Jazyková škola je členem Cambridge Schools Association. Pořádáme jazykové kurzy: angličtina, němčina, italština, španělština, ruština a další. Nabízíme pomaturitní studium AJ/NJ, doučování, dětské kurzy, firemní výuku, školení, překlady a tlumočení.
Jaro je jednoznačně nejpříjemnější čas na výletování. Přeci jen si člověk krásy naší matičky země více vychutná, když je celá pěkně zalitá sluncem a plná přírodních barev. A když náhodou udeří horší počasí, vždycky se můžeme schovat v nějaké krásné české hospůdce. A to se taky počítá. Představujeme tipy na výlety a kam na dovolenou pro celou rodinu.
Rádi Vám představíme gotickou restauraci, která je rozdělená na horní a spodní část, v rámci které Vám nabízí prvotřídní českou kuchyni, kde si z obsáhlého menu jistě vybere každý z Vás. V nabídce naleznete tradiční i méně známá jídla, která se připravují výhradně z čerstvých surovin a nejlepších ingrediencí. V restauraci kladou důraz na pestrost jídelníčku a snaží se zachovávat původní receptury. Naleznete zde pokrmy z čerstvé zeleniny a ovoce, masa a ryb, zvěřiny, sýrů a dalších surovin vysoké kvality.
Pořadatelé největšího festivalu elektronické taneční hudby ve střední Evropě Beats for Love zveřejnili nejsilnější line-up ve své historii. V rámci letošního ročník, který proběhne 1. - 4. července 2022 v industriální oblasti Dolních Vítkovic, vystoupí více než 90 zahraničních umělců! K obrovským jménům elektronické scény, mezi nimiž nechybí Armin van Buuren, Alan Walker, Lost Frequencies, Vini Vici, Timmy Trumpet, Alle Farben, Andy C, Dope D.O.D, Sub Focus nebo Modestep Live, přibyla více než padesátka zvučných jmen z celého světa a všech odnoží taneční hudby!
SÁZAVAFEST je multikulturní a multižánrový hudební festival konající již po několikáté v malebném zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou. 22. ročník se uskuteční v termínu 21. - 23. 7. 2022.
Přírodní přístup k vínu, šetrná výroba i pěstování. To jsou hesla vinařství Kacetl, které leží v obci Mackovice na Znojemsku. „Snažíme se vínu moc nevstupovat do cesty a s každým vínem pracujeme individuálně. Pracujeme na minimalizaci síření a minimalizaci pohybů s vínem během jeho zrání,“ prozrazuje majitel Michal Kacetl.