11. prosince 2025, svátek má Dana

Restaurace U Žíznivého jelena

Adresa:
Vltavská 523/15, Praha 5 15000
Telefon:
257322525

Otevírací doba

Pondělí
10:00 - 24:00
Úterý
10:00 - 24:00
Středa
10:00 - 24:00
Čtvrtek
10:00 - 24:00
Pátek
10:00 - 24:00
Sobota
12:00 - 24:00
Neděle
12:00 - 24:00
Právě je zavřeno

Poskytované služby

Nekuřácké
Klimatizace
Extra salónek
Tankové pivo
Platba platební kartou
Platba stravenkou
Točené pivo

Restauraci U Žíznivého jelena naleznete v těsné blízkosti smíchovského pivovaru Staropramen. Bohatá historie hostince doložená dochovaným průkazním listem umístěným nad schodištěm se počala odvíjet od roku 1896 a byla přerušena pouze jedenkrát zřízením klubovny SSM v šedesátých letech. Restaurace prošla v roce 2009 rozsáhlou proměnou zaměřenou na zřízení moderní profesionální kuchyně a pozoruhodného prostředí sklepního prostoru. Nyní nabízí 140 míst pro hosty, z toho převážnou většinu ve zcela nekuřáckém prostředí a její kouzlo spočívá v nádherně zbarvených kamenných zdech a klenutých stropech . V restauraci se čepuje výborné tankové pivo Staropramen. Rozmanitý výběr kvalitních vín z vinařské oblasti Morava dodávají tradiční výrobci Vinné sklepy Lechovice, Augustiniánské, Tereziánské a Sovín. Kuchyně je zaměřena nejen na klasická česká jídla, ale i na mezinárodní pokrmy, vyhlášena je zejména jelením gulášem.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.

Typické momenty českých Vánoc, bez kterých si svátky neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých Vánoc?

Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně – čekáme s napětím na zlaté prasátko, ujídáme bramborový salát už u oběda a tajně doufáme, že kapr v trojobalu přežije do večera. Některé okamžiky českých Vánoc se prostě nemění – a možná právě proto je máme tolik rádi.

Vánoce v TADY CHUTNÁ: Čtyři restaurace, čtyři příběhy

Už jste ochutnali filet lososa podle Rybí kuchyně Jindřicha Vaňhy? Nebo víte, co je Znojmo 2025? Tak to byste měli. Vánoce jsou obdobím, kdy se tradice setkávají s moderní kuchyní. A právě tuto kombinaci letos přináší šéfkuchař David Kalina spolu s týmem restaurací Tiskárna Národní, Tiskárna Jíndřišská, Mincovna a U Tellerů. Inspirují se prvorepublikovými kuchařkami, starými technikami a vůněmi, jen v moderním, hravém pojetí.

Víno chutná v každém ročním období

Možná si říkáte, že víno patří hlavně k létu a vinobraní – ale zkuste si ho vychutnat i jindy. Sklenka červeného v podzimních plískanicích zahřeje stejně jako teplá deka a v zimě víno dodá tu správnou slavnostní atmosféru. Mělnicko-Kokořínsko je s vínem historicky spjato, a i když vinice odpočívají, místní vinaři rozhodně nespí.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.