11. května 2025, svátek má Svatava
YEAHRBA: přírodní energie do života

YEAHRBA: přírodní energie do života

Filip Donée je pozoruhodný člověk. Zásadně jeho život před deseti lety ovlivnila nehoda, při níž přišel o část levé nohy. Místo aby ho podobná zkušenost porazila, on ji přijal jako šanci na druhý, lepší život. Od té doby strávil dva roky v USA, stal se vicemistrem světa v naturální kulturistice mezi hendikepovanými, manželem, otcem a před rokem si řekl, že má dost energy drinků plných chemie a začal vyrábět 100% přírodní energetický nápoj z yerby maté, pod vlastní značkou YEAHRBA.

fb-uvodka-podzim-zima.png

Chápu to tak, že YEAHRBA je odpovědí na všemožné energy drinky, které zaplavily supermarkety a do zdravé výživy mají daleko? Pokud jsem na ně ale zvyklý, v tom smyslu, že mě nakopnou, můžu to samé čekat i od YEAHRBY?

Samozřejmě! Ale na rozdíl od zmíněných drinků má navíc tu výhodu, že nespoléhá jen na cukry a tauriny! Takže zde nečekejte ten „stresový“ nával energie, ale spíše pozvolný přísun energie, kdy člověk zjistí, že mu nic nechybí, začne fungovat hlava a cítí se příjemně. Zároveň tam není nic škodlivého. Jen zdravá energie pro tělo i mysl.

3d6a79c7-ef9f-4682-a408-ac04cebd4302.jpeg

Co vás k výrobě YEAHRBY motivovalo?

V roce 2018 jsem závodil v naturální kulturistice handicapovyných. Oslovil jsem jako sponzora firmu, která vyrábí přírodní suplementy. Běžně nepracovali s hendikepovanými, takže je to zaujalo. Ukázali mi, pro mě dosud neznámou možnost, zdravého životního stylu a mimo jiné mi dali moje první sypané matéčko. Doma jsme si to s ženou začali připravovat. Cítili jsme, jak nás to nakopává a cítíme se dobře! Byli jsme jak motorové myši! (smích) Tehdy jsem pracoval jako obchoďák, hodně jezdil, únava byla standard, ale nechtěl jsem pít chemické energy drinky. Hledal jsem tak v obchodech nějakou zdravou alternativu, co by byla (nejlépe) z matéčka. Nic jsem ale nenašel. A protože jsem podnikavej člověk, vrhl jsem se na vývoj vlastního drinku.

img-8901.jpeg

Na svých stránkách prodáváte nejen maté nápoje, ale také produkt HAHA MÉĎA. O co se jedná?

Takhle, pokud je YEAHRBA náš nakopávač, HAHA MÉĎA je naopak takovej uklidňovák (smích). Jedná se o želatinové bonbóny s obsahem kanabinoidu HHC. Nikdo se ale nemusí bát, že by šlo o něco ilegálního! Kanabinoid HHC, který má značně terapeutický potenciál, se zde získává z legálního CBD, které je dobře známé pro své účinky při odbourávání stresu a regeneraci. Rozhodně doporučuji vyzkoušet! (smích).

promo-foto-yeahrba-haha-old-1.jpg

Kde všude jde YEAHRBU sehnat?

Stále nejvíce převládá možnost u nás na e-shopu. Hodně se nám daří v pekárnách, kde si lidé chtějí něco podobného dopřát ráno k snídani, pro povzbuzení na celý den. Pracujeme ale také na spolupracích s velkými prodejci. Zde je to však časově náročné. Obecně je naším cílem více prodávat v kamenných prodejnách než na e-shopu. Já osobně bych si podobný produkt nechtěl kupovat online. Ale mít možnost si ho koupit kdykoliv a kdekoliv, když ho zrovna budu potřebovat. Kde je aktuálně YEAHRBA dostupná lze zjistit na našem Instagramu.

img-0569.jfif

Jak jste vybíral příchutě?

Měl jsem nějakou představu ze sypaného matéčka, ale nikdy jsem nic podobného nedělal, takže tu byl zkrátka nápad. Vždy jsem to řešil pocitově a intuitivně. Koupil jsem si bylinky a další potřebné suroviny, a doma jsem to patlal a patlal, až jsem to dopatlal až sem! (smích) Třeba příchuť Calamint mi poradil vyhlášenej brněnskej zmrzlinář. Calamansi je Filipínská limetka, která chutná jako mandarinka! Já jsem přidal mátu a tak vznikl výborný Calamint.

3510990b-8739-4dd2-a79a-873029e97f89.jpg

Vím, že jsem značku Yeahrba kdysi zaregistroval a pak najednou zmizela. Jaký byl její vývoj?

Nooo... zajímavý (smích). YEAHRBU jsem začal vyrábět na začátku roku 2021. Dělal jsem si všechno sám. Vaření, lahvování, etiketování, obchod… Pak přišla možnost velké spolupráce do velkého řetězce. Ale když mi poslali jejich požadavky na paletové balení s přesnými pravidly dodávky a já tehdá seděl u toho čtyřicetilitrového hrnce, bledej jak stěna, došlo mi, že jsem v patové situaci. To, co jsem zvládal vyrobit, přestávalo stačit na náklady (na živobytí ani nemluvím) a co by nám pomohlo, na co jsem měl objednávku, to jsem zase nedokázal vyrobit. Takže jak rychle jsem vyletěl, tak jsem zase rychle spadnul a položil jsem to. Čekal jsem rodinu a už jsem takhle nemohl dále pokračovat. Zmrazil jsem to a nechtěl jsem o tom ani slyšet… Začátkem loňského roku mě ale oslovila parta kluků z Kyjova, co dělaj řemeslný cider, jestli bych to nechtěl znovu rozjet. Že jim to přišlo skvělý a poskytnou mi zázemí! Už se mi do toho znovu nechtělo. Ale David, který je můj nový parťák, mě dokázal vytáhnout zalezlého z nory (jak s oblibou říkám) a díky němu YEAHRBA znovu ožila! Za první rok jsem ale také vděčný – dostal jsem školu života, díky které jsem získal potřebnou pokoru, která mi na začátku rozhodně chyběla.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

BTC Prague: Velká bitcoinová akce opět v Praze

BTC Prague, jak již název napovídá, se bude točit okolo Bitcoinu, což tuto akci trošku odlišuje od podobných, které se konají ve světě. Akce se koná již potřetí a je o ni opět obrovský zájem. To jen svědčí o tom, že se kryptoměnám v České republice skutečně daří. Navíc se akce nezúčastní pouze tuzemští nadšenci, ale také odborníci z celého světa. Dohromady se představí 200 řečníků, což je číslo, které rozhodně udivuje.

Jedinečná interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience láká za zážitky i jídlem

Ponořte se do příběhu prvního zlatého ležáku přímo v historickém centru Prahy. Interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience přibližuje okolnosti vzniku plzeňského piva všemi smysly.

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Od Dublinu až po Středozemní moře. Česká rodinná firma Decoled září na evropském trhu dekorativního osvětlení

Z malé rodinné firmy založené v garáži se během téměř tří dekád stal lídr na českém, ale i evropském trhu slavnostního osvětlení. Poslední Vánoce společnost zdobila města a obchodní centra již ve 13 zemích a o těch letošních by skóre mělo být zase o něco vyšší. Za jejím úspěchem a expanzí stojí poctivé řemeslo, jasný rukopis a špičková kvalita.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.

Smažený sýr jako král českých talířů: Kde se vzal a proč ho tak milujeme?

Mnozí z nás si nedokážou představit jídelní lístek bez smaženého sýra. A není divu! Kombinace křupavé strouhanky a dokonale rozteklého sýra je synonymem komfortního jídla, které si rádi dopřejeme jak v restauracích, tak doma. Jak se ale smažený sýr dostal na naše stoly a proč se stal neodmyslitelnou součástí české gastronomie?
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.