Protože burgery jsou v Praze stále na vzestupu a je více a více míst, kde si tuhle oblíbenou lahůdku můžete dát, je naše práce rok od roku složitější. V tomto ročníku jsme pro vás vybrali 15 prověřených burgráren, které nám věnovali do soutěže poukázky v celkové hodnotě 15 000Kč! Z každé restaurace máme dvě poukázky po 500Kč, takže hladoví odcházet nebudete.
Pojďte si pro to s námi zahrát na porotce a najít ten nejchutnější burger!
Soutěž probíhá na FB a Instagramu PRAGMOON, kde od 11. března 2019 až do 26. června 2019 nasadíme každý týden jednu restauraci.
U každé z restaurací je napsaný týden, kdy jí budete moci podpořit na sociálních sítích svými hlasy. Restaurace, které během čtrnácti dnů od nasazení nasbírají nejvíce lajků, skončí na stupni vítězů. Proto neváhejte a ve velkém podpořte své favority. Podmínky pro získání výherních poukázek sledujte vždy v popisu restaurací na našem FB a Instagramu.
Chybí vám zde Váš favorit? Napište své oblíbené restauraci, ať se přihlásí do ročníku 2020 na info@pragmoon.cz, nebo nám o ní řekněte sami, my si jí s chutí osobně prověříme a třeba zařadíme do příštího ročníku.
Dycky Burger!
PEPE BURGER
(18 – 31. 3. 2019) Pepe Burger je mladá rodinná firma zabývající se provozováním bistra v americkém stylu, kde doslova ochutnáte atmosféru slavné route 66. Základem celého jídelníčku jsou kvalitní suroviny od místních dodavatelů a poctivé domácí produkty (žádné polotovary a předem nakoupené omáčky). Vyzkoušet rozhodně musíte lahodného fešáka jménem Indiana chipotle - šťavnaté grilované hovězí v domácí bulce se slaninou, chipotle papričkou, smaženými cibulovými kroužky, sýrem čedar a lahodnou BBQ majonézou.
Náchodská 703/91, Horní Počernice
Tel.: +420 739 140 014, www.pepeburger.cz
JACOB’S
(11 – 24. 3. 2019) Čerstvost a poctivost pokrmů je v restauraci Jacob´s na prvním místě, proto zde odebírají každý den čerstvé maso a zeleninu od tuzemských dodavatelů. Na stůl Vám tak vždy přijde jen to nejlepší. Pracuje zde skvělý tým mladých lidí, kteří gastronomii milují a věnují se jí celý život. Jejich cílem je tuto lásku a zkušenosti s Vámi sdílet a vytvořit místo, kam se budete vždy rádi vracet. Do souboje vysíláme Jacob´s burger s hovězím mletým masem, slaninou, hruškou, mayo, cibulovým chutney, gorgonzolou a salátem.
Plavecká 404/4, Praha 2
Tel.: +420 222 520 288, www.jacobsrestaurant.cz
BURGER’S
(25. 3 – 7. 4. 2019) Burger’s je velmi mladý podnik, který se striktně zaměřuje na přirozené chutě bez umělých konzervantů. Nejoblíbenějším burgerem v nabídce je Bacon burger. Vláčná bramborová bulka, grilovaná bílá cibulka, šťavnatý plátek hovězího masa z býka s rozteklým čedarem na vršku, dvojitá dávka domácí Burger’s slaniny, křupavý salát, medovo-hořčičná omáčka z medu z Bílých Karpat a originální Dijonské hořčice. K burgeru rozhodně doporučujeme jednu z organických limonád, které sami připravují z bio kůry citrusů a čerstvých šťáv.
Klánovice, Kunčická 28, Praha 21
Tel.: +420 266 312 065, www.burgers.company
DADDY’S BURGER
(1 – 14. 4. 2019) Daddy’s je jedním z nejoblíbenějších hamburgerů, který si v této restauraci můžete dát. Daddy’s je rodinný hamburger, který má rodina týmu restaurace ráda a nabízí ho široké veřejnosti. Základ a jinost od klasických burgerů na trhu tvoří Drobkův dip (pozn.: Drobek je majitel), jogurtová majonéza, která je doplněna dalšími ingrediencemi. Šéf podniku říká, že tento hamburger vznikal testováním na něm samém a dal do něj vše, co má rád. Hovězí maso odebírají od českého řezníka, který zpracovává pouze české býky.
Sarajevská 1690/25, Praha 2, Tel.: +420 721 701 806
www.facebook.com/daddysburgerpraha
CZECH BURGER
(8 – 21. 4. 2019) Již z popisu speciality Kachní knedlo-burger, kterou pro vás připraví v Czech Burgeru, vám potečou sliny. Knedlo-bulka se na ohni opéká, dokud nemá kůrku jako křupavá bageta, přesto tenká vrstva uvnitř je stále klasický nadýchaný houskový knedlík. Obě vnitřní strany bulky pomažou domácím demi-glace a následně naloží, co se vejde: trhanou farmářskou kachnu vykořeněnou a pečenou ve vlastním sádle celou noc, vrstvu červeného zelí, cibulku, osmaženou na kachním sádle a výpeku z pekáče. Už máte hlad?
Náplavka Praha, vždy v sobotu jednou za 14 dnů (od 16.3, 30.3, 13.4, 27.4 atd.), Tel: +420 721 977 977
ŽELVA BEERS & BURGERS
(15 – 28. 4. 2019) „Jídlo je láska“, tohoto hesla se drží v žižkovské Želva beers & burgers. Burgery ladí do posledního detailu, ať už se jedná o použité sýry, druhy salátů, omáčky, či jiné suroviny, kompromisy zde nepřichází v úvahu. Každý rok představí aspoň dva nové přírůstky a je pouze na zákaznících, jestli si najdou v jídelním lístku místo nastálo. Na čepu vás čeká pět pivních speciálů z pivovaru Starokladno. Podnik se stal velmi populární, proto doporučujeme rezervaci. Na obrázku El Gordo s čedarem, černými fazolkami, chipotle majonézou a salátem.
Jana Želivského 1806/23, Praha 3
Tel.: +420 777 307 071, www.facebook.com/burgerzelva
HADOG
(22. 4 – 5. 5. 2019) Kvalitní pečivo ja základem dokonalého burgeru. V Hadogu mají každý den čerstvě napečené z rodinné pekárny, k tomu maso z nejlepšího řeznictví v Praze, vlastní dipy (vždy originální a chuťově jedinečně vyvážené). Naším tipem je vyhlášený Hadog burger, který nabízí mleté hovězí maso, domácí malinovou BBQ omáčku, slaninu, nivu, hranolkový chips s goudou, červenou cibuli, majonézu, okurku a ledový salát. Jako přílohu doporučujeme jejich domácí cibulové kroužky s meruňkovou hořčicí.
Sokolovská 379/204, Praha 8
Tel.: +420 728 636 850, www.hadog.cz
TOM‘S BURGER
(29. 4 – 12. 5. 2019) V Tom‘s Burgeru dbají na používání kvalitních čerstvých surovin a dipy tu nenajdete jiné než domácí. Do boje o nejlahodnějšího fešáka vysíláme zdejší Boss Burger. Mleté hovězí maso, sýr raclette, karamelizovaná cibulka, chipotle majonéza, papričky jalapeños, pečená slanina, salát lollo rosso, ledový salát, plátky rajčátek a červená cibulka, to vše tvoří hotovou harmonii chutí. Další pobočky najdete v ulicích Hybernská 26, Praha 1 - Nové Město, Valentinská 9 - Staré Město, Praha 1 a Anny Letenské 916/16, Vinohrady, Praha 2.
Centrum Chodov, Roztylská 2321/19, Praha 11 - Chodov
Tel.: +420 720 032 309, www.tomsburger.cz
BEER & BURGER U ČÍŽKŮ
(6 – 19. 5. 2019) Oblíbená restaurace U Čížků nabízí ve svých burgerech jen to nejlepší. Hovězí maso pochází z bourárny Absolon v Českém Brodě, které si v podniku melou a dochucují sami. Pečivo je ze sousední pekárny pana Zoulka, z Václavské pasáže na Karlově náměstí. Jednoznačným tipem je v tomhle případě vlajková loď Čízburger - 150 gramů mletého hovězího krku, sýr chedar, anglická slanina, rajče, dubový salát a biondo salát, jalapeňo zelená paprika, pikantní domácí dip uvnitř housky a k tomu hranolky se slupkou.
Karlovo náměstí 34, Praha 2,
Tel.: +420 223 003 424, 773 496 607, www.ucizku.cz
LAFA GRILL
(13 – 26. 5. 2019) Tato speciálka zaměřená na burgery a sendviče je vyhlášená především díky skvělým domácím omáčkám a mletému masu od český farmářů, to vše v delikátní domácí máslové housce. Restaurace nabízí i výbornou čepovanou Plzeň a Svijany 11 nebo předkrmy či chuťovky. Vyzkoušet jednoznačně musíte Big Cheesse - domácí houska, EKO mix skopové a hovězí maso (2x 150g), 2x slanina, 2x monterey, 2x cheddar, salát, rajče, kyselá okurka, karamelizovaná cibule a lahodný domácí dressing.
Václavská 9, Nové město, Praha 2 (Karlovo Náměstí)
Tel.: +420728 756 123, www.lafa-grill.cz
THE PUB PRAHA 1
(20. 5 – 2. 6. 2019) The PUB je unikátní franchisingový koncept restaurací, který spojuje kvalitní kuchyni, výborné pivo a skvělou zábavu. I v nově zrekonstruované pobočce na Praze 1 si můžete sami načepovat tankový Prazdroj u stolu se samoobslužným pivním výčepem, přes jehož dotykový displej můžete volat obsluhu, objednávat jídlo a mnoho dalšího. Burgery v The PUB jsou od základu domácí a vždy z kvalitních surovin. „Za mě nej je ten PUB Super Cheese Beef Burger“, doporučuje Petr Topol, šéfkuchař konceptu The PUB.
Veleslavínova 3, Praha 1 – Staré Město
Tel.: +420 222 312 296, www.thepub.cz
DOMYNO BURGER
(27. 5 – 9. 6. 2019) Koncept Domyno Burger Barů, jehož mateřský podnik sídlí na pražské Lhotce, se rozrostl o novou moderní restauraci ve Vodičkově ulici. Nabídku legendárních a lety prověřených burgerů doplňují například grilované hovězí steaky nebo přeštické kotlety. Odleželé a vyzrálé hovězí maso pochází, v tomto případě již tradičně, z domácích chovů plemene „čestr“. V Domyno Burger Barech uvítáte rovněž zajímavou skladbu čepovaných piv, kterým vévodí příkladně ošetřený plzeňský Prazdroj a některý z „ejlů“ pivovaru Matuška.
Chýnovská, Praha 4 / Vodičkova 8, Praha 1
Tel.: 728 034 457 / 774 161 068, www.domynoburger.cz
WESTERN CHILLI
(3 – 16. 6. 2019) Výborné jídlo z čerstvých ingrediencí, obrovské porce, osobitá bulka a vstřícný personál. Milovníci burgerů si v bistru Western Chilli rozhodně přijdou na své. Silnou stránkou podniku jsou nejen domácí suroviny a vlastní receptury, ale především zkušenosti a silné zázemí, které budují již od roku 2007. Návštěva Western Chilli je vždy zárukou skvělé pochoutky, kdy je každá porce připravená s láskou. Do našeho výběru zařazujeme Vepřový Buffalo kombinující vepřová žebírka, ledový salát, rajčata a pepřovou majonézu.
Na Obci 1778, (u dopravního hřiště), Říčany u Prahy
Tel.: +420 777 299 410, www.western-chilli.cz
THE BURG
(10. – 23. 6. 2019) Restaurace The Burg vás pohostí na Smíchově kousek od krásné zahrady Kinských. Z bohaté nabídky lahodných macků doporučujeme Burger Baconchillicheese, který nabízí to nejlepší, co si vůbec v burgeru dovedete představit. Paleta všech chutí, která začíná u naší křehké briošky, 150 gramů lahodného hovězího, ostré chilli majonézy, svěžího salátu, rajčete a červené cibule. Pro zpestření zde nesmí chybět pikantní jalapenos papričky, jemný cheddar a především křupavá uzená slanina. Zapít ho můžete některým z piv Pivovarského dvora Zvíkov.
Drtinova 358/20, Praha 5
Tel.: +420 773 690 293, www.theburg.cz
STREETBURGER BISTRO
(17. – 30. 6. 2019) „V ruce držíte ten nejšťavnatější a největší burger, který jste snad kdy jedli. Představte si ten pocit, když se zakousnete do poctivého českého hovězího obloženého salátem, cibulí, kyselou okurkou, zalité nefalšovanou majonézou v pravé křupavé domácí housce. Vaše vyprahlé masožroutské chuťové buňky křičí radostí. Je to sen a vy nikdy nebudete mít dost.“ Přesně takový zážitek slibují svým návštěvníkům ve Streetburger Bistro. Hovězí burgery zde grilují na medium a šperkují čedarem, slaninou, rajčetem, červenou cibulí, salátem a majonézou.
U Lužického semináře 15, Praha 1
Tel.: +420 720 108 192, www.streetcatering.cz