Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. října 2021, svátek má Erik
Becherovka znovu otevřela své Návštěvnické centrum v Karlových Varech

Becherovka znovu otevřela své Návštěvnické centrum v Karlových Varech

Tradiční český výrobce bylinného likéru Becherovka znovu zpřístupnil své Návštěvnické centrum veřejnosti. Centrum se nachází v Karlových Varech v historické budově „Steinberky” a nabízí svým návštěvníkům náhled do historie a výrobního procesu Becherovky. Nechybí ani interaktivní část expozice, která poskytne autentický zážitek z prohlídky. Vstupenky lze pořídit online na www.becherovka.com.

Návštěvnické centrum Becherovky prošlo v roce 2018 rozsáhlou rekonstrukcí. Historická budova „Steinberky“, kterou nechal v roce 1867 postavit sám Jan Becher, sloužila dříve jako původní továrna. Moderní a rozšířená expozice vypráví jeden ucelený příběh. Prohlídka se skládá ze tří částí: historické, interaktivní expozice spojené s výrobou a závěrečné degustace. Během 50 minut tak návštěvník získá povědomí o vzniku tradičního likéru, zapojením všech smyslů pronikne do tajemného výrobního procesu a prohlídku zakončí ochutnávkou produktů z portfolia Jan Becher. Návštěvnické centrum Becherovky je otevřeno vždy od úterý do neděle mezi 9. a 17. hodinou.

V hlavní roli… Becherovka!
Tradice a historie Becherovky je v Návštěvnickém centru přenesena na plátno. Hned na začátku prohlídky se návštěvníci ocitnou v kinosále, kde zhlédnou krátký film přibližující všechny důležité momenty vzniku a historické milníky Becherovky. K prohlédnutí jsou připraveny také skvosty, jakou je třeba kniha receptů rodiny Becherů a další zajímavé exponáty a ocenění, které zakladatelům Becherovky patřily. Následuje část interaktivní, která přenese návštěvníky do výrobního procesu. Všemi smysly nasají vůni bylinek a koření nebo ochutnají karlovarskou vodu, ze které se již od počátku bylinný likér vyrábí. Výrobního procesu se dokonce mohou i zúčastnit, když se pokusí alkohol formou zábavné hry sami vyrobit.

Ochutnávka a suvenýry nesmí chybět
Prohlídka je zakončena ochutnávkou Becherovky a dalších produktů Jan Becher v degustačím baru. Návštěvníci následně mohou ještě zavítat do firemní prodejny, kde lze pořídit lahve Becherovky, Becherovy originální lázeňské oplatky a další suvenýry a dárkové předměty spjaté s Becherovkou. Kouzelný svět světoznámé Becherovky tu na návštěvníky dýchá na každém kroku, proto si odnášejí nezapomenutelný a autentický zážitek.

S kartou Karlovy VARY REGION CARD je vstup do Návštěvnického centra Becherovky zdarma.

Návštěvnické centrum
Becherovka
T. G. Masaryka 282/57
360 01 Karlovy Vary
Tel.: 359 578 142
Facebook
Instagram
Email: vstupenky@pernod-ricard.com
www.becherovka.com

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Pivovar Proud: Pivo, v němž je správná energie

Tento experimentální minipivovar sídlí v Plzni v budově bývalé elektrárny na soutoku řek Mže a Radbuzy. Spojili tedy sílu proudu řeky a energii elektrického proudu, proto Pivovar Proud. Stojí za ním Lenka Straková s Michalem Škodou a ve své práci kladou důraz na kvalitu, experimentování a spolupráci.

Tipy na večírky: Ta nejlepší místa, kde můžete zakončit rok 2021

Dva měsíce jsme (konečně) mohli popíjet s přáteli na zahradních oslavách nebo se jen tak toulat přírodou. Máme tu podzim a s ním je třeba znovu začít pracovat na 100%. Není to nic, co bychom vyloženě vyhledávali, ale vydělávat se musí. Práce ale ještě nutně neznamená, že nebude zábava. Je potřeba ventil a na to jsou ideální firemní večírky.
Reklama
reklama

Svatojánský Dvůr - Vše, co si jen můžete přát

Svatojánský Dvůr je restaurace a hotel v historické budově v klidné části Prahy 8 Střížkov s výbornou dopravní dostupností a soukromým parkováním. S přípravou teambuildingů, firemních a vánočních večírků, máme mnohaleté zkušenosti.

TOMI SUSHI: Japonské speciality u náplavky

Přímo u náplavky na Rašínově nábřeží nově najdete sushi bar nabízející lahodné japonské speciality. Otevření TOMI SUSHI bylo podle majitelů splněním dlouholetého snu. O tom, jak má chutnat správně připravené sushi, jak je složité sehnat v Česku kvalitní a čerstvé mořské ryby či o úskalích spojených s budováním nového podniku v pandemické době, jsme mluvili s šéfkuchařem Tomášem Šťovíčkem.

Michal Kacetl: Víno děláme s respektem k přírodě

Malebné vinařství Kacetl ležící v obci Mackovice na Znojemsku je charakteristické svým přírodním přístupem k vínu a jeho šetrnou výrobou i pěstováním. Majitel Michal Kacetl se pro Pragmoon.cz rozpovídal o technologických postupech při výrobě lahodného moku, lásce ke koním nebo třeba o tom, co ho vlastně k profesi vinaře přivedlo.