Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. dubna 2024, svátek má Oto
Slovanský dům: ideálním místem v centru na Prahy na společenské a obchodní aktivity

Slovanský dům: ideálním místem v centru na Prahy na společenské a obchodní aktivity

Již od roku 1797 je budova Slovanského domu díky své lokalitě v samém centru Prahy místem významných společenských a obchodních aktivit. S více než 1700 m2 unikátních prostor v historické budově nabízí Empire Hall perfektní místo pro galavečeře, svatby, konference, společenské akce či firemní setkání.

img-0229.jpg

Již od roku 1797 je budova Slovanského domu díky své lokalitě v samém centru Prahy místem významných společenských a obchodních aktivit. Objekt vznikl přestavbou dvou měšťanských domů na barokní palác. Asi největší společenský rozmach zažil v druhé polovině 19. století, když ho v roce 1873 získal spolek Deutsches Kasino. Po druhé světové válce byl vyvlastněn a přejmenován paradoxně na dům Slovanský, avšak účel zůstal další roky zhruba stejný: restaurace, večírky, plesy, taneční kurzy, konference. Nad různými architektonickými úpravami paláce nakonec převážila ta barokní. Aktuální barokně-secesní podoba, včetně tří přistavěných administrativních objektů, pochází z přelomu tisíciletí a stála více než miliardu korun. K jedinečnosti celý komplex už od konce 17. století dotváří francouzská zahrada, která se v kypící novoměstské zástavbě zachovala jako jediná zelená stopa doby, kdy naopak jen pár stavení v širokém okolí obklopovaly příkopy, zahrady a pláně.

sldum.jpg

Kapacita prostor Empire Hall je až 900 osob - ve velkém a malém sále a na galerii. Lze použít celé venue nebo jej rozdělit na několik menších prostor. Virtuální prohlídka je nejlepším způsobem, jak si prostor bez osobní prohlídky představit. Plánujete-li akci rozdělit na pracovní část, na kterou navazuje galavečeře, je možné uspořádat meeting v kinosále multiplexu Cinema City a jen přes foyer pak pokračovat do Empire Hall na slavnostní část eventu. Na aperitiv před akcí v sálech je možné naopak využít zahradu Slovanského domu.

zatisi-low-20.jpg

Dokonalou výzdobu venue zajistí květinářství a dekorace Nairi Flowers, kteří mají obchod v pasáži hned u vstupu do sálů.

Hned naproti je čokoládovna Steiner & Kovařík a chcete-li své obchodní partnery potěšit sladkou pozorností nebo stylovým firemním dárkem, který jen tak od někoho nedostanou, vyberte si z jejich bohaté nabídky nebo si nechte vyrobit čokoládový dárek na míru.

 

ČTĚTE DÁLE

Chci, aby se v mém divadle všichni cítili jako doma

Zatímco se jiná divadla v době pandemie strachovala o přežití, zlatá slavice Lucie Bílá podnikla odvážný krok a pustila se do rekonstrukce bývalé Ta Fantastiky. Díky ní scéna v pražské Karlově ulici prošla velkou proměnou a zároveň dostala nové jméno. Jak se Divadlu Lucie Bílé daří několik let od otevření?

Bitcoin je sexy punkáč, na kterého Wall Street letí

Poprvé v historii lidstva můžeme sledovat vznik aktiva, které měli nejdříve obyčejní lidé a až dlouho potom si na něj směly sáhnout finanční „vládci světa“. Jmenuje se Bitcoin a tohle je příběh sexy finančního punkáče, kterému lezou nejmocnější firmy do zadele.

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Obchodní dům Máj v centru Prahy začíná psát novou kapitolu

Po rekonstrukci se veřejnosti znovu otevře už v červnu, láká na nákupy, špičkovou gastronomii i nejmodernější zábavu

BTC Prague 2024. Největší bitcoinová akce v Evropě!

V návaznosti na velmi úspěšný první ročník v roce 2023 se BTC Prague v červnu 2024 vrací do hlavního města. Jedná se o největší konferenci v Evropě zaměřenou pouze na bitcoin.

Show Must Go On!

Společnost se specializuje na realizaci originálních teambuildingových programů po celé České republice i v zahraničí. Správné teambuildingy posilují vztahy, podporují spolupráci a zvyšují motivaci zaměstnanců, což vede k vyšší efektivitě a lepší pracovní atmosféře.