Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav
Investiční společnost ATRIS rozšiřuje své portfolio nemovitostí o polyfunkční trojdům Palác Bristol v centru Prahy

Investiční společnost ATRIS rozšiřuje své portfolio nemovitostí o polyfunkční trojdům Palác Bristol v centru Prahy

Investiční společnost ATRIS rozšiřuje portfolio svého nemovitostního fondu Realita o Palác Bristol v centru Prahy. Jedná se o unikátní blok tří vzájemně propojených budov v blízkosti Staroměstského náměstí. Do fondu Realita, který je jedním z nejstarších profesionálně spravovaných realitních fondů v České republice, jehož zhodnocení od založení se na konci roku 2023 vyšplhalo na 94 procent, tak přibyde nově zrekonstruovaná nemovitost ve velmi lukrativní lokalitě, která zaručuje udržitelnost její hodnoty a stabilního výnosu.

5bristol-1536x879.jpeg

„Na konci roku 2023 dosáhl nemovitostní fond Realita rekordního zhodnocení od založení 94 procent a investice našich klientů se tak téměř zdvojnásobily. Investiční společnost ATRIS nicméně pokračuje v diverzifikaci stávajícího portfolia. V plánu je rozšířit fond o další atraktivní projekty a perspektivní nemovitosti s cílem zajistit dobrou a dlouhodobě udržitelnou výnosnost. Jednou z takových perspektivních nemovitostí je Palác Bristol,“ vysvětluje Tomáš Jícha, portfolio manažer fondu a místopředseda představenstva investiční společnosti ATRIS.

palac-bristol-developer-klan-praha.jpg

Komplexní, vysoce kvalitní rekonstrukce Paláce Bristol proběhla na domech s historickou a kulturní hodnotou, postavených na konci 19. století dle návrhu architekta Miroslava Stöhra. Palác původně sloužil jako hotel. Budova původně sestávala ze tří oddělených domů, které jsou nyní funkčně i technicky propojené. Při generální opravě této svým rozsahem unikátní nemovitosti byly na jedné straně respektovány požadavky památkové péče, na druhé straně se ji podařilo modernizovat včetně snížení energetické náročnosti v rámci možností budovy v památkově chráněné zóně.

„Čerstvě zrekonstruovaný Palác Bristol se nachází ve velmi atraktivní lokalitě v historickém středu Prahy, asi 250 metrů od Staroměstského náměstí. Proto je ohromnou výhodou, že má vlastní parkování. Další předností pro fond je, že je celá nemovitost v současnosti pronajata na dlouhodobou nájemní smlouvu, takže nabízí zajištěný výnos,“ dodává Jícha.

palac-bristol-martin-klan.jpg

Tento unikátní objekt má pět podlaží. V horních podlažích jsou byty využívané jako apartmány k dlouhodobému i krátkodobému ubytování. V přízemí jsou gastronomické a obchodní prostory. V suterénu je hudební klub. Palác o celkové ploše okolo 5000 m2 má i vlastní centrální recepci, výtah a samozřejmě klimatizaci. Za budovou se nachází dvůr, který lze využít jak k parkování, tak k pořádání akcí, a pod ním je vybudovaná podzemní garážová hala s auto výtahem.

Akvizice Paláce Bristol fondem Realita proběhne formou tzv. share deal, tedy nákupem podílů na vlastnické společnosti. Nákup podílů bude probíhat postupně v jednotlivých tranších, takže nově vstupující investoři do fondu Realita přesně vědí, do jaké nemovitosti bude fond v nadcházejícím období investovat.

Probíhající akvizice nemovitosti Palác Bristol a již úspěšně dokončená akvizice nemovitosti centra služeb a administrativa Delta v Praze 6 ukazují směr, který chce fond Realita v budoucnu při svých investicích i nadále sledovat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Základní informace o ATRIS investiční společnosti, a.s.
ATRIS investiční společnosti, a. s. působí na trhu od roku 2007 a od roku 2009 spravuje nemovitostní Fond Realita (Realita nemovitostní otevřený podílový fond, ATRIS investiční společnost, a. s.) V současné době fond spravuje 22 nemovitostí po celé ČR, především zdravotnických, průmyslových, administrativních, obchodních nebo bytových. Současná hodnota majetku fondu se pohybuje okolo 2,6 miliard korun. Minimální výše investice je 500 Kč, fond Realita tak zpřístupňuje investování do českých realit široké veřejnosti.

www.atrisinvest.cz

ČTĚTE DÁLE

BTC Prague 2025. Prozíravý bitcoiner kupuje Early Bird!

Jsi fanatik do bitcoinů? Věříte v tuto technologii a považujete Bitcoin za nadřazený všem ostatním kryptoměnám? Chtěli byste přijet do Prahy a poslechnout si některé z největších učitelů na téma Bitcoin, kteří se s vámi podělí o svá moudra, a zároveň se setkat s dalšími hodlery a fanoušky Bitcoinu?

Co je to e-commerce a jak začít prodávat na internetu?

Věděli jste, že e-commerce je jedním z nejperspektivnějších odvětví? Jeho hodnota se v České republice v roce 2024 odhaduje na více než 1,6 miliard CZK a předpovědi ukazují, že v následujících letech bude dále růst. Podnikání v oblasti e-commerce může přinést vysokou návratnost investic. Jak ale začít? Poradíme vám, jak můžete začít s online prodejem - a to i bez zkušeností nebo velkého rozpočtu!

VINAŘSTVÍ U MLÝNKŮ

Kapacita sklepa je 170 míst a nabízí tak prostor pro větší akce, pro soukromé akce menšího rozsahu je připraven sklepní salonek s kapacitou 20 míst.

BTC Prague 2024. Největší BTC akce v Evropě!

Za pár dní nás čeká největší bitcoinový event v Evropě. A díky spolupráci s BTC Prague máme pro Tebe 10% slevu na všechny vstupenky. Nenech si ujít event nadupaný top hosty z celého BTC světa.

Zámecký hotel Lednice nabízí dokonalé zázemí pro firemní akci

Zámecký hotel Lednice je ideálním místem pro dovolenou, ale i svatby, kongresy, semináře, konference, firemní školení a večírky. Budova byla postavena Lichtenštejny a nachází se přímo v zámeckém parku, 150 metrů od zámku Lednice. Patří tedy k zámeckému areálu a je součástí národní kulturní památky „ZÁMEK LEDNICE“, spadající pod UNESCO.

Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška: Místo vítězné euforie jsem se šel učit na zkoušky

Každou výzvu měl promyšlenou do posledního detailu, z každé z nich vyzařovalo jeho estetické cítění a vždy bylo vidět, že ví, co dělá. Třikrát vyhrál titul pekaře týdne, a nakonec se stal i celkovým vítězem třetí řady soutěže Peče celá země. Dvaadvacetiletý student medicíny a kaligrafik si ve finále získal porotu svou rebarborovou pavlovou, fialkovými indiánky, levandulovými madlenkami, vyšperkovanými nanuky a dalšími neodolatelnými dobrotami. A to na první casting přinesl covid!