů www.ticmelnik.cz Neopomeňte návštěvu zámku či Regionálního muzea v Mělníku s expozicemi věnovanými historii kočárků, vinařství a hračkám. Tradičně bohatý kulturní letní program připravilo i Mělnické kulturní centrum. www.mekul.cz

51d9f960-7c83-448b-8999-44a9c6e5760b.jpgFoto: město Mělník

A až se dosyta vynadíváte na ikonický pohled soutoku Labe s Vltavou, ochutnejte něco z vodní turistiky. V letní sezonně jsou provozovány od středy do neděle výletní okružní plavby lodí Fidelio do Obříství a Hořína. Loď Fidelio je možno pronajmout i pro soukromé akce www.fidelio1.cz. Pokud si na vodě poradíte a máte chuť strávit na ní více času, je možné v Půjčovně Plavidel Mělník zapůjčit člun, kajutovou loď či hausbót www.pujcovna-plavidel.cz. Nově zahajuje činnosti i půjčovna lodí, člunů a hasbótů www.lode-melnik.cz. Přístav Mělník je od sezony 2024 domovskou jejich bází pro lodě vyplouvající na dolní a střední Labe i na dolní Vltavu ku Praze. Stání lodí k předání je na bazénu České přístavy, a.s., mola k vyvázání lodí pro posádky budou umístěna na pravém břehu Labe v dohledu vinařství Bettiny Lobkowicz. V přístavišti je i vyhrazené parkoviště pro zákazníky Lodě-Česko. Bude na vás, kolik času se rozhodnete na vodě strávit.

více na www.melnicko-kokorinsko.cz

ČTĚTE DÁLE

BOTANICKÁ ZAHRADA V LIBERCI VÁS OHROMÍ

Botanická zahrada v Liberci je nejstarší botanickou zahradou v České republice. Její historie sahá až do roku 1875. Komplex devíti expozičních skleníků v sobě skrývá exotické rostliny z celého světa.

Opava slaví 800. Buďte u toho!

„Perla Slezska“ v letošním roce slaví úctyhodných 800 let. Městská práva jí přiřknul Přemysl Otakar I. dekretem v roce 1224 a od té doby zažila mnohé.
Reklama
reklama

TÁBORSKÉ KULTURNÍ LÉTO

Město Tábor v létě nabídne rozmanité kulturní akce. Těšit se můžete na stálice letního programu Jazzový Tábor a festival pouličního divadla Komedianti v ulicích. Rekonstrukcí historické bitvy vzdáme hold husitskému hejtmanu Janu Žižkovi, jenž skonal právě před 600 lety.

DEADPOOL & WOLVERINE

Nemá smysl předstírat, že o tomhle filmu něco opravdu víme. Studia Marvel/Disney drží celý příběh pod pokličkou a jistí jsme si jenom tím, že ukecaný žoldák ve filmu spojí síly s verzí Wolverina, který ve svém vesmíru nedokázal uspět.

Kunovice se vrátí do zlatého věku letectví. Na přehlídce tam představí jedinečnou kolekci uniforem ČSA

Letecké muzeum v Kunovicích bude v sobotu 20. 7. večer patřit fanynkám a fanouškům módy, uniforem a Československých aerolinií. V rámci jedinečné přehlídky nazvané "ČSA se vrací do Kunovic!" tam modelky a modelové předvedou historii této letecké společnosti zhmotněnou v dobových stejnokrojích palubního personálu.