19. prosince 2025, svátek má Ester
PRAGMOON TOP HEALTHY 2019 - Chutně, zdravě a se soutěží!

PRAGMOON TOP HEALTHY 2019 - Chutně, zdravě a se soutěží!

Zdravé stravování je ve společnosti stále větší téma a protože si v Pragmoonu nesedíme na uších, rozhodli jsme se do toho pořádně opřít a přicházíme se soutěží PRAGMOON TOP HEALTHY 2019!

Výběr to nebyl jednoduchý. V posledních letech se vyrojilo ohromné množství restaurací, které se snaží svůj jídelníček vést co nejzdravějším směrem. Po náročné jedlíkovské štaci jsme vybrali 10 statečných, kteří nám věnovali do soutěže poukázky v celkové hodnotě 10 000Kč! Z každé restaurace máme dvě poukázky po 500Kč, takže hladoví odcházet nebudete.

Pojďte si pro to s námi zahrát na porotce a najít ten nejlepší a nejchutnější healthy podnik! Soutěž bude probíhat na FB a Instagramu PRAGMOON, kde každý týden nasadíme jednu restauraci a vy jí můžete 2 týdny posílat hlasy.

U každé z restaurací je napsaný týden, kdy jí budete moci podpořit na sociálních sítích svými hlasy. Restaurace, které během čtrnácti dnů od nasazení nasbírají nejvíce lajků, skončí na stupni vítězů. Proto neváhejte a ve velkém podpořte své favority. Podmínky pro získání výherních poukázek sledujte vždy v popisu restaurací na našem FB a Instagramu.

Chybí vám zde Váš favorit? Napište své oblíbené restauraci, ať se přihlásí do ročníku 2020 na info@pragmoon.cz.

Na zdraví!

COMA’R

(1 - 14. 7. 2019) Přes den kavárna s výběrovou kávou, v noci bar s originálními drinky. To vše najdete v novém vršovickém podniku COMA\\\\\\\'R, kde si vyberete míchaný koktejl nebo domácí limonádu podle chuti. Nový prostor si vás okamžitě získá moderním pojetím – především od uranových světel od designéra Michala Pražského se těžko odtrhávají oči. I kuchyně tu nezaostává a pracuje výhradně s čerstvými surovinami. Na fotce jako lákadlo tatarák z uzeného lososa, zjemněný créme fraîche s avokádem, chilli a bylinkami.

Kodaňská 4, Praha 10
Tel.: +420 777 967 277, www.facebook.com/comarprague

NA KAČABCE - PUTYKA

(8 - 21.7. 2019) Těžko byste našli v okolí Hostivaře podnik s bohatější historií - Na Kačabce hostila už Masaryka, pamatuje srazy Charty 77 nebo vznik kapely Šlapeto. Pravda, již to není TA putyka, která vytvořila kulisu pro Smrt černého krále s radou Vacátkem, ale o to víc vás překvapí moderním designem a kvalitní gastronomií (i Zdeněk Polreich si v Ano, šéfe zdejší kuchyni pochvaloval). Naším tipem je fantastický hovězí krk na červeném víně, pečené portobello žampióny s česnekem a pažitkou, chipsy z kořenové zeleniny.

Chalupnická 12, Praha 10 - Hostivař
Tel.: +420 603 217 934, www.nakacabce.cz

BISTRAWVEG

 (15 - 28. 7. 2019) V bistRAWveg si pochutnáte na šťavnatém jídle z tepelně neupravených celistvých rostlinných surovin plných živin a enzymů, které dodá vašemu organismu přesně to, co potřebuje a krásně stráví, eliminuje stres a únavu a nabije vás svěží energií. Letním favoritem jsou křupavé cuketové špagety s pestem ze sušených rajčátek, kešu oříšků a bazalky, které zasytí i osvěží. V bistRAWveg si vyberete z pestré nabídky jídel, dezertů a nápojů. Najíte se zde bez laktózy, lepku, rafinovaného cukru a škodlivých aditiv. Zde vždy víte, co jíte.

Pobočky v Centru Chodov a Centru Černý Most
www.bistrawveg.cz, info@bistrawveg.cz

ART-N-COFFEE

(22 .7. - 4. 8. 2019) Kavárnu ART-N-COFFEE si okamžitě oblíbí milovníci výtečné kávy, kvalitního jídla a originálního moderního umění, především kamenných soch ze Zimbabwe. Sochy tvoří nedílnou součást interiéru kavárny, kde se tak setkává umění s reálným životem. Kavárna je pravidelně i platformou pro setkávání s uměním živým, interpretovaným, pravidelně se zde odehrávají kulturní a společenské akce. Na fotce vás k návštěvě láká špenátové smoothie - špenát, jablko, banán (bez laktózy, bez cukru) a malinový raw koláč.

Na Příkopě 24, Praha 1 (pasáž ČNB)
Tel.: +420 607 208 201, www.art-n-coffee.cz

JAVÁNKA & CO.

(29. 7. - 11. 8. 2019) Jedinečká kuchyně i atmosféra, přesně to na vás čeká v indonéské restauraci Javánka. Setkáte se s kořením a vůněmi, které jste ještě necítili, a kombinacemi, jaké jste nikdy nezkusili. Vaří zde bez použití glutamanu sodného, nepoužívají kupované, hotové směsi ani palmový olej. Zato kokosový ano, na báječné RAW dorty. Na fotce vás k návštěvě láká marinované tofu osmažené v pastě ze zelených paprik a čili, výrazná chuť česneku. Jemně pikantní. Podáváno s kurkumovou rýží Naší Kuning a salátem dle zákazníkova výběru.

Máchova 22, Praha 2
Tel.: +420 734 823 519, www.javanka.eu

SWEET SECRET OF RAW

(5 - 18. 8. 2019) Sweet Secret of raw je útulná malá kavárna v centru Prahy s vlastní výrobou raw dezertů, zmrzlin, koktejlů, čokoládových pralinek a dalších dobrot. Vše je bez lepku, bez laktózy a bez živočišných produktů, pouze z těch nejlepších surovin (ořechy, semínka, kokosový olej, kakaové máslo, nepražené kakao, agáve, med, ovoce…). Na obrázku vás k návštěvě láká Matcha cheesecake - jemný krémový dort s osvěžující chutí matcha japonského zeleného čaje. Ve spojení s kokosovým máslem dokonalá kombinace.

Rumunská 25, Praha 2
Tel.: +420 799 501 255, www.secretofraw.cz

FORKY’S PRAHA

(12 - 25. 8. 2019) Forky\\\\\\\'s nabízí atraktivní, chutné, pestré a nutričně vyvážené pokrmy, které jsou sestavovány čistě z rostlinných surovin tak, aby vás vždy zasytily a dopřály vám chuťový zážitek. Tento český koncept s velkými ambicemi nabízí kvalitní suroviny, není mu lhostejný původ ani sezónnost potravin. Pochutnáte si zde na burgrech v domácím pečivu, na bohatých "salátových mísách" s BIO quinoou nebo na pestré asijské kuchyni. Forky\\\\\\\'s nabízí také vlastní produkty, jako jsou ořechová másla, proteinové tyčinky a vitamíny.  

Veleslavínova 93/10, Praha 1
Tel.: +420 773 080 337, www.forkys.eu

LEHKÁ HLAVA

(19. 8. - 1. 9. 2019) Lehká hlava je vegetariánská restaurace v centru Prahy, která má za cíl potěšit Vaše smysly a odlehčit Vaší hlavě. Posezení u svítících stolů nebo hvězdné nebe na stropě jsou jen některé z unikátních prvků podniku, který najdete kousek od Karlova mostu. Za Lehkou hlavu jsme pro Vás do soutěže vybrali lehký asijský salát s nudlemi ze sladkých brambor, lahodným kešu dresinkem s Tamari omáčkou, cuketovými falafely, avokádem a koriandrem, který je jedinečný a zcela netradiční svojí zajímavou chutí.

Boršov 2/280, Praha 1 - Staré Město
Tel.: +420 222 220 665, www.lehkahlava.cz

RESTAURACE GÓVINDA

(26.8. - 8.9. 2019) Restaurace s více jak 25 letou hystorií, mezi jejíž priority patří zdraví, ale ne na úkor chuti. Náhražky, umělá sladidla, nezdravá éčka, polotovary, nic z toho v Góvidně nenajdete. V tom, podle jejich vlastního průzkumu, konkurují všem vegetariánským restauracím v Praze. Suroviny jsou vždy čerstvé, sezóně z vlastní farmy. Nabízí denní menu o pěti chodech, které se na denní i týdenní bázi obměňuje. Chuťově si zde přijdou na své vyznavači české i indické kuchyně. Rozvoz obědů po Praze s dopravou zdarma.  

Na hrázi, 216 /5, Praha 8
Tel.: +420 777 438 339, www.govinda-vegclub.cz

PIKNIK PARK

(2 - 15.9. 2019) Autentická italská restaurace “enoteca con cucina” v parku Kampa na Malé Straně, nacházející se 2 minuty chůze od Karlova mostu, v těsné blízkosti Lenonovy zdi, v nádherném prostřední klidné části vltavského kanálu Čertovka (tzv. Malých pražských Benátek). Celoročně otevřená a vyhřívaná soukromá terasa, největší výběr českých jakostních vín doplněných o zahraniční prémiová vína, každý den živá akustická hudba, fantastická kuchyně, to vše je Piknik Park. Na obrázku lahodné Tagliatelle ai funghi porcini.

Nosticova 8, Praha 1 - Malá Strana
Tel.: +420 601 164 711. www.piknikpark.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

U Váhy: 300 let pražských příběhů a poctivé české kuchyně

Na Smíchově, jen pár minut od centra, stojí dům, který vítá hosty už víc než 310 let. Hostinec U Váhy není další turistická zastávka v centru – je to skutečný pražský hostinec s rodinným příběhem, poctivou českou kuchyní a atmosférou, díky které se i cizinec cítí jako štamgast.

Nejděsivější videohra všech dob se vrací na filmová plátna, SilentHilla jeho ikonická monstra znovu ožívají

Filmové zpracování kultovní hororové franšízy je zpět! A napjatě očekávaný návrat do postapokalyptického pekla i labyrintu vlastních nočních můr bude ještě děsivější a trýznivější. Když James obdrží tajemný dopis od své ztracené lásky Mary, táhne ho to zpět do SilentHill. Město, jak ho oba znali, se ale změnilo. Propadlo se do temnoty. James se tak musí při pátrání po Mary postavit nejen ikonickým stvůrám, ale i svým vlastním démonům, což ho dohání až na pokraj šílenství. Strach a smrt jsou všudypřítomné. Představa, že ztratí lásku svého života, je ale ještě hrozivější.Filmová adaptace druhého dílu herní sérieSilentHill, který magazín Time zařadil mezi stovku nejlepších videoher všech dob, bude v českých kinech k vidění od 22. ledna 2026 s podtitulem Noční můry.

Avatar: Oheň a popel míří do kin. Premiéra už 17. prosince

Už 17. prosince 2025 vstoupí do kin dlouho očekávaný film Avatar: Oheň a popel, další kapitola vizuálně i příběhově velkolepé ságy Jamese Camerona. Nový díl se vrací na Pandoru ve chvíli, kdy má tento svět divákům stále co nabídnout — nové prostředí, nové klany, nečekané zvraty i silné emoce.

Cestujte bez stresu: proč se vyplatí mít pojištění, které opravdu funguje?

Kdo někdy cestoval do zahraničí, ví, že i výlet naplánovaný do posledního detailu může narušit jeden nečekaný moment. Při zavírání kufru si člověk často jen pomyslí: „Snad bude všechno v pohodě.“ Většinou je. A právě proto se občas zapomíná, jak tenká hranice odděluje bezstarostný výlet od chvíle, která dokáže zamávat i těmi největšími dobrodruhy.

Zážitek pod stromeček: když vánoční dárek není věc, ale společně prožitý okamžik

Vánoce se každoročně nesou ve znamení radosti, očekávání… a také plných dětských pokojů. Hračky přibývají, ale času na jejich skutečné prožití je čím dál méně. Právě proto se stále více rodin zamýšlí nad tím, zda letos Vánoce nepojmout jinak. Místo další věci darovat dětem něco, co nezmizí v koutě –společný zážitek.

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.