12. prosince 2025, svátek má Simona
Adresa:
Plynární 23, Praha 7 0
Telefon:
736535053

Crossclub je jedinečně koncipované multikulturní centrum, které nabízí skutečnou kříženinu kultur, žánrů a přístupů uprostřed pražských Holešovic. Již dlouhá léta je nedělitelnou součástí pražské kulturní sítě respektovanou nejen v Čechách, ale i v zahraničí.

Každý den nabízí hudební program zaměřený na nemainstreamové hudební žánry, jak v živé tak elektronické hudbě. Na dvou stageích můžete potkat často české i zahraniční headlinery velkých festivalů. Dále si tu můžete vybrat z rozmanité škály stylů od dubu, dubstepu, breakbeatu a drum and bass přes reggae, ska, punk, rockabilly až po world music. Kromě hudebního programu je klub Cross postaven i na multižánrové prezentaci alternativní kulury se zaměřením na mladé divadelní soubory, autorské čtení, cestovatelské besedy, promítání klubových filmů i aktuální kinematografie, vzdělávání pomocí dokumentárních filmů a besed a v neposlední řadě i odpolední divadelní představení pro děti. To vše za minimální vstupné či zcela zdarma. Stejně tak ceny na barech za pití i jídlo jsou v příjemných hladinách dostupné i studentům.

Cross Club je zároveň podnikem, který nabízí sám o sobě podívanou. Jeho fascinující futuristický design se spoustou podivných předmětů vytvořil a stále znovu vytváří František Sádra Chmelík a jeho tým.

Pokud Vás zajímá alternativní kultura, neměli by jste klub minout...

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.

Efektivní teplárny jako zbraň proti drahé energii. Kogenerace zrychluje evropskou transformaci

Evropa potřebuje rychlejší cestu ke snížení emisí i úsporám energie. Klíčovou roli v transformaci hrají moderní plynové kogenerační teplárny, které dokážou výrazně zefektivnit výrobu tepla a zároveň dodat elektřinu ve chvílích, kdy je jí v síti nedostatek.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.