Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. října 2021, svátek má Erik

Restaurace U Žíznivého jelena

Adresa:
Vltavská 523/15, Praha 5 15000
Telefon:
257322525

Otevírací doba

Pondělí
10:00 - 24:00
Úterý
10:00 - 24:00
Středa
10:00 - 24:00
Čtvrtek
10:00 - 24:00
Pátek
10:00 - 24:00
Sobota
12:00 - 24:00
Neděle
12:00 - 24:00
Právě je zavřeno

Poskytované služby

Nekuřácké
Klimatizace
Extra salónek
Tankové pivo
Platba platební kartou
Platba stravenkou
Točené pivo

Restauraci U Žíznivého jelena naleznete v těsné blízkosti smíchovského pivovaru Staropramen. Bohatá historie hostince doložená dochovaným průkazním listem umístěným nad schodištěm se počala odvíjet od roku 1896 a byla přerušena pouze jedenkrát zřízením klubovny SSM v šedesátých letech. Restaurace prošla v roce 2009 rozsáhlou proměnou zaměřenou na zřízení moderní profesionální kuchyně a pozoruhodného prostředí sklepního prostoru. Nyní nabízí 140 míst pro hosty, z toho převážnou většinu ve zcela nekuřáckém prostředí a její kouzlo spočívá v nádherně zbarvených kamenných zdech a klenutých stropech . V restauraci se čepuje výborné tankové pivo Staropramen. Rozmanitý výběr kvalitních vín z vinařské oblasti Morava dodávají tradiční výrobci Vinné sklepy Lechovice, Augustiniánské, Tereziánské a Sovín. Kuchyně je zaměřena nejen na klasická česká jídla, ale i na mezinárodní pokrmy, vyhlášena je zejména jelením gulášem.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Pivovar Proud: Pivo, v němž je správná energie

Tento experimentální minipivovar sídlí v Plzni v budově bývalé elektrárny na soutoku řek Mže a Radbuzy. Spojili tedy sílu proudu řeky a energii elektrického proudu, proto Pivovar Proud. Stojí za ním Lenka Straková s Michalem Škodou a ve své práci kladou důraz na kvalitu, experimentování a spolupráci.

Tipy na večírky: Ta nejlepší místa, kde můžete zakončit rok 2021

Dva měsíce jsme (konečně) mohli popíjet s přáteli na zahradních oslavách nebo se jen tak toulat přírodou. Máme tu podzim a s ním je třeba znovu začít pracovat na 100%. Není to nic, co bychom vyloženě vyhledávali, ale vydělávat se musí. Práce ale ještě nutně neznamená, že nebude zábava. Je potřeba ventil a na to jsou ideální firemní večírky.
Reklama
reklama

Svatojánský Dvůr - Vše, co si jen můžete přát

Svatojánský Dvůr je restaurace a hotel v historické budově v klidné části Prahy 8 Střížkov s výbornou dopravní dostupností a soukromým parkováním. S přípravou teambuildingů, firemních a vánočních večírků, máme mnohaleté zkušenosti.

TOMI SUSHI: Japonské speciality u náplavky

Přímo u náplavky na Rašínově nábřeží nově najdete sushi bar nabízející lahodné japonské speciality. Otevření TOMI SUSHI bylo podle majitelů splněním dlouholetého snu. O tom, jak má chutnat správně připravené sushi, jak je složité sehnat v Česku kvalitní a čerstvé mořské ryby či o úskalích spojených s budováním nového podniku v pandemické době, jsme mluvili s šéfkuchařem Tomášem Šťovíčkem.

Michal Kacetl: Víno děláme s respektem k přírodě

Malebné vinařství Kacetl ležící v obci Mackovice na Znojemsku je charakteristické svým přírodním přístupem k vínu a jeho šetrnou výrobou i pěstováním. Majitel Michal Kacetl se pro Pragmoon.cz rozpovídal o technologických postupech při výrobě lahodného moku, lásce ke koním nebo třeba o tom, co ho vlastně k profesi vinaře přivedlo.