Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. listopadu 2022, svátek má Artur

U Bukanýra

Adresa:
nábř. Ludvíka Svobody 1, Praha 1 11000
Telefon:
608973582
Web:
www

Otevírací doba

Pondělí
zavřeno
Úterý
zavřeno
Středa
zavřeno
Čtvrtek
20:00 - 03:00
Pátek
23:00 - 08:00
Sobota
23:00 - 08:00
Neděle
zavřeno
Právě je zavřeno

Otevření Houseboatu U bukanýra se datuje na měsíc září roku 1998, kdy byla majitelem Jindřichem Polákem otevřena terasa bez baru. Ten byl dole na spodním palubě a byl celkem miniaturní. Jelikož byl konec sezony začaly se na spodním minibáru dělat první mejdánky pro známé a kamarády. V létě 1999 se začalo na horní palubě nepravidelně hrát. Partička Afthermath DB zde odehrála pár koncertů, hrál se drumandbass a jungle. Na terase nebyla žádná střecha, takže počasí dávalo pořadatelům celkem dost zabrat. V roce 2000 se na lodi objevila úžasná parta lidí, kteří si říkají Hedonix a ti si pozvali na Bukanýr spoustu zahraničních hráčů a spolu s nimi uspořádali asi největší psychadelic trance party v centru města pod širým nebem. Hrávalo se zde nepravidelně, ale už se vytvářel první program. Někdy v létě roku 2001 se poprvé objevil Lukáš Chocholouš, nejdříve se zájmem uspořádat si zde jeden večírek a poté po domluvě s Jindrou také se zájmem o produkční činnost na Bukanýru. Začal zde nejdříve společně s kamarádem Markem Kraucherem pořádat první mejdany na horní palubě. Poté již sám v roce 2002 začal budovat měsíční program a začaly se zde odehrávat pravidelné i nepravidelné akce, které bohužel na celých 10 měsíců přerušily srpnové povodně. Bukanýr se musel přesunout do ochranného přístavu na Smíchově a zde proběhla přestavba spodní paluby na prostor, který můžete spatřit dnes. Oficiální otevření proběhlo na jaře 2003 a od té doby se zde nepřetržitě odehrávají pravidelné měsíční akce. Na lodi si v této době můžete poslechnout spousty stylů jako například house, tech house, deep house, electro, minimal, drumandbass, breakbeat, progressive house, break funk, nu jazz a mnoho dalších. V letní sezóně je každoročně otevřena horní terasa s barem, grilováním, 3 fotbálky a spoustou míst k sezení. Probíhá zde také několik živých vystoupení kapel a pravidelné promítání 16 mm filmů. Houseboat U bukanýra je díky svému umístění v centru Prahy, příznivým cenám na barech, kvalitnímu soundsystému a vstupnému zdarma velmi vyhledávaným místem pro zábavu nejen pro mnoho Čechů, ale také pro spoustu zahraničních návštěvníků hlavního města. Příjemným zjištěním pro všechny hosty je také krátká vzdálenost od nejznámějšího pražského klubu Roxy.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Ventura Group – společnost pro vaše gastro večírky

Kdyby existoval český Dionýsos, jmenoval by se Ventura Group. Tato rodinná společnost provozuje tři vyhlášené restaurace a Český catering k tomu. Miluje, když může přichystat úžasné jídlo, když pivo teče proudem, hostům když chutná, radují se a bouřlivé oslavy trvají až do rána.

The Emblem Hotel: jedinečný koncept pro jedinečný večírek

Tento designový boutique hotel v Praze naleznete jen kousek od Staroměstského náměstí. Kromě luxusního ubytování ve vkusně zařízených pokojích a apartmánech nabízí také vlastní privátní spa a dokonalé zázemí pro uspořádání nejrůznějších soukromých eventů.
Reklama
reklama

Kojibakers: aneb produkty plné enzymů z plísně koji

Patnáct let pracoval na manažerských pozicích v IT společnosti a neuměl si představit, že by neměl jistotu stálého měsíčního platu. Zejména když se mu postupně narodily čtyři děti, jedno z nich handicapované, které od narození vyžaduje skutečně velkou péči. Postupně ale přišlo několik věcí, které jeho pohled na věc měnily, proto se rozhodl podat výpověď a pustil se do podnikání. Miloslav Laštovička založil v roce 2019 spolu s dvěma kolegy firmu Kojibakers, inspirovanou japonskou tradicí, která vyrábí za pomocí ušlechtilé plísně koji fermentované potraviny jako například miso, miso polévky, shiokoji a další. Ty momentálně dodávají jak do českých domácností, tak i do známých restaurací „Věříme, že tato unikátní »banka enzymů« má co nabídnout nejen v Asii, ale i zde v našich podmínkách,“ říká Laštovička.

Rozhovor: Štěpánčiny Divné čokolády

Štěpánčiny Divné čokolády jsou šokující, originální... prostě divné a to nás na tom nejvíc baví! Jak říká sama Štěpánka: „Mé čokolády se nejí, ale degustují.“

Kotelna v areálu Uhelného mlýna, eventový prostor kousek za Prahou

Během celého 20. století tu hned vedle železniční trati Praha-Drážďany v tisících rukou cinkaly šroubky a libčický industriální park se svým lomozem a dalekým dosahem patřil k významným průmyslovým srdcím, přeživším staré mocnářství. To však s koncem jedné a posléze i další historické éry dotepalo až téměř do úplného ticha, které nakonec před dvaceti lety ještě spláchly povodně. Ale nikdy není pozdě a část dříve průmyslového areálu Libčických šroubáren vstala z popela! Objekty Uhelného mlýna a Kotelny důstojně ožily k novým potřebám dnešního světa a staly se vyhledávaným místem pro konání firemních a společenských akcí.