10. prosince 2025, svátek má Julie

Café SLÁVIA

Adresa:
Národní 1, Praha 1 0
Telefon:
224218493

Otevírací doba

Pondělí
08:00 - 24:00
Úterý
08:00 - 24:00
Středa
08:00 - 24:00
Čtvrtek
08:00 - 24:00
Pátek
08:00 - 24:00
Sobota
08:00 - 24:00
Neděle
09:00 - 24:00
Právě je otevřeno

Poskytované služby

Pořádání akcí
 

 

Jsme tradiční kavárna v srdci historické Prahy. Podáváme českou, ale i mezinárodní kuchyni. Na lístku nám nechybí salátové, rybí a masové speciality, které si včetně snídaňového menu můžete objednat již od 8 hodin ráno, kdy se Vám kavárna Slavia otvírá.

Jsme si vědomi historie, která nás ze všech stran obklopuje. Národní divadlo, Karlův most i Pražský hrad. To vše je možné vidět přímo od stolu se šálkem horké kávy ale i sklenkou kvalitního vína.

S úctou k tradičnímu provozu kavárny Slavia nabízíme tento exkluzivní prostor, pro konání různých společenských akcí. Vyhovíme i těm nejnáročnějším klientům. Naše kapacita je 680 osob z toho 450 míst k sezení při propojení všech provozů kavárny Slavia, restaurantu Parnas, Divadelní restaurace a Pivnice u Lažanských.

Každý den se na Vás těší náš profesionální klavírista, který pto Vás hraje živě vždy od 17 do 23 hodin. Pravě s tímto programem se stáváme raritou.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.

Typické momenty českých Vánoc, bez kterých si svátky neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých Vánoc?

Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně – čekáme s napětím na zlaté prasátko, ujídáme bramborový salát už u oběda a tajně doufáme, že kapr v trojobalu přežije do večera. Některé okamžiky českých Vánoc se prostě nemění – a možná právě proto je máme tolik rádi.

Vánoce v TADY CHUTNÁ: Čtyři restaurace, čtyři příběhy

Už jste ochutnali filet lososa podle Rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy? Nebo víte, co je Znojmo 2025? Tak to byste měli. Vánoce jsou obdobím, kdy se tradice setkávají s moderní kuchyní. A právě tuto kombinaci letos přináší šéfkuchař David Kalina spolu s týmem restaurací Tiskárna Národní, Tiskárna Jíndřišská, Mincovna a U Tellerů. Inspirují se prvorepublikovými kuchařkami, starými technikami a vůněmi, jen v moderním, hravém pojetí.

Víno chutná v každém ročním období

Možná si říkáte, že víno patří hlavně k létu a vinobraní – ale zkuste si ho vychutnat i jindy. Sklenka červeného v podzimních plískanicích zahřeje stejně jako teplá deka a v zimě víno dodá tu správnou slavnostní atmosféru. Mělnicko-Kokořínsko je s vínem historicky spjato, a i když vinice odpočívají, místní vinaři rozhodně nespí.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.