Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
25. dubna 2024, svátek má Marek
Na největším bitcoinovém veletrhu v Evropě se v Praze představí i hvězdný Michael Saylor

Na největším bitcoinovém veletrhu v Evropě se v Praze představí i hvězdný Michael Saylor

Přes 80 vystavujících firem, 100 speakerů z celého světa, mezi nimi i jedna z nejslavnějších postav bitcoinového světa Michael J. Saylor, tři dny nabité přednáškami a workshopy a k tomu 10 tisíc návštěvníků. Za měsíc proběhne v Praze první ročník veletrhu BTC Prague, největší a nejvýznamnější akce v Evropě. S promokódem MOON máš 10% slevu na nákup vstupenek!

Platné i pro BTC Prague 2024. S promokódem MOON máš 10% slevu na nákup vstupenek!

338202072-773003890729598-1184077121848341934-n.jpg

Patří mezi nejvlivnější bitcoinové maximalisty a hlavní postavy kryptosvěta. Američan Michael J. Saylor založil společnost MicroStrategy, která pravidelně nakupuje bitcoiny na stranu firemních aktiv a která je s majetkem 132 tisíc bitcoinů z pohledu kryptoměn nejbohatší firmou světa, a teď vůbec poprvé se jako speaker představí v Evropě. Stane se tak v rámci veletrhu BTC Prague, bitcoinové události roku, která proběhne ve dnech 8.–10. června v Praze na výstavišti PVA Letňany.

“Michael má skvělou reputaci a silné a konzistentní názory, které mají v bitcoinové komunitě velkou váhu, navíc je to člověk, který otevřel dveře adopci bitcoinu i tradičními firmami. Proto jsem rád, že se nám ho povedlo přesvědčit, aby poprvé v Evropě vystoupil právě na naší akci,” pochvaluje si Martin Kuchař, jeden z pořadatelů BTC Prague, která nebude mít s odhadovaným počtem 10 tisíc návštěvníků obdoby nejen v Česku, ale i v Evropě.

333994924-177368128385200-5623784651596554764-n.jpg

Kromě Saylora přijala pozvání na největší čistě bitcoinový veletrh v Evropě řada dalších osobností bitcoinového světa v čele se CEO společnosti Blockstream Dr. Adamem Backem, spoluzakladatelem SatoshiLabs Markem Palatinem nebo Robertem Breedlovem, autorem populárního podcastu “What is Money?”. Česko-anglický program nabídne během tři nabytých dní spoustu podnětných myšlenek podnikatelů, výzkumníků, influencerů, filozofů, developerů a milovníků svobody.

331483452-1264183691109369-8005291689416096906-n.jpg

Paralelně s programem na pódiu bude probíhat samotný veletrh, v jehož rámci se představí přes 80 společností, které se zaměřují na budování bitcoinové infrastruktury, ať už jde o hardwarové a softwarové peněženky, nástroje na těžbu, směnárny nebo třeba pípy na čepování piva s napojením na Lightning Network. Ambicí pořadatelů BTC Prague je totiž oslovit nejen zkušené fanoušky bitcoinu, ale především ty, kteří o bitcoinu sice mají povědomí, ale nejsou v něm tolik aktivní – a následně je celým procesem provést.

“V současné složité ekonomické situaci, kdy na nás všechny doléhají důsledky inflace, nejistoty kolem stability bank nebo vysoké úrokové sazby, se ukazuje, že bitcoin je něco jako záchranný člun. Rozhodně je dnes riskantnější žádný nemít, než ho mít. Proto se chceme hodně zaměřit i na nováčky, abychom jim ulehčili vstup do bitcoinového světa a prakticky jim ukázali, jak na to,” říká Martin Kuchař.

btc-prague-cover.jpg

Ten sám patří mezi důležité osobnosti tuzemské krypto scény – společně s bratrem Matyášem je podepsaný pod čtyřmi ročníky úspěšných bitcoinových veletrhů ChainCamp, které pořádají každoročně v Ostravě a na který se v posledním ročníku sjelo více než 2000 nadšenců. Přesun do Prahy a výrazně větší rozměr celé akce jsou pak logickým vyústěním cesty obou bratrů, respektive narůstající popularity bitcoinu.

Fakt, že se největší a nejvýznamnější bitcoinový veletrh uskuteční právě v Praze, je navíc symbolické, protože jak říká Martin Kuchař, Česko je “Bitcoin Valley” krypto světa a Praha by se mohla směle nazývat hlavním světovým městem bitcoinu, protože právě v Česku vznikla řada revolučních projektů, které sehrály klíčovou roli v adopci dnes největší světové kryptoměny. Jmenovat můžeme třeba hardwarovou peněženku Trezor z dílny SatoshiLabs nebo, první mining pool od Braiins nebo bitcoinové automaty General Bytes. “BTC Prague beru jako další český projekt, který potvrzuje význam Česka pro bitcoin,” dodává Martin Kuchař.

btc-prague-pragmon.jpg

Platné i pro BTC Prague 2024 S promokódem MOON máš 10% slevu na nákup vstupenek!
Vstupenky: www.btcprague.com

Legendary investor Michael Saylor to speak at Europe’s largest Bitcoin conference BTC Prague Prague

Over 100 exhibiting companies, 80 speakers from around the world, including one of the most famous figures in the bitcoin world, Michael J. Saylor, three days filled with lectures and workshops, and 10,000 visitors. The first year of the BTC Prague conference, the largest and most significant event in Europe focused purely on the most popular cryptocurrency Bitcoin, will take place in two months in Prague.

Michael J. Saylor is among the most influential Bitcoin maximalists and key figures in the crypto world. American Michael J. Saylor founded the company MicroStrategy, which regularly buys Bitcoins as part of its corporate assets and with 132,000 Bitcoins, the richest cryptocurrency company in the world, and will now speak in Europe for the first time. This will happen during the BTC Prague conference, the Bitcoin event of the year,which will take place from June 8th to 10th at the PVA Letňany exhibition center in Prague.

"Michael has an excellent reputation and strong and consistent views that carry significant weight in the Bitcoin community, and he is also a person who opened the doors to Bitcoin adoption by traditional companies. That is why I am glad that we managed to persuade him to speak for the first time in Europe at our event," says Martin Kuchař, one of the organizers of BTC Prague, which will not have any peers with an estimated number of 10,000 visitors not only in the Czech Republic but also in Europe.

In addition to Saylor, a number of other Bitcoin world personalities, including Blockstream CEO Dr. Adam Back, SatoshiLabs co-founder Marek Palatin, and Robert Breedlove, author of the popular "What is Money?" podcast, have accepted an invitation to the largest purely Bitcoin conference in Europe. The Czech-English program will offer plenty of stimulating ideas for entrepreneurs, researchers, influencers, philosophers, developers, and freedom lovers during the three acquired days.

Parallel to the program on stage, the expoitself will take place, featuring over 100 companies focused on building Bitcoin infrastructure, including hardware and software wallets, mining tools, exchanges, or even beer taps connected to the Lightning Network. The ambition of the BTC Prague organizers is not only to appeal to experienced Bitcoin fans but also to those who are aware of Bitcoin but are not so active in it - and subsequently guide them through the entire process.

"In the current complex economic situation, when we all feel the effects of inflation, uncertainties surrounding the stability of banks or high interest rates, Bitcoin is proving to be a kind of lifeboat. It is certainly riskier today not to have it than to have it. Therefore, we want to focus heavily on newcomers, to make it easier for them to enter the Bitcoin world and practically show them how to do it," says Martin Kuchař.

Martin is one of the important figures in the domestic crypto scene - together with his brother Matyas, they’re responsible for organizing four successful annual bitcoin events called ChainCamp, which gather over 2000 enthusiasts each year in Ostrava. Moving to Prague and significantly expanding the scale of the entire event is a logical culmination of both brothers' journey, or rather the growing popularity of Bitcoin.

The fact that the largest and most significant Bitcoin conference will take place in Prague is symbolic, as Martin Kuchar says, the Czech Republic is the "Bitcoin Valley" of the crypto world and Prague could boldly be called the world capital of Bitcoin because a number of revolutionary projects that played a key role in the adoption of the world's largest cryptocurrency were created in the Czech Republic. We can name, for example, the hardware wallet Trezor from SatoshiLabs or the first mining pool from Braiins, or bitcoin ATMs from General Bytes. "I see BTC Prague as another Czech project that confirms the importance of the Czech Republic for Bitcoin," adds Martin Kuchar.

btc-prague-pragmon.jpg

With the promo code MOON you get a 10% discount on the purchase of tickets! 

Tickets: www.btcprague.com

 

ČTĚTE DÁLE

Hudebně-švestkový festival Vizovické Trnkobraní letos v novém termínu oznamuje kompletní program s Rybičkami 48, Divokým Billem a novinky v programu i komfortu

Kompletní program oznamuje jediný hudebně-švestkový festival v České republice Vizovické Trnkobraní, který se letos koná v novém termínu v pátek a sobotu 23. a 24. srpna v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích nedaleko Zlína. Fanoušky švestkových oslav letos v pátek rozproudí Rybičky 48 nebo No Name, v sobotu Divokej Bill, Tublatanka, Tomáš Klus nebo Anna K. a další interpreti a kapely. Trnkobraní letos svým návštěvníkům nabídne několik novinek – travnatou odpočinkovou zónu, doprovodný program se stand-up vystoupením Tomáše Matonohy či Lukáše Pavláska, moderaci knedlíkové soutěže v podání Libora Boučka a v neposlední řadě novou značku piva.

JATKA FEST OVLÁDNOU AREÁL PACOVSKÉHO ZÁMKU UŽ PO JEDENÁCTÉ!

Festival se každý rok překonává a letos sází jednu hvězdu za druhou. Do krásného prostředí zámeckého areálu totiž přiveze své největší hity DIVOKEJ BILL, POLETÍME? a král českého rocku DAVID KOLLER. Pódium ovládne legendární MŇÁGA A ŽĎORP a pod kůži se vryje VYPSANÁ FIXA. Bez stálic festivalu POKÁČE a UDG by se JATKA FEST rozhodně neobešel. Na festival se vrátí i PEKAŘ, JAKUB DĚKAN, NEBE, SILUETY, POST - IT, PATRIK MALÝ a celou sestavu uzavře TOTÁLNÍ NASAZENÍ.

Lampion školám – Umělecké vzdělávání a jeho hodnoty v základním školství

Divadlo Lampion pořádá 23. května 2024 ve spolupráci s oddělením školství Magistrátu města Kladna a Národním informačním střediskem pro kulturu (NIPOS) sympozium pro ředitele a pedagogy kladenských základních škol.

Letní divadelní festival na jihu Čech Jižní Svéráz se blíží

Unikátní site-specific divadelní festival, který je součástí vítězného konceptu Evropské hlavní město kultury 2028, propojí sílu Jihočeského divadla, Divadla Continuo a REZI.DANCE Komařice.

Tajemný svět nejznámějších superhrdinů se v červnu otevře v zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní

Aquaman, Spider-Man, Batman, Harley Quinn, Iron Man, Thor, Hulk a další legendární superhrdinové svými obdivuhodnými superschopnostmi baví a inspirují napříč generacemi. V červnu se jejich svět plný dobrodružství a tajemných příběhů otevře v unikátním zážitkovém obchodě Heroes Park v Máji Národní v centru Prahy! Milovníci komiksů i všichni ostatní, kteří si na vlnách fantazie, interaktivní zábavy a nekonečného dobrodružství rádi odpočinou od každodenních starostí, si z Heroes Parku odnesou nezapomenutelné zážitky, ale také ikonické figurky. V Heroes Parku najde každý svého hrdinu!

Scéna na Občanské plovárně v Praze vás zve na unikátní představení francouzské filmové hudby!

Francouzské filmy byly pro oko i ucho českého diváka atraktivní už za dob minulých. A právě hudba z nich se nám všem nenuceně vryla pod kůži na mnoho dalších generací. Je jen málo těch, kterým by nebyl povědomý veselý hvízdaný pochod četníků ze Saint-Tropez, romantický klavírní motiv nezkrotně zamilované Angeliky, či ostré žestě Fantomasovy varovné fanfáry.