Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
3. května 2024, svátek má Alexej
Investiční společnost ATRIS rozšiřuje své portfolio nemovitostí o polyfunkční trojdům Palác Bristol v centru Prahy

Investiční společnost ATRIS rozšiřuje své portfolio nemovitostí o polyfunkční trojdům Palác Bristol v centru Prahy

Investiční společnost ATRIS rozšiřuje portfolio svého nemovitostního fondu Realita o Palác Bristol v centru Prahy. Jedná se o unikátní blok tří vzájemně propojených budov v blízkosti Staroměstského náměstí. Do fondu Realita, který je jedním z nejstarších profesionálně spravovaných realitních fondů v České republice, jehož zhodnocení od založení se na konci roku 2023 vyšplhalo na 94 procent, tak přibyde nově zrekonstruovaná nemovitost ve velmi lukrativní lokalitě, která zaručuje udržitelnost její hodnoty a stabilního výnosu.

5bristol-1536x879.jpeg

„Na konci roku 2023 dosáhl nemovitostní fond Realita rekordního zhodnocení od založení 94 procent a investice našich klientů se tak téměř zdvojnásobily. Investiční společnost ATRIS nicméně pokračuje v diverzifikaci stávajícího portfolia. V plánu je rozšířit fond o další atraktivní projekty a perspektivní nemovitosti s cílem zajistit dobrou a dlouhodobě udržitelnou výnosnost. Jednou z takových perspektivních nemovitostí je Palác Bristol,“ vysvětluje Tomáš Jícha, portfolio manažer fondu a místopředseda představenstva investiční společnosti ATRIS.

palac-bristol-developer-klan-praha.jpg

Komplexní, vysoce kvalitní rekonstrukce Paláce Bristol proběhla na domech s historickou a kulturní hodnotou, postavených na konci 19. století dle návrhu architekta Miroslava Stöhra. Palác původně sloužil jako hotel. Budova původně sestávala ze tří oddělených domů, které jsou nyní funkčně i technicky propojené. Při generální opravě této svým rozsahem unikátní nemovitosti byly na jedné straně respektovány požadavky památkové péče, na druhé straně se ji podařilo modernizovat včetně snížení energetické náročnosti v rámci možností budovy v památkově chráněné zóně.

„Čerstvě zrekonstruovaný Palác Bristol se nachází ve velmi atraktivní lokalitě v historickém středu Prahy, asi 250 metrů od Staroměstského náměstí. Proto je ohromnou výhodou, že má vlastní parkování. Další předností pro fond je, že je celá nemovitost v současnosti pronajata na dlouhodobou nájemní smlouvu, takže nabízí zajištěný výnos,“ dodává Jícha.

palac-bristol-martin-klan.jpg

Tento unikátní objekt má pět podlaží. V horních podlažích jsou byty využívané jako apartmány k dlouhodobému i krátkodobému ubytování. V přízemí jsou gastronomické a obchodní prostory. V suterénu je hudební klub. Palác o celkové ploše okolo 5000 m2 má i vlastní centrální recepci, výtah a samozřejmě klimatizaci. Za budovou se nachází dvůr, který lze využít jak k parkování, tak k pořádání akcí, a pod ním je vybudovaná podzemní garážová hala s auto výtahem.

Akvizice Paláce Bristol fondem Realita proběhne formou tzv. share deal, tedy nákupem podílů na vlastnické společnosti. Nákup podílů bude probíhat postupně v jednotlivých tranších, takže nově vstupující investoři do fondu Realita přesně vědí, do jaké nemovitosti bude fond v nadcházejícím období investovat.

Probíhající akvizice nemovitosti Palác Bristol a již úspěšně dokončená akvizice nemovitosti centra služeb a administrativa Delta v Praze 6 ukazují směr, který chce fond Realita v budoucnu při svých investicích i nadále sledovat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Základní informace o ATRIS investiční společnosti, a.s.
ATRIS investiční společnosti, a. s. působí na trhu od roku 2007 a od roku 2009 spravuje nemovitostní Fond Realita (Realita nemovitostní otevřený podílový fond, ATRIS investiční společnost, a. s.) V současné době fond spravuje 22 nemovitostí po celé ČR, především zdravotnických, průmyslových, administrativních, obchodních nebo bytových. Současná hodnota majetku fondu se pohybuje okolo 2,6 miliard korun. Minimální výše investice je 500 Kč, fond Realita tak zpřístupňuje investování do českých realit široké veřejnosti.

www.atrisinvest.cz

ČTĚTE DÁLE

BTC Prague 2024. Největší bitcoinová akce v Evropě!

V návaznosti na velmi úspěšný první ročník v roce 2023 se BTC Prague v červnu 2024 vrací do hlavního města. Jedná se o největší konferenci v Evropě zaměřenou pouze na bitcoin.

Chci, aby se v mém divadle všichni cítili jako doma

Zatímco se jiná divadla v době pandemie strachovala o přežití, zlatá slavice Lucie Bílá podnikla odvážný krok a pustila se do rekonstrukce bývalé Ta Fantastiky. Díky ní scéna v pražské Karlově ulici prošla velkou proměnou a zároveň dostala nové jméno. Jak se Divadlu Lucie Bílé daří několik let od otevření?

Bitcoin je sexy punkáč, na kterého Wall Street letí

Poprvé v historii lidstva můžeme sledovat vznik aktiva, které měli nejdříve obyčejní lidé a až dlouho potom si na něj směly sáhnout finanční „vládci světa“. Jmenuje se Bitcoin a tohle je příběh sexy finančního punkáče, kterému lezou nejmocnější firmy do zadele.

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Obchodní dům Máj v centru Prahy začíná psát novou kapitolu

Po rekonstrukci se veřejnosti znovu otevře už v červnu, láká na nákupy, špičkovou gastronomii i nejmodernější zábavu

Show Must Go On!

Společnost se specializuje na realizaci originálních teambuildingových programů po celé České republice i v zahraničí. Správné teambuildingy posilují vztahy, podporují spolupráci a zvyšují motivaci zaměstnanců, což vede k vyšší efektivitě a lepší pracovní atmosféře.