20. prosince 2025, svátek má Dagmar

Lokálka

Adresa:
Anglická 24, Praha 0
Telefon:
739040390

Otevírací doba

Pondělí
11:00 - 23:00
Úterý
11:00 - 23:00
Středa
11:00 - 23:00
Čtvrtek
11:00 - 23:00
Pátek
11:00 - 23:00
Sobota
11:00 - 23:00
Neděle
11:00 - 22:00
Právě je otevřeno

Vydali jsme se zmapovat nově otevřený podnik na Vinohradech, restauraci Lokálka. Restaurace disponuje zahrádkou a velkými vnitřními prostory. U vstupu nepřehlédnete dva pivní tanky na pivo, a proto jsme dlouho neotáleli a dopřáli si Budvar 33 a Budweiser Budvar Original. Co vás krom skvělého tankového piva určitě okouzlí je, že pokud si objednáte pivo, dostanete k němu domácí čerstvě smažené lupínky. Protože jsme se rozhodli experimentovat, vybrali jsme tři předkrmy a čtyři hlavní jídla, čímž jsme vzbudili v restauraci malé pozdvižení Ve zkratce se jednalo o olomoucké tvarůžky ve slanině, nakládaný hermelín a tatarák, z hlavních jídel jsme volili pečená vepřová žebra, vepřové koleno, burger LOKÁLKA Speciál a vepřovou panenku. I podle fotek je jasné, že si s jídlem v kuchyni umí vyhrát. Z předkrmů můžeme jednoznačně doporučit olomoucké syrečky a z hlavních jídel jsme podlehli kouzlu místního hamburgeru s domácí houskou a grilovanému kolenu.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

U Váhy: 300 let pražských příběhů a poctivé české kuchyně

Na Smíchově, jen pár minut od centra, stojí dům, který vítá hosty už víc než 310 let. Hostinec U Váhy není další turistická zastávka v centru – je to skutečný pražský hostinec s rodinným příběhem, poctivou českou kuchyní a atmosférou, díky které se i cizinec cítí jako štamgast.

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.