24. října 2024, svátek má Nina
ČAS TRÁVENÝ S RODINOU V KRUŠNÝCH HORÁCH

ČAS TRÁVENÝ S RODINOU V KRUŠNÝCH HORÁCH

Čas strávený s rodinou V Krušných horách to znamená: čas na snění. Čas na společné objevy. Čas na aktivní dobrodružství. Čas na odpočinek. A především: Jedinečná příroda a četné způsoby trávení volného času jsou zárukou vzrušení a působivých zážitků, ať už je počasí jakékoliv

eibenstock-wandern-wurzelrudismrchenrundweg-familie-foto-tve-studio2media800a9708-kopie.jpgFoto: TVE/Studio2media

Pohádkové výlety

Pohádky rozzáří oči malých i velkých, tak proč nespojit pohádky s turistikou? Na "Stezce lesních duchů" nedaleko Ehrenfriedersdorfu okouzlují turisty pohádkové bytosti, jako je žabí král a další vyřezávané postavy např. sova nebo muchomůrka. Každý rok přibývají noví sympatičtí dřevění společníci, kteří dostávají vtipná jména. Na trase je řada dalších zajímavostí pro nejmenší: od lezeckého lesa přes přírodní jeviště s vyhlídkovou skálou až po nádrž na koupání a půjčovnu lodiček. 

blockline-tve-dstratmann-adap-10-21-266.jpgFoto: TVE/DennisStratmann

V Eibenstocku vás na pětikilometrovou trasu vesnicí zve "Wurzelrudis Märchenrundweg". Čeká na vás 1 5 s láskou vytvořených pohádkových scén v domečcích. Nechybí ani dětská hřiště, vyhlídková věž a Wurzelrudiho dobrodružný svět s letní sáňkařskou dráhou, labyrintem a dalšími zajímavostmi.

Digitální dobrodružná stezka Freiberg Discovery Trail vám ukáže vzrušující historii stříbrného města a nabídne spoustu příležitostí ke hře a odpočinku.

Zjistěte více o historii hornictví, významu stříbrného města na seznamu světového dědictví UNESCO "Krušné hory/Krušnohoří" a jeho roli jako vyhlášeného obchodního a vědeckého centra.

schwarzwassertal-panorama-foto-tve-uwe-meinhold-80.jpgFoto: TVE/UweMeinhold

Blockline - Cyklistické dobrodružství

Krušné hory jsou nejen místem procházek po působivých panoramatech, jedinečných skalních útvarech, svěžích horských loukách a idylických potocích, ale také místem pro cyklistiku na 140kilometrové BLOCKLINE - cyklistickém dobrodružství pro celou rodinu 

lichtenau-sonnenlandpark-familie-foto-tve-studio2media800a0335.jpgFoto: TVE/Studio2media

BLOCKLINE se skládá ze tří vzrušujících smyček neboli 15 etap, které měří celkem 140 kilometrů a překonávají výškový rozdíl 2 750 metrů, což vám dodá pocit nekonečné svobody. Mezi mezinárodním střediskem zimních sportů Altenberg a vesnicí hraček Seiffen na vás čeká prvotřídní zážitek v přírodě! BLOCKLINE je plně značená MTB trasa, která je po celou dobu rámována lesem. Bikeři na své cestě uvidí impozantní dřevěné portály, milníky, informační tabule a samozřejmě lesní zážitkové centrum Blockhausen. Dřevěné portály nebo jedno z ubytovacích zařízení BLOCKLINE-INNS jsou ideálním výchozím bodem pro jedinečné zážitky dobrodruhů všech věkových kategorií!

blockline-tve-dstratmann-adap-10-21-31-kopie-1.jpgFoto: TVE/DennisStratmann

Pro malé i velké průzkumníky

Po vzrušujícím dni plném aktivit nabízí četné rekreační a zážitkové bazény v regionu wellness a zábavu při koupání. O zpestření se však postarají také fascinující výstavní doly, muzea, hrady a zámky nebo kryté světy her, jako například ve volnočasovém parku Oskarshausen nebo Sonnenlandpark Lichtenau! Oči se vám rozzáří také při jízdě na některé z úzkokolejných železnic.

eibenstock-sosa-wandern-kohlerweg-familie-foto-tve-studio2media800a9173.jpgFoto: TVE/Studio2media

Technika a umění, hry, zábava a odpočinek Početní partneři značky "Rodinná dovolená v Sasku" jsou ideálním místem pro dovolenou v Krušných horách pro každého. V certifikovaných ubytovacích zařízeních sní unavené děti a rodiny o kouzelných zážitcích a napínavých příbězích.

dippoldiswalde-miberz-welterbe-familie-foto-tve-studio2media800a0044.jpgFoto: TVE/Studio2media

A dokonce celá města, jako jsou Seiffen, Olbernhau, Oederan, Freiberg, Eibenstock a lázně Altenberg a Oberwiesenthal, jsou klasifikována jako rekreační střediska přátelská rodinám. Ty nejlepší podmínky zaručují bezstarostnou dovolenou.

Tourismusverband Erzgebirge e.V., Adam-Ries-Straße 16, 09456 Annaberg-Buchholz

Tel.: +49 (0) 3733 188 000

www.erzgebirge-tourismus.de/cs/cas-s-rodinou

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Prague Music Week poprvé ocení výjimečné počiny v českém hudebním průmyslu

Letošní Prague Music Week poprvé ocení výjimečné počiny v českém hudebním průmyslu za rok 2024. Vyhlášení a předání cen zahájí 31. října konferenční a veletržní část akce na Výstavišti Praha. O oceněných v sedmi kategoriích - venue, počin, festival, novinář/novinářka, osobnost, inovativní dodavatel a Best Border Breaker Artist - rozhodne odborná veřejnost - členové nejrůznějších hudebních profesních sdružení. O akci roku, ať už jde o koncert, festival či párty, rozhoduje veřejnost svým hlasováním. Již 28. října proběhnou ale první dvě akce zahrnuté v rámci nabídky Prague Music Week Passu, který za vstupenku v ceně 990 Kč umožní navštívit do 7. listopadu celkem 34 zahraničních i domácích koncertů a 3 divadelní představení ve 13 pražských klubech - včetně například vystoupení Johna Mause, Starset, Lucky Love, Moimira Papalescu & The Nihilists nebo vyprodaných Call Me Karizma. 31. října se pak také na tři dny na Výstavišti otevře veletrh s prezentacemi 23 vystavovatelů z oblasti inovativních technologií. Konference nabídne po čtvrtečním předání cen 1. a 2. listopadu na třech scénách přes 40 diskusí, prezentací, workshopů a panelů o aktuálních tématech, které hýbou světem hudby, s více než 100 řečníky od nás i ze zahraničí. Přesný program, informace o hostech, předprodej vstupenek na konferenci i Passů najdou zájemci na www.praguemusicweek.cz.

Třetí ročník projektu „Světla vyprávějí…“ přináší fascinující vesmírný zážitek do Žlutých lázní

Více než stovka světelných soch a objektů tvořená čtyřmi sty tisíci světly ponese v letošní podzimní a zimní sezóně název „Zvonkova cesta vesmírem.“ Světelný park „Světla vyprávějí...“ se již potřetí vrací do Žlutých lázní v Praze. Přináší ohromující podívanou inspirovanou příběhem pohádkové postavy Zvonka. Tento kouzelný průvodce Zvonek vezme malé i velké návštěvníky na nezapomenutelnou cestu tajemstvími vesmíru. Unikátní výstava bude otevřena od 1. listopadu 2024 do 31. ledna 2025 každý den po setmění.

Pendulum se vrací do Česka. V listopadu vystoupí v Praze jako headliner Imagination Festivalu

Imagination Festival, největší český indoor festival, zve fanoušky elektronické hudby na další nezapomenutelnou cestu plnou audiovizuální magie. V pátek 15. listopadu 2024 se vrátí do nově zrekonstruovaných Křižíkových pavilonů na Výstavišti v Holešovicích, kde se uskuteční poprvé od roku 2017. Jako headliner na něm vystoupí australští Pendulum s DJ setem. Imagination Festival na dvou stagích představí celkem 17 zahraničních hvězd a 11 zástupců české scény. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečné hudební showcases i několik premiérových vystoupení pro české publikum.

Kouzelný zážitek pro celou rodinu? Motýlí Halloween v liberecké Papilonii

Chcete s vašimi dětmi zažít netradiční Halloween? V libereckém motýlím domě Papilonia mají speciální podzimní akci „Motýlí Halloween – Dobrodružství s kouzelnými tvory“, která proběhne od pátku 25. října do neděle 3. listopadu. Využijte podzimní prázdniny k netradičnímu zážitku a přijďte oslavit Halloween do světa exotických motýlů.

Historické letadlo z Kunovic se dočká původní podoby

Letecké muzeum v Kunovicích zahájilo náročné restaurování jednoho ze svých nejstarších letadel. „Jde o letoun C-11, cvičný vrtulový letoun z poloviny minulého století. Pro Kunovice jde o naprosto zásadní letadlo, protože právě s ním vstoupil zdejší letecký podnik do éry hromadné letecké výroby,“ vysvětluje ředitel muzea Martin Hrabec.

Svatomartinské slavnosti na náplavce Rašínova nábřeží nabídnou mladá i tichá vína a husí speciality

Přes 20 vinařů z Čech a Moravy, degustace svatomartinských vín, husí speciality a bohatý doprovodný program – takový bude 13. ročník festivalu mladých vín „Svatomartinské slavnosti a pečená husa“. Akce proběhne v sobotu 9. listopadu na náplavce Rašínova nábřeží v Praze 2 mezi železničním mostem na Výtoni a vyšehradskou skálou v blízkosti farmářského trhu Náplavka. Odstartuje symbolicky v 11 hodin a 11 minut
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.