Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
19. března 2024, svátek má Josef
Tipy na výlety s Pragmoonem, aneb léto v plném proudu

Tipy na výlety s Pragmoonem, aneb léto v plném proudu

Léto je jednoznačně nejpříjemnější čas na výletování. Přeci jen si člověk krásy naší matičky země více vychutná, když je celá pěkně zalitá sluncem a plná přírodních barev. A když náhodou udeří horší počasí, vždycky se můžeme schovat v nějaké krásné české hospůdce. A to se taky počítá. Představujeme tipy na výlety a kam na dovolenou pro celou rodinu.

Užijte si den plná zábavy

Fajnpark je největší zábavní park ve východních Čechách plný atrakcí pro děti i dospělé - najdete v něm Hopsálkov, největší trampolínové centrum v Česku, písečné hřiště, vodní a vzduchová děla, Mini cars, Miniměsto neboli hřiště pro nejmenší, úžasný Dinoprales plný pohybujících se a řvoucích prehistorických ještěrů, Zvířátkov a Kozov, kde je možné procházet se přímo výběhem s ovcemi, oslíky i klokany, Koukálkov (10D kino) a Bosov – stezku bosou nohou a poklidnou relaxační zónu.

www.fajnpark.cz

fajnpark.jpg

LETECKÉ MUZEUM V KUNOVICÍCH

Dotkněte se kusu historie. V Leteckém muzeu v Kunovicích nejsou mezi návštěvníky a vystavenými exponáty žádné bariéry. V rámci jednoho vstupného se můžete podívat do nitra letounů, poslouchat radiokomunikaci posádek s letištní věží Kunovice a nasát leteckou atmosféru. V expozici je několik unikátních letounů, prototypů a letounů se zajímavou historií, které nikde jinde než v Kunovicích nenaleznete. V pokladně si můžete zakoupit studené i teplé nápoje a vybrat si z široké nabídky leteckých suvenýrů.

www.muzeum-kunovice .cz

776a6159.jpg

DĚČÍN

MĚSTO, KTERÉ MUSÍTE ZAŽÍT

Jen hodinu od Prahy najdete malebné údolí řeky, jenž vybízí k plavbě na lodi nebo raftu. Skalní masivy pak zvou k překonávání vlastních limitů. V samotném Děčínu naleznete zámek s rozsáhlými zahradami a lesoparky s výhledy na Labský kaňon a domina ty města. Zažít můžete adrenalinový výstup na via ferratu. Cyklisté ocení množství cyklotras a cyklostezek různé obtížnosti. Zrelaxovat můžete v místním aquaparku. Děčín a jeho okolí je místo, které nesmí chybět na vašem seznamu navštívených míst.

www.idecin.cz

decin.jpg

VRANOVSKÁ PLÁŽ

Komfortní mobilheimy, penziony, chatky, stovky míst pro stany a 60 pro karavany s el. přípojkou a přípojkou na vodu. To vše je Vranovská pláž, kde je spousta možností využití volného času (půjčovna loděk, elektrolodí, šlapadel, horských kol, dále tobogán, hřiště na volejbal, dětské hřiště, lanový park atd). V nedalekém zařízení  Volarezy hotel Vranov můžete využít saunu, vířivku, masáže, zahrát si sqash, tenis, adventure golf a další. Přímo na pláži naleznete řadu příjemných hospůdek, živou hudbu a potraviny.

www.vranovska-plaz.cz

vranovskaplaz.jpg

ZA RAKETOPLÁNEM DO PLANETÁRIA

Jak to vypadá, když se zdí probourá přistávající raketoplán? Na to se můžete přijít podívat do pražského planetária. Přesný model raketoplánu Atlantis můžete pro- zkoumat i zevnitř, vyzkoušet si přístroje a zažít na vlastní kůži, jak se cítili astronauti na palubě. Interakci s vesmírem nabízí v planetáriu i 4D simulátory či přistávací modul Eagel, s nímž přistála na Měsíci mise Apollo 11. Planetum je místo nikdy nekončící zvědavosti. Místo, kde se vám ze Země otvírá vesmír. Přesvědčte se sami na Štefánikově hvězdárně, Hvězdárně Ďáblice nebo v planetáriu

www.planetum.cz

71312843-2525768187445190-4933265359638626304-n.jpg

VINAŘSTVÍ KACETL

Vinařství Kacetl bylo založeno v roce 2018 a nachází se v malé obci Mackovice na Znojemsku. Pracují zde s tradičními odrůdami, jakou jsou Veltlínské zelené, Ryzlink rýnský a Frankovka. Tvoří vína, která odráží svůj terroir a daný ročník. Snaží se ukázat provedení vín v různých stylech. Roční produkce je okolo 10 000 lahví a hospodaří cca na 1 hektaru vinic. Vinařství založil Michal Kacetl při studiu na vysoké škole. Vína si můžete zakoupit přímo u nás ve vinařství (kde si současně můžete po domluvě dopřát degustaci) nebo objednat na e-shopu.

www.vinarstvikacetl.cz

kacetl-vinarstvi-36.jpg

GEOPARK ŘÍČANY

Žerete kameny? Nebo jen hledáte místo, kde se děti vyřádí tak, že nebudou chtít domů, a navíc se i něco nového dozvědí? Tak to musíte navštívit Geopark Říčany! Je otevřený od dubna do října a vyzkoušet si tady můžete například rýžování drahokamů, odkrývání trilobitů nebo dinosauřích kostí v paleontologickém nalezišti či práci s pazourkovými nástroji. Odvážní mají příležitost prozkoumat jeskynní systém s pravými krápníky, štolou a pravěkými malbami. Geopark lze rezervovat také pro soukromou oslavu narozenin či teambuildingovou akci.

www.muzeumricany.cz

ricany.jpg

JERUZALÉM NA LABI

Kolínská synagoga letos slaví, připomínáme si 600. výročí od první zmínky o ní. Jedná se o jednu z nejstarších a nejcennějších památek svého druhu na území Čech. V Kolíně lze navštívit celý unikátní soubor kolínských židovských památek. Jeho součástí je ghetto se synagogou, dva židovské hřbitovy i kameny zmizelých, které tvoří ojedinělou stezku. Procházka po místech, kudy kráčela krutá historie, patří k silným zážitkům pro každého návštěvníka. Pokud přijedete na elektrokole, můžete si jej na nádvoří synagogy zdarma dobít.

www.jeruzalemnalabi.cz

josef-caslava-12-synagoga.jpg

MOTÝLÁRIUM

Ve Voticích na Benešovsku vzniklo první otevřené motýlárium v Česku. Ojedinělý projekt Ochrany fauny ČR proměnil staré skleníky v motýlárium, které obývají druhy motýlů typické pro českou přírodu. Hlavním budoucím cílem motýlária je prostřednictvím této nejnápadnější a nejoblíbenější skupiny hmyzu upozornit na plíživé negativ- ní změny v naší krajině, které ohrožují nejen mnohé druhy rostlin a živočichů ale i nás samotných.

www.ochranafauny.cz

mot.jpg

Villa Smetana

Ani hudební skladatel, ani jeho symfonická báseň, ale řeč je o nádherném ubytování v klidné části města plné zeleně. Lázeňský hotel Villa Smetana **** se nachází ve dvou historických vilách postavených v roce 1900 a kromě přírody a stylového ubytování vám nabídne i hýčkání v hotelovém wellness a lázeňské procedury dle zvolené varianty. I okolí lázeňského města rozhodně stojí za návštěvu.

www.villasmetana.cz

smetana-small.jpeg

VÝLET ZA PERMONÍKY

Nadzemní bludiště imitující náročnou práci horníků zaměstná svaly i mozek. Vědomostní výzvy a promyšlené atrakce jako sopka, prales a důlní štoly. I tam se odehrává interaktivní hra Magic Permon. Ta spojuje moderní technologie s magickým světem permoníků. Adrenalinové nadšence uspokojí lanové aktivity Pavoučí past, Industriální stezka a Salpóna se spoustu zábavy i pořádného posilování. Kouzelný Duhový svět s vílou Permínou zabaví nejmenší děti. Srdce areálu tvoří architektonicky unikátní kulturní památka těžní věž KUKLA.

www.permonium.cz

permonium-100.jpg

POZNEJTE KRÁSY SEDLČAN

Vítejte v krásném sedmitisícovém městě středního Povltaví s bohatým kulturním a společenským životem. Okolní krajina učarovala výtvarníkům a hudebním skladatelům a dnes láká turisty pěší i na kole. Milovníkům cykloturistiky je k dispozici ubytování ve dvou městských turistických ubytovnách přímo v Sedlčanech.

www.mesto-sedlcany.cz

sedlcany-namesti-1.jpg

LITVÍNOVSKÉ ZÁMECKÉ IMAGINÁRIUM

DIVADLA BRATŘÍ FORMANŮ A JEJICH PŘÁTEL 2022

Zámek Valdštejnů, ul . Mostecká 1, Litvínov, www.litvinov.cz Otevřeno celoročně: út-ne 9 .00-12 .00, 13 .00-17 .00 hod . Rezervace prohlídky na tel . 603 151 600 .

Díky nápadům přátel bratří Formanů a jejich divadla se zámek Valdštejnů proměnil v kouzelný svět. Prostory zámku jsou pro svět Imaginária jako stvořené. V každé místnosti se před návštěvníky otevírá úplně jiný svět. Střídá se maňáskové divadlo, les s bystřinou, herny plné dřevěných hraček, o pár metrů dál se ocitnete u moře.

forman.jpg

STEZKA KORUNAMI STROMŮ KRKONOŠE

Stezka korunami stromů v Krkonoších nabízí dvojnásobný zážitek, protože své návštěvníky zavede i do podzemní části. Tam mají možnost studovat mikrosvět půdy od kořenů po nejmenší živočichy. Naopak nad zemí budou stoupat do výšky až 23 metrů. Na Stezce čekají zvídavé návštěvníky všeho věku tři didaktická zastavení a tři zábavně pojaté stanice, kde otestují svoji odvahu a užijí si trochu adrenalinu při pohledu pod nohy. Ale není třeba mít strach, vše je zabezpečeno a spadnout dolů není možné. Asi ve dvou třetinách stezky pak bude k výstupu lákat vyhlídková věž, která je vysoká 45 metrů. Dolů se pak návštěvníci mohou svézt na suchém tobogánu, který má přes 50 metrů.

www.stezkakrkonose.cz

stezka.jpeg

GRANDHOTEL NABOKOV

Čtyřhvězdičkový Grandhotel Nabokov se nachází v blízkosti Kolonády se Zpívající fontánou (150m) a těsném sousedství parku u Lesního pramene (50m). Hotelový komplex vznikl propojením sedmi historických budov a do- stavbou bazénového a wellness centra. Jedinečný projekt Grandhotelu Nabokov tak v sobě spojuje klasickou lázeňskou architekturu 19. a počátku 20. století s moderním designem 21. století. Své jméno hotel dostal po významném ruském spisovateli Vladimiru Vladimiroviči Nabokovovi, který se zde v roce 1937 léčil. Tento hotelový komplex je po totální rekonstrukci, zcela nově vybavený stylovým italským nábytkem. Hotel využívá přírodní léčivé zdroje: vlastní pramen (k pitné kúře, k inhalacím, pro přípravu minerálních uhličitých koupelí), slatinu, rašelinu. Nabízí celkem 40 lázeňských a wellness procedur, a velkorysá wellness centra. Vodní a saunový svět, solná jeskyně, solárium, fitness a v neposlední řadě exkluzivní kosmetická péče s Phytomerem nabízejí skvělou relaxaci pro tělo i duši.

www.hotelnabokov.cz

suite.png

 

ČTĚTE DÁLE

Už jste byli na oslí stezce a vyzkoušeli oslí trekking?

Oslí trekking, neboli procházka s oslíkem je zábavná, ale i rozvíjející aktivita. Putování krásnou přírodou v oslí společnosti vás obohatí o jedinečné okamžiky, uvede do pohody, pomůže zapomenout na stres a načerpat novou energii. Na delších výletech Vás čeká farmářský piknik, který oslík ponese ve speciálních brašnách a tak můžete putovat nalehko a naplno si užívat krásu okolní přírody.

Zářivé jaro v Českých Budějovicích

S jarním probuzením města odzvonilo zimě, a České Budějovice ožívají do radostné nálady! Nechte se pozvat na tři nejvyhledávanější akce, které oživí centrum města a přinesou radost nejen místním, ale i návštěvníkům.

Romantika, pohoda a klenoty ČESKÉHO KRASU: ROMANTICKÝ HOTEL MLÝN KARLŠTEJN

Vítejte v kouzelném světě, kde se romantika setkává s přírodou – v Romantickém hotelu Mlýn Karlštejn, skrytém pokladu České republiky pod středověkým hradem Karlštejn. Hotel své návštěvníky okouzlí autentickým historickým šarmem, který spolu s moderním komfortem tvoří jedinečnou atmosféru.

Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!

Jižní Morava chystá MojaKartu: turistickou kartu, která bude trumfem pro letošní turistickou sezónu

MojaKarta představuje balík výhod pro zpříjemnění pobytu na jižní Moravě. Do spolupráce se díky ní pustily turistické cíle a nabídka ubytovatelů. Návštěvníkům umožní poznávat výhodně památky a dopřát si zážitky napříč krajem. Karta bude k dispozici pro každého, kdo se u partnerských ubytovatelů zdrží alespoň dvě noci.

Herečka Patricie Pagáčová: Kdybych nebyla herečka, nejspíš léčím zvířata

Diváci si ji pamatují ještě jako Patricii Solaříkovou z nekonečného seriálu Ulice, kde strávila přes čtrnáct let. Dnes už je pětatřicetiletá herečka na televizních obrazovkách stálicí. Působila jako porotkyně v Superstar, zahrála si v řadě filmů a nyní se objevuje jako embryoložka v Jedné rodině, či jako vrchní sestra v Ordinaci v růžové zahradě. Patricie Pagáčová, jejíž instagramový účet sleduje přes půl milionu lidí, má však i přes širokou škálu rolí svůj nesplněný herecký sen…