Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
6. května 2024, svátek má Radoslav
Do Divadla Lucie Bílé míří francouzská novinka s Vlasákovou a  Etzlerem

Do Divadla Lucie Bílé míří francouzská novinka s Vlasákovou a Etzlerem

Divadlo Lucie Bílé v pražské Karlově ulici připravilo před koncem divadelní sezóny ve spolupráci s Agenturou Harlekýn další činoherní premiéru. V nové francouzské komedii Co to píšeš, miláčku se diváci mohou těšit nejen na vybroušené dialogy, ale také na herecké výkony Lenky Vlasákové a Miroslava Etzlera.

kolaz-svojtkova-hampl.jpg

Inscenace Co to píšeš, miláčku vypráví příběh na první pohled harmonického manželského páru - úspěšného prozaika Guillauma a jeho ženy Caroline. Jednoho dne se však Caroline z dlouhé chvíle začte do rozpracovaného díla svého muže a nestačí se divit. Hrdina románu o nemanželském poměru stárnoucího muže s mladou atraktivní dívkou se znepokojivě podobá samotnému autorovi. A Caroline dokonce tuší, o kterou dívku by se mohlo jednat. Proč Guillaume napsal tento příběh? Je to pouhá fikce anebo skutečnost? Když k nim na večeři přicházejí dlouholetí přátelé Éric a Sylvie, rozhodne se Caroline najít pravdu a muže se svým podezřením konfrontovat… Výsledkem je velká hádka plná vybroušených dialogů a zvratů. Život a umění od sebe totiž mohou opisovat navzájem.

Francouzská komedie (v originále Le Fantasme), jejíž autorem je úspěšný herec a dramatik Jean-François Cros, je v divadelním světě relativně čerstvou novinkou. Svou světovou premiéru si odbyla teprve v září roku 2022 v pařížské Comédie des Champs-Élysées. Na prknech Divadla Lucie Bílé mohou diváci tuto komedii v režii Petra Svojtky poprvé vidět 29. dubna 2024. V hlavních rolích manželů Caroline a Guillauma se představí Lenka Vlasáková a Miroslav Etzler. Po jejich boku se jako Éric a Sylvie představí Ladislav Hampl a Veronika Svojtková.

foto-lenka-hatasovadsc-7278.JPG

„Naše dlouhodobá spolupráce s Agenturou Harlekýn mě neskutečně těší, a tak jsem vůbec neváhala nad tím, jestli své divadlo propůjčím jejich další premiéře. Jsem přesvědčená, že komedie Co to píšeš, miláčku bude u diváků stejně populární jako ostatní činohry, které společně uvádíme, a že ji v Divadle Lucie Bílé čeká řada úspěšných repríz,“ zve diváky na francouzskou komedii majitelka divadla a principálka Lucie Bílá.

Vstupenky na veškeré reprízy do konce roku 2024 jsou již v prodeji

plakat.jpg

ČTĚTE DÁLE

Pražský filmový orchestr pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty vystoupí v Kladně

Pražský filmový orchestr pod taktovkou dirigenta Jiřího Korynty přináší velkolepý koncert, který nás čeká 23.11.2024 ve velkém sále Domu Kultury na Kladně!

Zlín. Objevte jedinečné město v zahradách

Rozlohou patří mezi jedno z nejmenších krajských měst v Česku. Koncepčně je to ale neuvěřitelné místo, které nemá u nás obdoby. Město plné zeleně a architektonických zajímavostí. Místo, které Tomáš Baťa vystavěl na principech továrny v zahradách. Poznejte experimentální architekturu, design, významné vily i baťovskou historii. Toto město z červených cihel nadchne každého, kdo ho objeví.

Městského divadla Kladno: divadlo má vzbuzovat emoce

V září vstoupí kladenská činohra do své 110. profesionální sezony. A jelikož si takové jubileum zaslouží speciální péči, připravuje MDK jak zajímavý dramaturgický plán tak i řadu off-programových akcí. Divadlo právě spouští prodej předplatného na novou sezonu, a tak jsme se zeptali jednatele divadla Jana Krafky, co nás v příští sezoně čeká.

7 důvodů, proč vyrazit na slovenské hory a aquaparky?

Léto na Slovensku je skvělý nápad. Nevěříte tomu? Zážitky u vody a na horách pro všechny věkové kategorie můžete zkombinovat tak, jak se vám o tom možná ani nesnilo. Zde je 7 důvodů, proč se na Slovensko vyplatí vyrazit v létě.

Festival TANEC PRAHA představuje událostmi nabitý program 36. ročníku

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2024 se odehraje od 2. do 27. června na několika pražských scénách a ve více než 20 městech a obcích České republiky. Z programu aktuálního 36. ročníku je zřejmé, že festival dozrál do mimořádné kvality.

V Kunovicích proběhne slet šlapacích letadel. V plánu je i vytvoření rekordu

Letecké muzeum v Kunovicích pořádá v sobotu 11. května společně s partnery jedinečný Mezinárodní slet šlapacích letadel s podtitulem Báječní letci na nelétajících strojích. “Akce to bude, jak už název napovídá, lehce recesistická, ale také poučná a hlavně zábavná. Určená je hlavně pro rodiny s dětmi, ale přijít se podívat může kdokoliv,” říká ředitel muzea Martin Hrabec s tím, že slet proběhne v areálu Slováckého aeroklubu od 10 do 16 hodin.