POSTUP: Vepřovou panenku si očistíme a rozdělíme na dvanáct válečků, které osolíme a opepříme. Na rozpálené pánvičce si opečeme válečky panenky ze všech stran.
Válečky vyndáme a zabalíme do anglické slaninky, položíme na pekáček a dáme do předehřáté trouby na 180 °C na třináct minut. Zatímco se nám peče maso, začneme si připravovat olivovou tapenádu. Černé olivy bez pecek si vložíme do mixéru, přidáme lístky bazalky, ančovičky, česnek a olivový olej a všechno rozmixujeme. Uvařené špagety si na pánvičce promícháme s olivovou tapenádou, přendáme na talíř a přidáme zapečené válečky z vepřové panenky.
Tip na závěr: Můžete použít i zelené olivy nebo dle chutě namixovat, výborná je také kombinace oliv s chilli papričkou.
Ingredience pro 4 osoby: Vepřová panenka 1 kg, anglická slaninka 12 plátků, olivový olej 9 cl, špagety 700 g, černé olivy 140 g, stroužek česneku, čerstvá bazalka 30 g, ančovičky 15 g, sůl, pepř..