Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
Prague Bike Fest Na Výstavišti se blíží!  Ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky, adrenalinové zážitky a zábavu pro děti i dospělé

Prague Bike Fest Na Výstavišti se blíží! Ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky, adrenalinové zážitky a zábavu pro děti i dospělé

Druhý ročník Prague Bike Fest se blíží a o víkendu 27. – 28. 4. 2024 se opět otevřou brány pražského Výstaviště, kdy areál uvítá všechny cyklo nadšence v rámci největšího cyklistického festivalu v roce. Během dvou dnů si návštěvníci užijí pořádnou porci adrenalinových show, exhibice, workshopy, organizované vyjížďky se známými sportovci, testování kol, ale i večerní doprovodný program a gastronomická potěšení. Chybět nebude prezentace renomovaných i nových značek, které představí to nejlepší ze světa cyklistiky. Na své si přijdou ale i děti. Právě pro ně bude připraven zbrusu nový dětský testovací okruh pod vedením zkušených instruktorů. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude pořádně adrenalinová Big Air show v čele s Teodorem Kováčem. Uprostřed Bruselské cesty ve výšce až 7 metrů předvede své nejtěžší triky jako jsou double-backflip, frontflip nohand nebo otočka o 720 stupňů. Hlavními partnery Prague Bike Festu jsou společnosti Sazka a Škoda Auto. Festival podpořil svou záštitou také Český svaz cyklistiky a ministr dopravy Martin Kupka.

pbf2-aleskral.jpg

Sazka BMX zóna
Nadupaný program čeká na malé i velké návštěvníky v Sazka BMX zóně, kde nebude po loňském velkém úspěchu opět chybět BMX pumptrack a nově také přibude několik trenažérů s možností vyzkoušet si jednu z etap nejslavnějšího tuzemského silničního závodu Czech Tour. V BMX zóně zároveň proběhne vyhlášení ankety Czech Freestyle BMX Awards 2024. „Cyklistika Čechy baví a Prague Bike Fest je toho důkazem. Velkolepému zážitkovému festivalu, který spojuje cyklistiku a zábavu pro celou rodinu, jsme věřili od samého začátku. Letos chystáme opravdu velký program kolem atraktivní disciplíny BMX – návštěvníci festivalu si budou moci vyzkoušet jízdu na našem žlutém BMX pumptracku nebo zažít show a závod profi jezdců na dvojité minirampě. A protože Sazka zároveň stojí za největším etapovým závodem v Česku Czech Tour, chceme tento zážitek nabídnout prostřednictvím trenažérů i návštěvníkům. A chystáme také jedno překvapení – zatím mohu prozradit jen to, že bude spojovat ekologii, design a pocit z vítězství,“ říká ředitel vnějších vztahů a udržitelnosti Sazky Petr Jonák.

dsc03079-aleskral.jpg

Pro nadšence i rekreační cyklisty
Bohatý program na návštěvníky čeká nejen ve venkovních prostorách, ale také v pavilonech, které poskytnou pohodové zázemí pro prezentaci nejnovějšího vybavení ze světa cyklistiky s možností si vybrané kousky na místě vyzkoušet. Klidnější povahy si přijdou na své také v Bike Forum Stage, kde budou probíhat cestovatelské přednášky, rozhovory nebo třeba diskuse na téma bezpečnosti a elektromobility. Příjemnou atmosféru celé akce podpoří sobotní navazující doprovodný večerní program v Křižíkově pavilonu B, který se ponese nejprve v rytmu „slow techno“ a následně bude doplněn o exhibiční vystoupení BMX Flatland. Zván je každý s platnou vstupenkou na festival Prague Bike Fest.

vystaviste-praha-4144.jpeg

Bezpečnost a prevence nesmějí chybět
„Prague Bike Fest je skvělá příležitost, jak spojit zábavu s důležitými informacemi o tom, jak se bezpečně pohybovat v silničním provozu. BESIP se jako partner festivalu letos zaměří především na elektrokola, která jsou rostoucím fenoménem. Nezapomeneme ale ani na děti, které mohou od 10 let sami na kole na silnice, a právě na kole tak vlastně sbírají svoje první řidičské zkušenosti,“ říká vedoucí oddělení BESIP Ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

ales-kral-bikefest-173.jpg

Adrenalin opět opanuje Bruselskou cestu
Uprostřed Bruselské cesty opět vyroste 8 metrů vysoká rozjezdová věž, která povede na 3 metry vysoký odraz a 6 metrů dlouhý skok. Právě tady budou top jezdci z ČR a Slovenska lítat v rámci Big Air show až 7 metrů nad zemí. Před festivalem proběhne na Instagramu soutěž o možnost se přidat a účastnit se workshopu v Big Air zóně, do kterého bude vybráno 15–20 nadějných jezdců, kteří porotě dokážou, že mají schopnosti potřebné ke zvládnutí této překážky. Za konceptem festivalu Prague Bike Fest stojí nejen Výstaviště Praha, a.s., ale také agentura MVP events s.r.o. Odbornými znalostmi z oblasti cyklistiky pak přispěli zástupci Ski a Bike Centrum Radotín, hlavními partnery festivalu jsou společnost Sazka a Škoda Auto, kterým patří velké poděkování nejen za finanční podporu festivalu.

dsc02120-aleskral.jpg

Škoda Auto – hrdý partner cyklistů
„Prague Bike Fest je pro nás vítanou příležitostí pro otevření letošní sezóny a k tomuto svátku cyklistiky budeme chtít přispět jedinečnými zážitky. Jako značka, která je dlouhodobě hrdým partnerem všech cyklistů, se na setkání s úžasnou cyklistickou rodinou srdečně těšíme a budeme velice rádi, když se se všemi v přátelské i sportovní atmosféře potkáme v našem zázemí a festival si společně užijeme,“ zve na Prague Bike Fest 2024 vedoucí marketingu českého zastoupení Škoda Auto Libor Šedivák.

  • Na co se můžete těšit?
    Představení nejzajímavějších cyklistických novinek a doplňků českých i zahraničních značek.
  • Zapůjčení a testování kol všech kategorií včetně elektrokol.
  • Big Air show & workshop, kde budou jezdci létat až 7 metrů nad zemí. Exhibice se budou
    konat 2–3x denně a své nejlepší kousky představí české i slovenské špičky v této disciplíně,
    jako Teodor Kováč, Jakub Vencl nebo Dan Miler. Kromě exhibic proběhne i autogramiáda
    jezdců.
  • Pod vedením zkušených instruktorů cyklistiky bude pro děti v rámci dětské skill zóny
    přichystána trať plná drobných překážek a slalomů.
  • Cestovatelské přednášky a odborné diskuse se budou odehrávat na Bike Forum Stage. Tam
    také proběhne vyhlášení ankety České Freestyle BMX asociace o nejlepší jezdce roku 2023.
  • V sobotu po 16 hod vypukne v prostorách skateparku závod freestyle BMX street jam.
    Zájemci si zde budou moci freestyle BMX kola pod dohledem instruktorů také vyzkoušet.
  • Zajímavostí bude Fixed Gear Race, tedy závod na kolech s jedním převodem. Závodníci budou
    závodit na krátkém okruhu plném zatáček, slalomů a dalších prvků, které zaručují, že se jezdci
    nikdy nevzdálí daleko od sebe.
  • Organizované společné vyjížďky pro fanoušky a jezdce silniční a horské cyklistiky. Ty povedou
    mimo festivalový areál s cílem na Výstavišti. Těšte se na vícehodinové výjezdy s určitou
    tématikou: vyjížďka se známým sportovcem nebo sportovkyní, vyjížďka na vytipované místo
    apod.

Svým zaměřením a pestrostí ojedinělá akce v Česku je určená nejen pro cyklisty a cyklo nadšence, ale zároveň i pro každého, kdo se rád podívá na pořádnou show, posedí v parku v příjemné společnosti rodiny či přátel, seznámí se s novinkami na trhu kol či elektrokol, poslechne si zajímavosti na přednáškách, nebo si dá něco dobrého k jídlu a pití. Ideálním dopravním prostředkem na akci je samozřejmě kolo, které budou moci návštěvníci zanechat v bezpečně střeženém bike depu.

Fakta k akci:
Kdy: 27. a 28. 4. 2024 / V kolik: od 10.00 do 19.00 hod. sobota / 10.00 – 18.00 hod. neděle
Kde: Bruselská cesta a Open air (vchod ze Stromovky u Maroldova panorámatu)
Vstupné: 100–580 Kč / Goout.net
Záštitu nad akcí převzali:
Martin Kupka, ministr dopravy ČR; Antonín Klecanda, zastupitel hl. m. Prahy a radní pro oblast
školství, sportu a volnočasových aktivit a Český Svaz Cyklistiky.
www.navystavisti.cz / www.praguebikefest.cz / www.mvp.cz / www.kola-radotin.cz
www.sazka.cz / www.skoda-auto.cz / https://ceskysvazcyklistiky.cz

Mediálním partnerem akce je: Rádio Praha / www.praha.rozhlas.cz

ČTĚTE DÁLE

Snoubení vína a živé muziky funguje! Hudba na vinicích oslaví páté narozeniny.

Koncertní seriál Hudba na vinicích již popáté nabídne v originálních kulisách pěti vinařství spojení dobrého vína, a ještě lepší živé hudby v podání předních českých i slovenských hvězd. Hlavními tahouny ročníku 2024 budou kapely Mig 21, Jelen, Čechomor, Wohnout nebo Queenie, zazpívá také Pokáč, David Koller, Lucie Bílá, Horkýže slíže, Aneta Langerová a ze Slovenska přijedou NO NAME, IMT Smile a Kandráčovci. Premiéru si v rámci „Vinic“ odbyje Vojta Dyk, a to hned dvakrát – jak se svým novým bandem D.Y.K., tak v rámci pozůstatku skupiny Nightwork, projektu Tros Discotequos. Seriál nabídne od jara do podzimu čtyřicítku koncertů. Stačí si vybrat, předprodej již začal na www.hudbanavinicich.cz!

Pryč s jarní únavou díky AI i RTbet

Zimní dny pomalu končí, a tak je načase se s jarní únavou pouštět pomalu do nových věcí. Ať už například vyzkoušet online herní kasino RTbet, které najdete na odkazu RTbet, nebo jinam. Trendem několika měsíců je totiž například jarní úklid, jak těla a duše, ale také našeho domova. Nebo možnost si nastolit nový celoroční zvyk a naučit se novému sportu.

Největší letecká show ve střední Evropě nabídne zábavu pro rodiče i děti

O víkendu 1. a 2. června proběhne na pardubickém letišti již dvaatřicátý ročník Aviatické pouti, akce pro celou rodinu. Po celý první červnový víkend bude návštěvníky čekat pestrý letecký i pozemní program s řadou prezentací a aktivitami pro děti i dospělé. Na co se můžete těšit už teď?

Paul Kalkbrenner na své největší show v ČR během Techmission Festivalu!

Připravte se na novou úroveň audiovizuálního zážitku! Organizátoři známého festivalu Transmission přichází s dosud největší edicí festivalu Techmissiona to v O2 areně v Praze! Jejich velkolepé show si tak můžou užít i fanoušci techna. A kdo že bude tou největší hvězdou? Samotná legenda Paul Kalkbrenner!

Transmission Elysium Prague 2024 představuje kompletní seznam vystupujících!

Po úspěšné světové tour United Music s radostí oznamuje, že se vrací tam, kde to vše začalo. Už v sobotu 15. června 2024 se Transmission Festival vrátí do Prahy! Tentokrát se O2 arena stane dějištěm zcela nové edice s názvem'Elysium'.

Do Divadla Lucie Bílé míří francouzská novinka s Vlasákovou a Etzlerem

Divadlo Lucie Bílé v pražské Karlově ulici připravilo před koncem divadelní sezóny ve spolupráci s Agenturou Harlekýn další činoherní premiéru. V nové francouzské komedii Co to píšeš, miláčku se diváci mohou těšit nejen na vybroušené dialogy, ale také na herecké výkony Lenky Vlasákové a Miroslava Etzlera.