Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
29. března 2024, svátek má Taťána
YEAHRBA: přírodní energie do života

YEAHRBA: přírodní energie do života

Filip Donée je pozoruhodný člověk. Zásadně jeho život před deseti lety ovlivnila nehoda, při níž přišel o část levé nohy. Místo aby ho podobná zkušenost porazila, on ji přijal jako šanci na druhý, lepší život. Od té doby strávil dva roky v USA, stal se vicemistrem světa v naturální kulturistice mezi hendikepovanými, manželem, otcem a před rokem si řekl, že má dost energy drinků plných chemie a začal vyrábět 100% přírodní energetický nápoj z yerby maté, pod vlastní značkou YEAHRBA.

fb-uvodka-podzim-zima.png

Chápu to tak, že YEAHRBA je odpovědí na všemožné energy drinky, které zaplavily supermarkety a do zdravé výživy mají daleko? Pokud jsem na ně ale zvyklý, v tom smyslu, že mě nakopnou, můžu to samé čekat i od YEAHRBY?

Samozřejmě! Ale na rozdíl od zmíněných drinků má navíc tu výhodu, že nespoléhá jen na cukry a tauriny! Takže zde nečekejte ten „stresový“ nával energie, ale spíše pozvolný přísun energie, kdy člověk zjistí, že mu nic nechybí, začne fungovat hlava a cítí se příjemně. Zároveň tam není nic škodlivého. Jen zdravá energie pro tělo i mysl.

3d6a79c7-ef9f-4682-a408-ac04cebd4302.jpeg

Co vás k výrobě YEAHRBY motivovalo?

V roce 2018 jsem závodil v naturální kulturistice handicapovyných. Oslovil jsem jako sponzora firmu, která vyrábí přírodní suplementy. Běžně nepracovali s hendikepovanými, takže je to zaujalo. Ukázali mi, pro mě dosud neznámou možnost, zdravého životního stylu a mimo jiné mi dali moje první sypané matéčko. Doma jsme si to s ženou začali připravovat. Cítili jsme, jak nás to nakopává a cítíme se dobře! Byli jsme jak motorové myši! (smích) Tehdy jsem pracoval jako obchoďák, hodně jezdil, únava byla standard, ale nechtěl jsem pít chemické energy drinky. Hledal jsem tak v obchodech nějakou zdravou alternativu, co by byla (nejlépe) z matéčka. Nic jsem ale nenašel. A protože jsem podnikavej člověk, vrhl jsem se na vývoj vlastního drinku.

img-8901.jpeg

Na svých stránkách prodáváte nejen maté nápoje, ale také produkt HAHA MÉĎA. O co se jedná?

Takhle, pokud je YEAHRBA náš nakopávač, HAHA MÉĎA je naopak takovej uklidňovák (smích). Jedná se o želatinové bonbóny s obsahem kanabinoidu HHC. Nikdo se ale nemusí bát, že by šlo o něco ilegálního! Kanabinoid HHC, který má značně terapeutický potenciál, se zde získává z legálního CBD, které je dobře známé pro své účinky při odbourávání stresu a regeneraci. Rozhodně doporučuji vyzkoušet! (smích).

promo-foto-yeahrba-haha-old-1.jpg

Kde všude jde YEAHRBU sehnat?

Stále nejvíce převládá možnost u nás na e-shopu. Hodně se nám daří v pekárnách, kde si lidé chtějí něco podobného dopřát ráno k snídani, pro povzbuzení na celý den. Pracujeme ale také na spolupracích s velkými prodejci. Zde je to však časově náročné. Obecně je naším cílem více prodávat v kamenných prodejnách než na e-shopu. Já osobně bych si podobný produkt nechtěl kupovat online. Ale mít možnost si ho koupit kdykoliv a kdekoliv, když ho zrovna budu potřebovat. Kde je aktuálně YEAHRBA dostupná lze zjistit na našem Instagramu.

img-0569.jfif

Jak jste vybíral příchutě?

Měl jsem nějakou představu ze sypaného matéčka, ale nikdy jsem nic podobného nedělal, takže tu byl zkrátka nápad. Vždy jsem to řešil pocitově a intuitivně. Koupil jsem si bylinky a další potřebné suroviny, a doma jsem to patlal a patlal, až jsem to dopatlal až sem! (smích) Třeba příchuť Calamint mi poradil vyhlášenej brněnskej zmrzlinář. Calamansi je Filipínská limetka, která chutná jako mandarinka! Já jsem přidal mátu a tak vznikl výborný Calamint.

3510990b-8739-4dd2-a79a-873029e97f89.jpg

Vím, že jsem značku Yeahrba kdysi zaregistroval a pak najednou zmizela. Jaký byl její vývoj?

Nooo... zajímavý (smích). YEAHRBU jsem začal vyrábět na začátku roku 2021. Dělal jsem si všechno sám. Vaření, lahvování, etiketování, obchod… Pak přišla možnost velké spolupráce do velkého řetězce. Ale když mi poslali jejich požadavky na paletové balení s přesnými pravidly dodávky a já tehdá seděl u toho čtyřicetilitrového hrnce, bledej jak stěna, došlo mi, že jsem v patové situaci. To, co jsem zvládal vyrobit, přestávalo stačit na náklady (na živobytí ani nemluvím) a co by nám pomohlo, na co jsem měl objednávku, to jsem zase nedokázal vyrobit. Takže jak rychle jsem vyletěl, tak jsem zase rychle spadnul a položil jsem to. Čekal jsem rodinu a už jsem takhle nemohl dále pokračovat. Zmrazil jsem to a nechtěl jsem o tom ani slyšet… Začátkem loňského roku mě ale oslovila parta kluků z Kyjova, co dělaj řemeslný cider, jestli bych to nechtěl znovu rozjet. Že jim to přišlo skvělý a poskytnou mi zázemí! Už se mi do toho znovu nechtělo. Ale David, který je můj nový parťák, mě dokázal vytáhnout zalezlého z nory (jak s oblibou říkám) a díky němu YEAHRBA znovu ožila! Za první rok jsem ale také vděčný – dostal jsem školu života, díky které jsem získal potřebnou pokoru, která mi na začátku rozhodně chyběla.

ČTĚTE DÁLE

Bitcoin je sexy punkáč, na kterého Wall Street letí

Poprvé v historii lidstva můžeme sledovat vznik aktiva, které měli nejdříve obyčejní lidé a až dlouho potom si na něj směly sáhnout finanční „vládci světa“. Jmenuje se Bitcoin a tohle je příběh sexy finančního punkáče, kterému lezou nejmocnější firmy do zadele.

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Obchodní dům Máj v centru Prahy začíná psát novou kapitolu

Po rekonstrukci se veřejnosti znovu otevře už v červnu, láká na nákupy, špičkovou gastronomii i nejmodernější zábavu

BTC Prague 2024. Největší bitcoinová akce v Evropě!

V návaznosti na velmi úspěšný první ročník v roce 2023 se BTC Prague v červnu 2024 vrací do hlavního města. Jedná se o největší konferenci v Evropě zaměřenou pouze na bitcoin.

Show Must Go On!

Společnost se specializuje na realizaci originálních teambuildingových programů po celé České republice i v zahraničí. Správné teambuildingy posilují vztahy, podporují spolupráci a zvyšují motivaci zaměstnanců, což vede k vyšší efektivitě a lepší pracovní atmosféře.

Už jste byli na oslí stezce a vyzkoušeli oslí trekking?

Oslí trekking, neboli procházka s oslíkem je zábavná, ale i rozvíjející aktivita. Putování krásnou přírodou v oslí společnosti vás obohatí o jedinečné okamžiky, uvede do pohody, pomůže zapomenout na stres a načerpat novou energii. Na delších výletech Vás čeká farmářský piknik, který oslík ponese ve speciálních brašnách a tak můžete putovat nalehko a naplno si užívat krásu okolní přírody.